صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جنگ میان انسان و هوش مصنوعی چطور به پایان خواهد رسید؟

در چند ماه گذشته هشدار‌های متعددی در مورد تهدید وجودی ناشی از هوش مصنوعی مطرح شده است، زیرا این فناوری نوین می‌تواند به تحولات ترسناکی منجر شود.
کد خبر : 870659

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس فوکس، فیلم علمی تخیلی جدید «خالق» (The Creator) آینده‌ای را تصور می‌کند که در آن بشریت در حال جنگ با هوش مصنوعی (AI) است.

در چند ماه گذشته هشدار‌های متعددی در مورد تهدید وجودی ناشی از هوش مصنوعی مشاهده شده است. زیرا می‌تواند به تحولات ترسناکی منجر شود؛ تحولاتی که می‌توانند از کنترل خارج شوند. بارزترین نگرانی آینده‌ای است که در آن هوش مصنوعی به‌طور مستقل از سلاح‌ها به جای انسان استفاده می‌کند.

«پل شار»، نویسنده کتاب «چهار میدان نبرد: قدرت در عصر هوش مصنوعی» و معاون مرکز امنیت جدید آمریکا، نمونه اخیر چالش آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی را ذکر می‌کند. شبیه‌ساز هوایی که در آن قرار گرفته است.

یک خلبان انسانی در برابر هوش مصنوعی شار می‌گوید: هوش مصنوعی نه تنها خلبان را ۱۵ به صفر درهم کوبید، بلکه حرکاتی انجام داد که انسان نمی‌تواند انجام دهد. به‌طور خاص، تیراندازی با دقت بسیار بالا و در کسری از ثانیه.

با این حال، چشم‌انداز هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری در مورد زندگی یا مرگ سؤالات ناراحت کننده‌ای را ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال، اگر یک هوش مصنوعی اشتباه کند و به‌طور تصادفی فردی را بکشد، چه اتفاقی می‌افتد؟

شار می‌گوید: این یک جنایت جنگی است. مشکل اینجاست که شاید کسی پاسخگو نباشد، اما در آینده نزدیک، محتمل‌ترین استفاده از هوش مصنوعی در جنگ در تاکتیک‌ها و تحلیل‌ها خواهد بود. هوش مصنوعی می‌تواند به پردازش اطلاعات بهتر و کارآمدتر کردن ارتش کمک کند. فکر می‌کنم ارتش‌ها مجبور خواهند شد تصمیم‌گیری‌های بیشتری را به هوش مصنوعی بسپارند، زیرا ارتش یک محیط رقابتی بی‌رحمانه است. اگر مزیتی وجود داشته باشد و دشمن شما آن را بپذیرد در ضرر بزرگی هستید.

شار می‌گوید: این می‌تواند به یک مسابقه تسلیحاتی هوش مصنوعی، مشابه مسابقه هسته‌ای منجر شود. برخی از محققان چینی در مورد تکنیکی در میدان نبرد فرضیه‌هایی را مطرح کرده‌اند. این نقطه زمانی است که سرعت تصمیم‌گیری مبتنی بر هوش مصنوعی، سرعت توانایی انسان برای درک را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و انسان‌ها باید به‌طور مؤثر کلید‌های سیستم‌های مستقل را برای تصمیم‌گیری در میدان جنگ تحویل دهند.

البته، در چنین سناریویی، غیرممکن به نظر نمی‌رسد که کنترل هوش مصنوعی را از دست بدهیم یا حتی علیه ما باشد. از این رو این سیاست آمریکا است که انسان‌ها همیشه در ارتباط با هر تصمیمی برای استفاده از سلاح هسته‌ای در جریان هستند.

شار می‌گوید: اما ما چیزی مشابه از کشور‌هایی مانند روسیه و چین ندیده‌ایم. بنابراین، این منطقه‌ای است که نگرانی‌های معتبری در آن وجود دارد. ما در حال ساختن سیستم‌های هوش مصنوعی قوی‌تر هستیم که نمی‌فهمیم و نمی‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم و آن‌ها را در دنیای واقعی مستقر می‌کنیم. فکر می‌کنم اگر واقعاً بتوانیم ماشین‌هایی بسازیم که هوشمندتر از خودمان هستند، مشکلات زیادی خواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر