صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خط تولید داروی سکته مغزی به بهره‌برداری رسید

خط تولید داروی «آلتپلاز» با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.
کد خبر : 869675

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، خط فرآوری و تولید داروی بیولوژیک «آلتپلاز» تنها داروی مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان سکته مغزی «ایسکمیک» حاد صبح دوشنبه سوم مهر در یک شرکت دانش‌بنیان به بهره‌برداری رسید.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه خط تولید داروی آلتپلاز با اشاره به جایگاه ویژه صنعت سلامت ایران گفت: حوزه سلامت، دارو و درمان و به‌طور خاص، حوزه زیست‌فناوری موردتوجه جدی و از بخش‌های در حال پیشرفت در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: امروز توسط متخصصان و فناوران یک شرکت دانش‌بنیان یک داروی بسیار مهم و حیاتی که تولید آن تاکنون در انحصار یک شرکت آمریکایی بوده، از زیر سایه تحریم‌ها خارج و در کشور تولید می‌شود.

دهقانی افزود: داروی آلتپلاز، یک درمان راهبردی و حیاتی برای بیماران سکته مغزی به شمار می‌رود که تأمین آن تاکنون با چالش‌های فراوانی از طریق واردات انجام می‌شد؛ اما امروز توسط متخصصان این شرکت دانش‌بنیان، ایران به‌عنوان دومین کشور تولیدکننده این دارو شناخته می‌شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان این‌که نسل جدید شرکت‌های دانش‌بنیان کشور از شرکت‌های صرفاً فناور و تولیدکننده فناوری وارد عرصه اثرگذاری در اقتصاد و بازار شده‌اند، افزود: طی سال‌های گذشته عمدتاً شاهد رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیانی بودیم که در مسیر تولید و توسعه فناوری حرکت می‌کردند؛ اما نسل تازه نفس شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر این حوزه در عرصه در اقتصاد حوزه‌های مختلف از جمله غذا، سلامت و انرژی نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی با بیان این‌که متناسب با این تحول شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت‌ها نیز شکل جدید و گسترده‌تری گرفته‌اند، ادامه داد: متناسب با تحول در ساختار و فعالیت شرکت‌ها و گسترده‌تر شدن نیازهای حمایتی آن‌ها، حمایت‌های معاونت علمی نیز از شکل‌های محدودتری مانند گرنت به سازوکارهای حمایتی خاص‌تر مانند تأمین مالی، اخذ مجوزها، تخصیص بازارهای بزرگ و ایجاد زمینه برای حضور در بازارهای بزرگ صادراتی ارتقا یافته‌اند.

داروی «آلتپلاز» تنها داروی مورداستفاده در درمان سکته مغزی ایسکمیک حاد به شمار می‌رود و مانع بروز بسیاری از عوارض و معلولیت‌های ناشی از سکته مغزی می‌شود. فناوری‌ای که شرکت دانش‌بنیان ایرانی به‌کار گرفته علاوه‌بر این‌که کشور را به در جایگاه دومین تولیدکننده این دارو قرار داده، باعث می‌شود این محصول با قیمت پایین‌تر به بازار سلامت ایران و بازارهای بین‌المللی عرضه شود.

داروی آلتپلاز که با برند آلتلایز توسط شرکت دانش‌بنیان به بازار عرضه شده است، علاوه‌بر درمان ترومبولیک سکته مغزی حاد ایسکمیک، در مواردی همچون درمان ترومبولیک سکته حاد قلبی جهت کاهش میزان مرگ‌ومیر نارسایی قلبی و درمان ترومبولیک آمبولی حاد ریوی وسیع به همراه ناپایداری همودینامیک مورداستفاده قرار می‌گیرد.

به‌طور میانگین سالیانه ۱۰ میلیون دلار واردات این فرآورده دارویی بیولوژیک به کشور است که با ورود این محصول به چرخه درمان و قطع واردات، ضمن صرفه‌جویی ارزی و ایجاد اشتغال، ارزآوری قابل‌توجهی از طریق صادرات به کشورهای همسایه و بازار اروپا برای کشور به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر