صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان:

گسترش کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی نیاز به برنامه‌ريزی دارد

رئیس بنیاد نخبگان اصفهان گفت: رسیدن به افق گسترش کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی نیازمند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ویژه‌ای است.
کد خبر : 870607

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر حسین ربانی رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اصفهان در  همایش بین‌المللی توسعه هوش مصنوعی که از برنامه‌های جانبی پنجمین دوره جایزه مصطفی است، عنوان کرد: روند توسعه چشمگیر فناوری‌های هوش مصنوعی و به‌تبع آن رشد درآمدهای اقتصادی این حوزه که از یک دهه گذشته آغاز شده است.

ربانی گفت: این موضوع می‌تواند موازنه قدرت را در سال‌های آتی تغییر دهد.

او با بیان اینکه اکنون طلای بی‌رنگ، داده‌های انبوهی هستند، گفت: کشورهایی که هنر و فناوری فرآوری این داده‌ها یعنی هوش مصنوعی را بیشتر داشته باشند قدرتمندتر خواهند بود.

ربانی گفت: هوش مصنوعی فناوری قدرت آفرین سال‌های پیش‌رو است و این موضوع به مدد آمارهای جهانی و کلان‌روندها قابل تصدیق است.

رئیس بنیاد نخبگان اصفهان گفت: براین مبنا حصول سهم ۲۰ درصد ناشی از هوش مصنوعی در درآمدهای ناخالص ملی که در اسناد چشم‌انداز بسیاری از کشورها مطرح شده نه یک آرزو که یک الزام و یک واقعیت است.

او گفت: ۲۰ درصد درآمد ناخالص ملی در کشور ما در حال حاضر حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است. آینده بازار کسب‌وکارهای هوش مصنوعی با فرض رشد اقتصادی بسیار ناچیز در کشور عدد ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد بود. این عدد بیش از دو برابر درآمدهای نفتی کشور است.

ربانی تأکید کرد: این امر اساساً نه‌تنها دور از واقعیت نیست که سهم اندکی از واقعیت اقتصاد است.

او ادامه داد: اگر اندکی دقیق‌تر اقتصاد ایران را واکاوی و درآمد ناخالص ملی را در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات ارزیابی کنیم متوجه خواهیم شد که سهم ۱۲ درصدی کشاورزی و ۳۸ درصدی صنعت در مقابل سهم ۴۷ درصدی خدمات در چند سال گذشته در حال کاهش بوده‌اند.

او تصریح کرد: به‌عبارت‌دیگر اگر خدمات یا همان افزایش بهره‌وری در سایر اقتصادهای در حال رشد دنیا نیز ارزیابی شود خواهیم دید که این مهم به شدت در حال افزایش است.

ربانی گفت: این سهم بالای خدمات یا بهره‌وری در اقتصاد ایران و جهان نقش ویژه هوش مصنوعی به عنوان فناوری اصلی افزایش بهره‌وری و توسعه خدمات را نشان می‌دهد.

او خاطرنشان کرد: همه این موضوعات نشان‌دهنده فضای کسب‌وکار گسترده‌ای، در پیش روی کارآفرینان، دانش‌بنیان‌ها، دانشگاهیان و واحدهای اقتصادی بزرگ، متوسط و کوچک است که این فضای کسب‌وکار با حجم حداقل ۲۰۰ میلیون دلار بایستی باشد.

دستیابی به کسب و کار حوزه هوش مصنوعی نیازمند برنامه ریزی است

رئیس بنیاد نخبگان اصفهان گفت: رسیدن به افق گسترش کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی نیازمند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ویژه‌ای است.

او اضافه کرد: توسعه حکمرانی داده، گسترش پلتفرم‌های داده باز و داده اشتراکی، حمایت ویژه از پژوهش‌های حوزه هوش مصنوعی و اعطای گرنت‌های اختصاصی، سرمایه‌گذاری ویژه دستگاه‌ها و واحد‌های اقتصادی در کسب‌وکارهای حوزه هوش مصنوعی، ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری مورد نیاز کسب‌وکارها، برنامه‌ریزی ویژه در راستای صادرات فناوری‌ها و محصولات هوش مصنوعی و ... حداقل برنامه‌هایی هستند که نهادها و مجموعه‌ها‌ می‌توانند آن را اجرایی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر