صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۹ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲

امضای تفاهم‌نامه میان وزارت ارشاد و علوم؛ تأکید بر برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی

تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره‌کل هنر‌های نمایشی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد. در یک نشست مشترک بر همکاری و برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی تأکید شد.
کد خبر : 868864

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره‌کل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ادار‌ه‌کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور کاظم نظری (مدیرکل هنر‌های نمایشی) و مهدی بادپا (مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، روز یک‌شنبه۲۶ شهریور برگزار شد.

در این جلسه، تفاهم‌نامه همکاری تئاتر دانشگاهی میان این دو اداره‌کل امضا شد.

کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی در ابتدای این نشست، ضمن خوشامدگویی به حاضران جلسه گفت: این نشست برای تبادل‌نظر و کمک به احیای جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزارشده است تا با هم‌اندیشی و امضای این تفاهم‌نامه، اداره‌کل هنر‌های نمایشی و کانون تئاتر دانشگاهی این اداره‌کل بتوانند به مؤثرترین شکل به برگزاری مجدد جشنواره تئاتر دانشگاهی کمک کنند.

مهدی بادپا، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در ادامه این نشست گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه مشترک جای خوشحالی دارد و امیدواریم به‌زودی شاهد برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی و البته رونق دوباره کانون‌ها و تشکل‌های تئاتری دانشگاه‌ها باشیم، چراکه در زمان همه‌گیری کرونا، به این تشکل‌ها آسیب زیادی وارد شد.

او افزود: در اداره‌کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ما جشنواره‌های متعددی را برگزار می‌کنیم که دانشجویان همراه و مشتاق برگزاری آن‌ها هستند. در این راستا امیدواریم با برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی، این رویداد مهم، دوباره به رونق سال‌های قبل بازگردد. ما در سال قبل نیز برنامه‌ریزی کردیم که جشنواره تئاتر دانشگاهی را برگزار کنیم، اما شرایط حاکم در کشور اجازه برگزاری جشنواره را نداد.

او افزود: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با کانون‌های تئاتر دانشگاه‌ها و جمعی از دانشجویان تئاتر نشست بگذاریم تا به‌صورت دقیق‌تری بتوانیم در جهت برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی، قدمی محکم برداریم.

در ادامه این نشست، امیرحسین حریری، مدیر کانون تئاتر دانشگاهی اداره‌کل هنر‌های نمایشی و مدیر مرکز تئاتر مولوی هم گفت: این دوره از مدیریت اداره‌کل هنر‌های نمایشی، دوره بسیار خوبی برای ما اهالی دانشگاه و دانشجویان تئاتر است، چون مدیرکل هنر‌های نمایشی، خودش فردی دانشگاهی است و با مشکلات و مسائل دانشجویان تئاتر کاملاً آشنایی دارد.

او ادامه داد: طی این سال‌ها، جشنواره تئاتر دانشگاهی نگاه و توجه کمتری را از سمت وزارت علوم داشته است. ما امیدواریم با این تفاهم‌نامه میان وزارت ارشاد و وزارت علوم، اتفاقات خوبی برای تئاتر دانشگاهی و البته جشنواره تئاتر دانشگاهی رخ دهد. چون تئاتر دانشگاهی برای وزارت علوم یک فرصت است. جشنواره تئاتر جهاد، ۱۵ سال و جشنواره تئاتر دانشگاهی به مدت ۲۳ سال توسط وزارت علوم در ایران برگزارشده است و در این دوره نزدیک به ربع قرن برای خود اعتبار و تجربه همراه دارد و باعث شکوفایی هنرمندان متعهد و به‌نامی شده است.

حریری افزود: اما امروز نزدیک به دو سال است که جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزار نمی‌شود و به مطالبه مهم و اصلی دانشجویان تئاتر کشور از وزارت علوم تبدیل‌شده است.

کاظم نظری در تایید صحبت‌های حریری گفت: جلسات متعدد و نشست‌های مختلفی نیز با حضور دانشجویان و مسئولان و تئاتر دانشگاه‌ها در مرکز تولید تئاتر مولوی برگزار شده است. دانشجویان از ما مطالبه برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی را دارند، ولی ازآنجا که ما نهاد برگزارکننده نیستیم، جوابی برای این سؤال نداریم، چراکه ما فقط حامی این جشنواره هستیم.

او ادامه داد: ما در تلاش هستیم برای دانشجویان پلاتو جدید و سالن نمایشی احداث کنیم تا دانشجویان تئاتر به‌راحتی بتوانند همراه با تحصیل تئاتر، به‌صورت عملی هم کار کنند؛ بنابراین تصمیم به طراحی و ساخت پلاتو گرفتیم که امیدواریم عملی شود.

حریری در ادامه توضیح داد: خداراشکر جمعیت دانشجویان تئاتر کم نیست و بسیار خوش‌ذوق و انگیزه برای خواسته‌های‌شان قدم برمی‌دارند. اگر جشنواره تئاتر دانشگاهی با نظارت، حمایت و دقت برگزار و کانون‌های نمایشی در دانشگاه‌ها احیا شود، اتفاق بسیار خوبی برای فعالیت‌های فرهنگی وزارت علوم خواهد افتاد.»
مدیر کانون تئاتر دانشگاهی همچنین گفت: مرکز تئاتر مولوی و کانون تئاتر دانشگاهی اداره‌کل هنر‌های نمایشی، دو پایگاه خوب و بستر مناسبی برای برنامه‌های دانشجویی هستند. با کمک دکتر نظری و آقای فرج‌اللهی در انجمن نمایش ایران، در حال احداث مدرسه تئاتر مولوی که به دانشجویان غیرتخصصی اختصاص دارد، هستیم.

در ادامه این نشست، علی ایزدی، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی اداره‌کل هنر‌های نمایشی نیز توضیح داد که طبق آمار و پژوهش‌های وزارت ارشاد، بیش از ۴۰۰ هزار هنرمند تئاتر در کشور وجود دارد و سالانه بیش از ۵ هزار نمایش در کشور تولید می‌شود که دانشجویان در تولید بسیاری از این نمایش‌ها سهم زیادی دارند.

همچنین در ادامه این نشست، حسن علی‌کریمی، هنرمند و پژوهشگر تئاتر درباره فضای تئاتر دانشگاهی و تمهیدات لازم برای احیای تئاتر دانشگاهی و جشنواره تئاتر دانشگاهی به بیان نظرات خود پرداخت.

اسرافیل فرج‌اللهی (مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی)، غلامرضا نعمتی (معاون اجرایی اداره کل هنر‌های نمایشی) و نرگس یزدی (مدیر انتشارات نمایش) نیز در این نشست حضور داشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر