صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

امشب تماشای ماه و زحل را از دست ندهید

در آسمان امشب، تنها قمر کره زمین و سیاره زحل در کنار یکدیگر به چشم می‌خورند.
کد خبر : 870026

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، در آسمان امشب، تنها قمر کره زمین و سیاره زحل در کنار یکدیگر به چشم می‌خورند. این منظره زیبا برای دیدن و تماشای همه‌ علاقه‌مندان به نجوم و درعین حال طبیعت، فرصتی استثنایی است. ماه امشب ابریشمی است و تمام اشعه نورش را به صورت یک دایره درخشان در آسمان نمایان می‌کند، در حالی که زحل با جلوه زیبای قمر‌هایش، طرفداران خود را مجذوب می‌کند.

ماه نخستین جسم آسمانی است که هر شب در آسمان دیده می‌شود، اما زحل سیاره‌ای است که با استفاده از تلسکوپ، می‌توان شگفتی‌های بی‌نهایتی را در اطرافش مشاهده کرد.

این موقعیت باعث می‌شود که ماه و زحل در نزدیکی یکدیگر قرار بگیرند و به صورت رفت‌وبرگشت نقطه‌ای در آسمان دیده شوند. تجربه دیدن این دو جسم آسمانی به طور همزمان و در کنار یکدیگر برای علاقه‌مندان به آسمان‌شناسی ارزشمند است. 

از عوامل مهم در مشاهده این پدیده، فاصله زمانی و مکانی بین ماه و زحل است. برای دیدن این منظره، لازم است که در ساعات شب به یک نقطه تاریک و دور از نور‌های شهری بروید و به آسمان بنگرید، منتظر بمانید تا ماه و زحل طلوع کنند. بهترین زمان برای این تجربه، دقایق نزدیک به نیمه‌شب است.

ماه و سیاره زحل در صورت رصد با تلسکوپ نمی‌توانند همزمان در میدان دید تلسکوپ قرار بگیرند، اما با چشم غیر مسلح یا از طریق یک دوربین دوچشمی به راحتی قابل مشاهده هستند.

منجمان تاکید می‌کنند، اگر با تلسکوپ یا دوربین به زحل نگاه کنیم به‌راحتی می‌توانیم حلقه‌های زحل را ببینیم و هر چقدر ابزار رصد قوی‌تری داشته باشیم حلقه‌های سیاره واضح‌تر نشان داده می‌شود، تا جایی که امکان رصد قمر‌های سیاره زیبای منظومه شمسی فراهم می‌شود و افراد می‌توانند مهم‌ترین قمر این سیاره را در این مقارنه تماشا کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر