سفر مخفیانه مشاوران «بایدن» به عربستان/ دموکراتها نگران مفاد توافق عادیسازی هستند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «آکسیوس» به نقل از دو منبع آگاه نوشت که مشاوران ارشد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، هفته گذشته در سکوت خبری به عربستان سعودی سفر کردند تا به گفتگوها درباره یک توافق کلان بالقوه که میتواند شامل عادیسازی روابط بین ریاض و تلآویو باشد، ادامه دهند.
به گفته این منابع، «برت مکگورک» نماینده کاخ سفید در امور منطقه غرب آسیا و «عاموس هوخشتاین» مشاور ارشد بایدن در امور انرژی و زیرساخت، پنجشنبه گذشته برای چند ساعت به عربستان سعودی رفته بودند.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود به آکسیوس گفتند که مکگورک و هوخشتاین با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و دیگر مقامهای ارشد این کشور دیدار و درمورد بندهای مختلف این توافق بزرگ گفتگو کردند.
یکی از این منابع اظهار داشت که مشاوران بایدن درباره سایر موضوعات منطقهای و دوجانبه نیز رایزنی داشتند.
بر اساس این گزارش، کاخ سفید سفر آن دو را فاش نکرده و سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز به این نشریه گفت که اطلاعیهای برای ارائه درباره سفر اخیر مقامات آمریکایی ندارد.
آکسیوس با بیان اینکه مذاکرات بر سر توافق عادیسازی روابط در ماه گذشته پس از دیدار بایدن با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم جعلی صهیونیستی شتاب بیشتری گرفته، نوشت: «ولی هنوز مسائل زیادی برای حلوفصل وجود دارد، از جمله بندی درباره فلسطین در چنین توافقی که زمانبر خواهد بود».
این نشریه، اهمیت تماسهای واشینگتن با ریاض را اینگونه توضیح داد: دولت بایدن در تلاش است تا قبل از اینکه برنامه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ کل وقت بایدن را پر کند، با عربستان سعودی و اسرائیل به یک توافق کلان دست یابد.
همزمان،۲۰ سناتور دموکرات آمریکایی در نامهای خطاب به بایدن، از عادیسازی احتمالی روابط میان اسرائیل و عربستان حمایت اما درباره هرگونه تضمین امنیتی یا کمک هستهای آمریکا که ریاض به دنبال آن است، ابراز نگرانی کردند.
این نامه را «کریس مورفی»، «کریس ون هولن»، «دیک دوربین» و «پیتر ولش» تهیه و تدوین کرده اند و به امضای ۱۶ نماینده دیگر در مجلس سنای آمریکا رسیده است.
کریس مورفی پیش از این انتشار این نامه اظهار کرد: نسخه ای از توافق وجود دارد که برای ایالات متحده آمریکا خوب است اما نسخهای دیگری از توافق نیز وجود دارد که میتواند با منافع امنیتی ما در منطقه مغایر باشد.
ون هولن نیز گفت: سوال این است که ایالات متحده آمریکا برای تسهیل عادیسازی روابط (عادیسازی روابط میان تل آویو و ریاض) باید چه تعهدهایی بدهد و ما در ازای تعهدهای مهمی که به آن ملزم میشویم چه تعهدهایی از طرف های دیگر می خواهیم؟
انتهای پیام/