صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مدل‌سازی سازه‌های بتنی با محور سازه بیمارستانی

علیرضا عموعابدینی با اعلام افزایش محور مسابقات ملی بتن از ۵ به ۱۱ محور گفت: مدل‌سازی سازه‌های بتنی با محور سازه بیمارستانی در مناطق زلزله‌خیز جزء محورهای اضافه شده است.
کد خبر : 870211

علیرضا عموعابدینی مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی براساس رسالت خود و سند تحول و تعالی دانشگاه دنبال ایجاد محیطی رشددهنده و تحول‌آفرین در تجربه آموزشی و کارآموزی بین دانشجویان کشور است.

وی اضافه کرد: براین اساس دانشگاه آزاد اسلامی باید نیاز‌های آمایشی و تحولات بازار و صنعت را شناسایی کند که یکی از راه‌های تحقق این مهم، ارتقای توانایی حل مسئله و افزایش دانش و مهارت‌های تخصصی دانشجویی و دانش‌آموزی است.

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: به این منظور، در راستای ایجاد امید، شور و نشاط علمی، برگزاری مسابقات، رویداد‌ها و المپیاد‌های علمی دانشجویی در دانشجویان از اولویت‌های راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی در سند تحول و تعالی دانشگاه پیش‌بینی شده است.

عموعابدینی بیان کرد: این وظیفه در قالب رویداد‌های علمی همانند مسابقات شاخص و فراگیر (مسابقه ملی بتن، مسابقه بین‌المللی روبوکاپ و ایران اوپن، مسابقات هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی، مسابقات لایحه‌نویسی و شبیه‌سازی بورس، مسابقات ملی بازی‌های کامپیوتری و ...) در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برنامه‌ریزی و راهبری می‌شوند.

وی تشریح کرد: رویداد‌های علمی بر اساس اهداف و ماهیت اجرایی آن در قالب مسابقات استعدادیابی، حرفه‌ای، مهارتی و ایده‌شو (ایده‌پروری و اندیشه‌ورزی) همه‌ساله توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحد‌های مختلف دانشگاهی سراسر کشور برگزار می‌شود.

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه توضیح داد: زلزله‌خیز بودن کشور یکی از مهم‌ترین دلایل پژوهش و توسعه تکنولوژی‌های جدید و کارآمد در صنعت بتن و صنایع مرتبط بوده و در جهان مدرن امروزی که پیوسته ناگزیر به تغییر و تحول هستیم، برنده کسی است که بتواند سهمی از این تغییر داشته باشد و بتن مهم‌ترین فرآورده مورد نیاز عمران است.

عموعابدینی اضافه کرد: امروز در سراسر جهان انواع بسیار زیادی از محصولات حوزه بتن تولید می‌شود، در حالی که در کشور ما تنها تعداد محدودی از انواع محصولات بتن به مرحله تولید رسیده است.

وی ادامه داد: بدون تردید پژوهش‌های نو و کاربردی در زمینه‌های مرتبط همانند نانو بتن، بتن خودتراکم، بتن پیش‌تنیده، بتن پس‌تنیده و ... می‌تواند گامی مهم در تحول این صنعت داشته باشد.

استفاده از بتن و دلایل پژوهشی آن

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اهمیت و توجه روزافزون به موضوع بتن و تکنولوژی‌های وابسته به آن با توجه به زلزله‌خیز بودن کشور و استفاده فراوان از بتن در سازه‌های مختلف یکی از مهم‌ترین دلایل اهمیت پژوهش در این شاخه است.

عموعابدینی افزود: امسال نیز همچون سالیان گذشته بعد از بررسی امکانات و شرایط واحد‌های متقاضی برگزاری رویداد‌های مختلف و براساس فراخوان صورت گرفته از واحد‌های مختلف دانشگاهی سراسر کشور و نیاز‌ها و اولویت‌های صنایع مختلف، با توجه به هماهنگی و برنامه‌ریزی ستاد مرکزی باشگاه بیست و یکمین دوره مسابقات ملی دانشجویی بتن با همکاری انجمن بتن ایران در قالب مسابقات شاخص دانشگاه آزاد اسلامی از تاریخ ۴ مهرماه به میزبانی واحد گرگان آغاز شده و تا ۶ این ماه ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: از سیاست‌ها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در سال ۱۴۰۲، تلاش در راستای افزایش کیفیت برگزاری مسابقات و رویداد‌های علمی براساس استاندار‌های کیفی، اجرایی و برخورداری از حمایت‌های مادی و معنوی مرتبط است.

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در این راستا مسابقه ملی دانشجویی بتن در سال جاری براساس استاندارد‌های مسابقات و رویداد‌های بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید بابایی) طراحی و برنامه‌ریزی شده تا از سوی بنیاد در این دوره مورد ارزیابی قرار گرفته و در سری مسابقات مورد حمایت بنیاد قرار گیرد.

عموعابدینی افزود: با توجه به نیازسنجی‌های صورت‌گرفته، تجربیات برگزاری این مسابقه در دوره‌های گذشته، ارتقای کیفیت و افزایش مشارکت بیشتر دانشجویان، محور‌های اصلی این دوره از مسابقات ملی بتن از ۵ به ۱۱ محور (بتن پرمقاومت، تیر سبک خمشی، سازه محافظ تخم‌مرغ، بتن سبک، اسلامپ معین، بشقاب پرنده بتنی، هنر، خلّاقیت و دست سازه بتنی، پایان‌نامه و رساله‌ها، طراحی نما با ابتکارات بتنی، چالش‌ها و راه‌حل بتنی، مدل‌سازی سازه‌های بتنی با محور سازه بیمارستانی در مناطق زلزله‌خیز) افزایش یافته است.

وی توضیح داد: این رویداد مورد توجه و حمایت ارگان‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و خصوصی مختلف قرار گرفته که این امر می‌تواند بستر مناسبی در راستای معرفی توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در صنایع بتنی و حوز‌های وابسته به آن در کشور باشد.

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: از بخش‌های جانبی در این دوره می‌توان به بخش پایان‌نامه‌ها، رساله‌های دانشجویی و دستاورد‌های مرتبط با محور‌های این رویداد در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد.

عموعابدینی افزود: همچنین با توجه به هماهنگی با سازمان نظام مهندسی کشور، برگزاری دوره‌ها و گارگاه‌های آموزشی و سخنرانی‌های علمی توسط استادان مطرح حوزه بتن کشور برای دانشجویان، فعالان نظام مهندسی و سازمان‌ها پیش‌بینی شده که شرکت‌کنندگان در آن از امتیاز کمیته آموزش دوره ضمن خدمت سازمان نظام مهندسی برخوردار می‌شوند.

وی یادآور شد: همچنین بخش ایده آرا و نمایشگاه دستاورد‌های بتنی به این مسابقه افزوده شده که تیم‌های دانش‌آموزی می‌توانند کنار دانشجویان به کسب تجربه و رقابت بپردازند.

مدیرکل مسابقات و رویداد‌های علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: براساس تغییرات صورت گرفته در آیین‌نامه برگزاری محور‌های مسابقه، در این دوره از مسابقات، علاوه بر دانشجویان رشته عمران، دانشجویان سایر رشته‌ها همچون معماری، مدیریت، کامپیوتر و هوش مصنوعی، نانو، شیمی، محیط زیست هم می‌توانند شرکت کنند که این امر سبب تمایز این دوره مسابقات با دوره‌های گذشته شده است.

عموعابدینی تأکید کرد: بیست و یکمین دوره مسابقات ملی دانشجویی بتن نسبت به دوره‌های گذشته با استقبال چشمگیر دانشجویان مختلف از سراسر کشور مواجه بوده و تاکنون بیش از ۲۱۵ تیم دانشجویی در محور‌های مختلف از ۴۴ دانشگاه اعم از واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های دولتی در این دوره از رویداد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

وی گفت: از دیگر دستاورد‌های رویداد ملی دانشجویی بتن می‌توان به افزایش انگیزه، شناسایی استعداد‌های برتر، امکان کارورزی دانشجویان در شرکت‌ها، به‌کارگیری دانش تئوری در چالش‌های عملی و افزایش مهارت و به‌کارگیری آنها، شناسایی ظرفیت‌های دانشجویان و واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به صنایع، شبکه‌سازی دانشجویان مستعد و استادان براساس نیاز و چالش‌های آمایشی و پروژه‌های برون‌دانشگاهی اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر