صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

تئاتر برای هر ملتی مثل نان شب واجب است

شایان مستوفی کارگردان نمایش «جردن جنوبی» گفت: هنر و تئاتر در پیشبرد فرهنگ جامعه تاثیر به شدت زیادی دارد و شاید گفت همانند نان شب واجب است.
کد خبر : 870997

شایان مستوفی کارگردان نمایش «جردن جنوبی» که در حال حاضر روی صحنه پردیس تئاتر شهرزاد است، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: تمرینات ما از اردیبهشت آغاز و تا شهریور ادامه پیدا کرد. نمایش جردن جنوبی از تقابل دو نسل با هم شکل گرفته و در ژانر کمدی - اجتماعی است.

مستوفی درباره چگونگی انتخاب متن نمایش گفت: همیشه دنبال راه ارتباط مستقیمی با مخاطب خود رفته‌ام، متن‌هایی که درک آن برای مخاطب راحت باشد، اما دغدغه‌ای را در ذهن او زنده کند و او را برای ساعاتی از فضای بیرون جدا کند، یکی دیگر از دلایل انتخاب این متن برای من این بود که با فضای کمدی امروز ایران روبرو می‌شویم که متاسفانه دچار یک چالش اساسی شده است. روبرویی دو نسل متفاوت و بازیابی مسائل و مشکلات آن‌ها در یک موقعیت کاملا ساده، موضوع این نمایش است که به دلیل روایت ساده و روان خود باعث ارتباط مخاطبین با رنج سنی مختلف است.

وی همچنین توضیح داد: هر انسانی اولین آموزش‌های خود را درکنار خانواده فرا می‌گیرد، اصلی‌ترین دوره در زمان کودکی بین یک تا هفت سالگی است؛ به همین منظور به سراغ مشکلاتی رفتم که جوان‌ها در حال حاضر با آن‌ها درگیرند، اما ریشه در گذشته آنها دارد، در واقع تاکیدمان بر مهم بودن دوران آموزش پدر و مادر روی فرزندان است.

وی با بیان اینکه توجه به نیازهای اعضای خانواده یکی از مهمترین روایت‌های این نمایش است، گفت: ما به دنبال زبان مشترکی برای ارتباط اعضای یک خانواده بودیم ، سعی کردم با نگاه خودم متن را بازنگری کنم تا بتوانم حرف‌هایم را بزنم.

مستوفی اظهار داشت: اجرا دارای بُعد معنوی هم هست؛ نمایش رئال است و تنها هدفمان نشان دادن زندگی روزمره نبوده است. اگر پای مونولوگ‌های اجرا بنشینیم و به درد دل‌ها گوش کنیم، متوجه می‌شویم که می‌توان راهی برای از بین بردن کلافگی نسل‌های بعد ایجاد کرد.این موضوع باید کاملا درست، به جا و با تمام احترام به تمامی نسل‌ها به سرانجام برسد؛ و در ادامه شفافیت ارتباط دو نسل و همچنین بیان تفاوت و مشکلات دو نسل برایمان خیلی مهم بود. اگر این دو نسل احترامی نسبت به افکار هم داشته باشند، تماشاگران خواهند دید که چگونه می‌توان به سمت جلو و آرامش در تمام مراحل باهم قدم برداشت. با وجود آیین‌ها، سنت‌ها و همچنین با وجود افکار جوانان امروزی که دو نسل متفاوت، اما از یک ریشه هستند؛ به سادگی می‌توان مشاهده کرد که امکان پیشرفت در کنار یکدیگر وجود دارد.

این کارگردان جوان تئاتر درباره شرایط حال حاضر تئاتر گفت: نمایش «شبی در طهران» که شهریور ۱۴۰۱ در پردیس تئاتر شهرزاد و در بدترین شرایط زمانی روی صحنه رفت؛ اما با وجود شرایط نامساعد، همچنان مردم عزیز نگذاشتند چراغ تئاتر خاموش بماند و این انگیزه‌ای شد تا دوباره روی صحنه بازگردم، اما عموم جامعه باید به این آگاهی برسند که هنر و تئاتر در پیشبرد فرهنگ جامعه تاثیر به شدت زیادی دارد و شاید گفت همانند نان شب واجب است. بخشی از این آگاه سازی در توان کسانی است که در این مسیر حرکت می‌کنند، اما بخش عظیمی از آن وظایف دولت است که باید این کمبود هارا جبران و جای خالی آن‌را پر کند.

وی توضیح داد: یکی از شعار‌های همیشگی بنده، هنر یعنی صدای مردم و صدای مردم یعنی صدای من، امیدوارم که مردم عزیز همانند همیشه حامی هنر و هنرمندان عزیز تئاتر باشند؛ زیرا صحنه تئاتر با تماشاچیان است که زنده است، این صحنه در طی سالیان گذشته آسیب زیادی دیده و احتیاج به احیا دارد.

وی درباره انتخاب بازیگر برای نمایشش گفت: اعتقاد دارم که بازیگرانی در عرصه تئاتر وجود دارند که اگر کوچک‌ترین بهایی از سمت پیشکسوتان به آن‌ها داده شود، شاهد نقش آفرینی‌های تاریخی آن‌ها خواهیم بود که متاسفانه این حمایت دیده نمی‌شود. براین باورم هر کارگردانی می‌تواند بازیگران به نامی را انتخاب کند و بازخورد خوبی نیز دریافت کند، اما من علاقه شدید به فرصت دادن به جوانان پر زحمت تئاتر برای به نمایش گذاشتن هنرشان را دارم و قابل ذکر است که تا انتهای کار هر روز شاهد پیشرفت و موفقیت در کنارشان بوده‌ام  به عقیده من انگیزه‌ای که در بازیگران جوان وجود دارد باعث پیشرفت اثر خواهد شد و خلاقیتی که در نسل جدید است؛ رویکرد کار را تقویت می‌کند.

این نمایش هر شب ساعت نوزده در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر