صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امحای سریع زباله‌ در شهر‌های بزرگ با دستاورد یک شرکت دانش‌بنیان

پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، دستگاه زباله‌سوز سیاری طراحی کرده‌اند که زباله‌های موجود در مسیر را به‌سرعت جمع‌آوری و امحا می‌کند.
کد خبر : 870095

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یکی از مشکلات کلان‌شهرها، شهر‌های بزرگ و مسافرپذیر، حجم بالای زباله‌های تولیدی است. در ایام خاصی از سال مانند تعطیلات عید یا تابستان که حجم بالایی از مسافران به برخی از نقاط ازجمله مناطق شمالی کشور سفر می‌کنند، جمع‌آوری و امحای زباله‌ها سریع زباله‌ها با چالش‌هایی روبه‌رو است.

یکی از راهکار‌های موجود، استفاده از دستگاه‌های زباله‌سوز سیاری (Mobile Incinerator) است که به‌سرعت، زباله‌های موجود در مسیر را جمع‌آوری و امحا کرده و خطری برای محیط‌زیست ایجاد نمی‌کند. فناوری طراحی و ساخت این دستگاه در اختیار کشور‌های محدودی ازجمله روسیه و کانادا است.  

علی موحدی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان درباره محصول دانش‌بنیان تولیدی این شرکت گفت: در استان‌هایی که با تراکم جمعیت بالایی روبه‌رو هستند، به‌ویژه استان‌های شمالی کشور که در ایام مختلف سال، پذیرای حجم بالایی از مسافران هستند، حجم بالایی از زباله تولید می‌شود که جمع‌آوری و امحای آن‌ها، یکی از چالش‌های مهم محسوب شده و در صورت عدم رسیدگی به‌موقع، می‌تواند مشکلات زیست‌محیطی زیادی در منطقه ایجاد کند.

وی افزود: محصولی که طراحی کرده‌ایم، دستگاه زباله‌سوز سیار است که با بهره‌گیری از فناوری پلاسما، می‌تواند در سطح شهر‌ها و حتی نوار ساحلی حرکت کرده و زباله‌های موجود در مسیر را در حال حرکت امحا کند. این دستگاه به دلیل برخورداری از مشعل‌های پلاسمایی هیچ مشکل زیست‌محیطی ایجاد نمی‌کند.  

موحدی خاطرنشان کرد: مشعل پلاسمایی توسط برق مستقیمی که دریافت می‌کند، باعث شکست مولکولی زباله و تبدیل آن به گاز هیدروژن می‌شود. گاز تولیدی نیز توسط مشعل دوم دستگاه، سوخته و درنهایت هیچ آلاینده‌ای برجای نمی‌ماند. در حال حاضر این طرح نمونه مشابهی در کشور ندارد و کشور‌های محدودی ازجمله روسیه و کانادا در زمینه ساخت دستگاه زباله‌سوز سیار فعالیت می‌کنند.

امحای ایمن زباله‌های خطرناک بیمارستانی با زباله‌سوز سیار

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، یکی دیگر از کاربرد‌های بسیار مهم زباله‌سوز‌های سیار را در امحای زباله‌های خطرناک بیمارستانی عنوان کرد و گفت: زباله و پسماند‌های بیمارستانی شامل پسماند‌های عفونی، پسماند‌های پاتولوژیک، اجسام تیز و برنده، پسماند‌های دارویی، پسماند‌های شیمیایی، پسماند‌های رادیواکتیو و ... برای سلامت مردم و محیط‌زیست بسیار خطرناک هستند و دفن آن‌ها می‌تواند باعث آلودگی آب، خاک و هوا شود. دستگاه زباله‌سوز سیار می‌تواند این زباله‌ها را به‌راحتی امحا کند.

وی افزود: فاز دوم فعالیت شرکت ما، ساخت دستگاه زباله‌سوز سیار بیمارستانی است و در این زمینه، قراردادی را با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای ساخت زباله‌سوز بیمارستانی منعقد کرده‌ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر