صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

محققان: احتمالا در سیاره زهره صاعقه وجود ندارد

کاوشگر پارکر در حین مطالعه خورشید ممکن است معمای قدیمی سیاره زهره را نیز حل کرده باشد.
کد خبر : 871786

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، کاوشگر خورشیدی پارکر در رصد خود دریافت، رعد و برق‌های سیاره زهره ممکن است اصلاً رعد و برق نباشد.

کاوشگر خورشیدی پارکر که پیش‌تر کاوشگر خورشیدی پلاس نامیده می‌شد، یک فضاپیمای رباتیک برنامه‌ریزی شده برای بررسی تاج خورشیدی است که در سال ۲۰۱۸ به فاصله ۸٫۵ شعاع خورشیدی سطح خورشید فرستاده شد.

تازه‌ترین داده‌های بدست آمده از این کاوشگر نشان می‌دهد که رعد و برق سیاره زهره شاید هیچگاه رعد و برق نبوده باشد. این کشف در سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاد، زمانی که پارکر در تلاشی برای مهار کشش گرانشی سیاره و نزدیک‌تر شدن به سوژه اولیه‌اش بود.

هریت جورج، نویسنده اصلی مطالعه جدید و محقق فوق دکتری در آزمایشگاه فیزیک جو و فضا در بیانیه‌ای گفت: کاوشگر خورشیدی پارکر یک فضاپیمای بسیار توانا است. هر کجا که می‌رود، چیز جدیدی پیدا می‌کند.

سیاره زهره یکی از پیچیده‌ترین اتمسفر‌های موجود در منظومه شمسی را دارد؛ خلاف سیاره زمین که مولکول‌های آب منجر به بروز رعد و برق می‌شوند، هیچ آبی در سیاره زهره وجود ندارد و همین موضوع پرسش نحوه ایجاد رعد و برق در سیاره زهره را ایجاد می‌کند.

 پارکر در سال ۲۰۱۸ به سومین لایه از جو سیاره زهره نزدیک شد و داده‌های جدیدی را به دست آورد. این داده‌ها توانستند تشریحی دقیقتر از اتفاقاتی مانند نفوذ موج در ناحیه‌های مختلف اتمسفر زهرا را ارائه دهند. بخش بزرگی از اطلاعاتی که این کاوشگر دریافت کرده است، بر مرحله اولیه نفوذ موج در ناحیه‌ی بیرونی جو سیاره زهره تمرکز کرده است. در این مرحله، موج‌ها پس از برخورد با ناحیه‌ای مانند یک توده ابر، منتشر می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که توزیع توان این موج‌ها به طور عمده در فرکانس‌های پایین‌تر قرار دارد و این موضوع ما را به این نتیجه می‌رساند که پدیده مشابه رعد و برق صاعقه در سیاره زهره نیست.

دانشمندان حاضر در این پژوهش بررسی کاملی از فرکانس‌های موج‌ها و میزان توان آن‌ها در جو سیاره زهره انجام دادند. با توجه به نتایج بدست آمده، آن‌ها معتقدند که توزیع موج‌ها در جو زهره بیانگر پدیده‌ای متفاوت با برق است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این موج‌ها از بالا به پایین پیش می‌روند و کلیه فرکانس‌های فراصوت را در بر می‌گیرند.

محققان می‌گویند، یافته‌های به دست آمده بدان معنا نیست که سیاره زهره رعد و برق ندارد، اما میزان آن کمتر از مقداری است که فکر می‌کردیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر