صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط دانشمند ایرانی؛

تشخیص اجسام پشت دیوار با سیگنال‌های وای‌فای ممکن شد

محققان فناوری جدیدی را ابداع کرده‌اند که در آن می‌توان از طریق سیگنال‌های وای فای تصویر یک جسم ساکن را از پشت دیوار شبیه‌سازی کرد.  
کد خبر : 868785

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان فناوری جدیدی را ابداع کرده‌اند که در آن می‌توان از طریق سیگنال‌های وای فای (WiFi) تصویر یک جسم ساکن را از پشت دیوار شبیه‌سازی کرد. 

آن‌ها در بیانیه مطبوعاتی توضیح می‌دهند: حس کردن اشیاء در حال حرکت با استفاده از سیگنال‌های وای فای نویدبخش است. انجام این کار برای اجسام ثابت با یک چالش بزرگ همراه است. حالا محققان با رویکرد جدیدی که «ویفرکت» (Wiffract) نامیده می‌شود، از امواج رادیویی فرستنده‌های وای‌فای برای برطرف کردن این چالش استفاده کرده‌اند.

ویفرکت با استفاده از تئوری هندسی پراش (GTD) «جوزف کِلِر»، ریاضیدان آمریکایی، ساخته‌شده است. طبق این تئوری، زمانی که یک موج به لبه‌ای برخورد می‌کند، مخروطی از امواج خروجی پدیدار می‌شود که به آن مخروط کِلِر می‌گویند. با وجود این اطلاعات، محققان شبکه‌ای از گیرنده‌ها را در مجاورت لبه‌های جسم نصب کردند. پراش موج از هر لبه نشانه‌های متفاوتی را روی شبکه گیرنده ثبت می‌کند که با کمک آن می‌توان تصویر پشت دیوار را ردیابی کرد.

یاسمین مستوفی، استاد ایرانی دانشگاه سانتا باربارا گفت: ما سپس یک چارچوب ریاضی را توسعه می‌دهیم که از این ردپاهای مخروطی به‌عنوان امضا برای استنباط جهت‌گیری لبه‌ها استفاده می‌کند، درنتیجه یک نقشه لبه‌ای از صحنه ایجاد می‌کند.

با انجام این تحقیق، محققان موفق شدند تا برای اولین بار تصویربرداری وای فای از الفبای انگلیسی در پشت دیوارها را به نمایش بگذارند. آن‌ها حروف کلمه «BELIEVE» را پشت یک دیوار قراردادند و نتایج ارائه‌شده توسط فناوری ویفرکت نشان می‌دهد که کار تصویربرداری نهایی به‌خوبی اجراشده است.

این تیم ۳۰ آزمایش برای تصویربرداری از حروف بزرگ انگلیسی انجام داد، رویکرد آن‌ها توانست جزئیات حروف را به‌خوبی ثبت کند.

همچنین پس از شکل‌گیری تصویر، محققان می‌توانند با استفاده از یک ابزار آن را تکمیل کنند و ظاهر کار نهایی را بهبود بخشند. کاربردهای مختلف ویفرکت شامل تجزیه‌وتحلیل جمعیت، شناسایی افراد، سلامت نوآورانه و فضاهای هوشمند است.

                         

انتهای پیام/

ارسال نظر