صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

پرهیز از برخورد شعاری با صاحبان ایده در توسعه صنایع

نائب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران گفت‌: یکی از مهم‌ترین موضوعات در عدم توسعه دانش‌بنیان‌ها، برخورد شعاری با صاحبان ایده است که باید از این نوع برخورد در توسعه صنایع پرهیز کرد.
کد خبر : 870611

شاهین ظهوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد:‌ با وجود همزمانی تصویب آیین‌نامه قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها در ایران و سنگاپور و نوین بودن این اقدام، سهم دانش‌بنیان‌ها در اقتصاد کشور کمتر از دو درصد است در حالی که در سنگاپور این سهم حدود ۷۶ درصد است. به طور قطع این موضوع که چگونه توسعه دانش‌بنیان‌ها در این کشور با رشد قابل توجه همراه بوده و در کشور ما با محدودیت‌هایی مواجه شده است، نیازمند آسیب‌شناسی است.

برخورد شعاری با دانش‌بنیان‌ها

وی افزود: یکی از مهمترین موضوعات در بحث عدم توسعه دانش‌بنیان‌ها در کشور موضوع برخورد شعاری با دانش‌بنیان‌ها بوده است و به جای عملگرایی و راهکارهای اجرایی، تنها به مباحث نظری در این حوزه پرداخته شده است.

ضرورت تولید شرکت‌ها به سمت و سوی دانش‌بنیانی شدن

نائب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد:‌ در دهه‌های اول و دوم تصویب آیین‌نامه‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان تنها به این بسنده شد که شرکت‌ها، عنوان دانش‌محور نیز داشته باشند در حالی که دانش‌بنیان‌بودن مبحثی پیچیده است و خروجی‌کردن تولید در شرکت‌ها به سمت دانش‌بنیان موضوعی مهم است.

وی ادامه داد: در ایران در درک اهمیت و برداشتن گام نخست در موضوعات و در بخش‌های مختلف جزء اولین‌ها هستیم اما در بحث اجرا مشکلات بسیاری وجود دارد و نیازمند آن است که کالبدشکافی برای این مشکل انجام شود.

جزیره‌ای عمل‌کردن دستگاه‌ها در مورد مباحث دانش‌بنیانی

ظهوری با اشاره به جزیره‌ای عمل‌کردن دستگاه‌ها در مورد مباحث دانش‌بنیانی عنوان کرد: دانشگاه‌ها، وزارت علوم، وزارت صمت، وزارت جهادکشاورزی و سایر دستگاه‌ها و نهادها نیز در عملکرد جزیره‌ای سهم داشته‌اند و هر یک برخورد سلیقه‌ای و جزیره‌ای با موضوع دانش‌بنیان‌ها داشته‌اند.

نائب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران بیان کرد:‌ اجرای قانون حمایت از دانش‌بنیان‌ها نیازمند همکاری بین‌دستگاهی و بین‌وزارتخانه‌ای است؛ اقدامی که تاکنون انجام نشده و عملکرد جزیره‌ای دستگاه‌ها موجب شده تا هر دستگاهی کار خود را انجام داده و دانش منجر به تولید محصول دانش‌بنیان نشود.

ساماندهی امور مربوط به دانش‌بنیان‌ها نیازمند متولی واحد است

نائب رئیس کمیسیون کسب‌وکارهای نوین و دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران درباره متولی واحد برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها، خاطرنشان کرد:‌ متولی واحد برای ساماندهی اقداماتی که دستگاه‌ها باید در این زمینه انجام دهند ضروری است و به عقیده من متولی واحد در این زمینه می‌تواند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشد.

وی افزود: امسال کلیدواژه دیگری به مبحث دانش‌بنیان افزوده شده و آن هم اقتصاد دانش‌بنیان است. دستگاه‌ها و شرکت‌ها باید معین کنند که چه سهمی در اقتصاد دانش‌بنیان داشته و چه خروجی دارند. در سیلیکون ولی شرکت‌هایی وجود دارند که هر یک به اندازه بودجه یک کشور درآمد دارند و شاخص اندازه‌گیری در بحث اقتصادی‌بودن شرکت‌های دانش‌بنیان باید مشخص باشد.

ظهوری خاطرنشان کرد:‌ وزارت علوم مسئول تولید دانش است و کاری که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید انجام دهد این است که تولید علم را به سمت دانش قابل استفاده برای صنایع هدایت کند.صاحبان ایده و دانش نیز باید دانشی تولید کنند که بتواند زمینه‌ساز تولید و بهره‌وری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر