صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۴ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲

وزیر اطلاعات: نسبت به هر اقدام تروریستی علیه مردم، هرکجا و هر موقع بخواهیم عمل می‌کنیم+ فیلم

حجت‌الاسلام خطیب گفت: اینترنشنال از نظر ما یک شبکه تروریستی است و طبیعتاً ما وظیفه خود و مأموریت خود می‌دانیم که نسبت به هر اقدام تروریستی که نسبت به ملت و کشورمان وجود دارد هر جا و هر موقع اقدام مناسب خود را داشته باشیم.
کد خبر : 868493

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب در ادامه برنامه «بدون توقف» اظهار کرد: شبکه‌های ماهواره‌ای بعضی‌هایشان اقداماتشان در ترویج، آموزش و حمایت از تروریسم یکی از مهمترین آن‌ها اینترنشنال است. اینترنشنال از نظر ما یک شبکه تروریستی است و طبیعتاً ما وظیفه خود و مأموریت خود می‌دانیم که نسبت به هر اقدام تروریستی که نسبت به ملت و کشورمان وجود دارد هرجا، هر موقع اقدام مناسب خود را داشته باشیم؛ بنابراین هیچ رسانه و گروه تروریستی و هرکسی که خشونت را ترویج می‌کند در امان نخواهد بود.

وی افزود: حمایت کشور‌های مختلف از آن‌ها باعث نمی‌شود ما از اهداف اقدامات امنیتی خود دست برداریم و این یکی از اهداف ما است. دولت انگلیس سرمایه‌گذار و مرکز اصلی ساماندهی رسانه‌ای علیه ایران است. منوتو، اینترنشنال، بی‌بی‌سی و ... و این حمایت‌ها را به جدیت نسبت به آن‌ها دارد. این دولت باید بداند قطعاً در سیاست‌های ما هر اقدام خرابکارانه و تروریستی و خشونت‌زایی که در هر کشوری بخواهد سازماندهی شود وظیفه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی مقابله با آن است.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: یک نمونه عرض کنم، کشور هلند یک فرد تروریست که خودش اقرار دارد ده‌ها نفر را با بمب به شهادت رسانده، با یک اسم مستعار آن را تحت پوشش خود قرار می‌دهد و پناهندگی به آن می‌دهد و وقتی هم که به درک واصل می‌شود سر و صدا راه می‌اندازد. اساساً این سوال که یک تروریست در یک کشوری که مدعی طرفدار حقوق بشر است چه می‌کند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب گفت: در همین کشور هلند که گزارش‌های متعددی به آن کشور داده شده در مورد اقداماتی که با مبداء هلند به شکل تروریستی، خرابکارانه، بمب‌گذاری و انفجار صورت می‌گیرد که نمونه آن در اطلاعیه اخیر وزارت آمده، عملاً از آن‌ها حمایت کرده و کمک می‌کنند و زمینه فعالیت آن را فراهم می‌کند.

وی افزود: یک تروریستی مانند شارمهد که با قدرت اطلاعاتی کشور ما به اینجا آورده می‌شود داد کشور‌های اروپایی بلند می‌شود. یا بعضی از تروریست‌هایی که در کشور ما مجازات می‌شوند و محکوم می‌شوند را دنبال می‌کنند مانند سوئد، دانمارک، هلند و ...  

وزیر اطلاعات با تأکید بر اینکه در آمریکا و کانادا رد‌هایی از حضور فعال داعش داریم، بیان کرد: مستنداتی داریم که این‌ها علاوه بر بعضی کسانی که سرمایه‌های ملی و مردم ما را تاراج کردند و الان تحت پناه آن‌ها هستند به تروریست‌ها هم پناه می‌دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب در واکنش به ایجاد مقر جدید منافقین در کشور کانادا، گفت: هر کشوری که به دشمنان خشونت‌زای ما، کسانی که افکار و اقداماتی را دنبال می‌کنند که این اقدامات جنبه و مفهوم تروریستی از نگاه بین‌الملل دارد قطعاً هیچ تروریستی در هیچ‌کجا و هیچ زمانی امنیت ندارد بلکه برای آن کشور‌ها هم ناامنی با خود می‌آورد.

وی افزود: این تأکید را می‌کنم همانطور که تاکید رهبر عزیزمان است مخصوصاً با همسایگان که به این لطف این دولت روابط خوبی داریم، آمادگی داریم با همه کشور‌ها در جهت منافع ملی، با حفظ عزت ملی ارتباط، تعامل و تبادل اطلاعاتی، امنیتی، سیاسی و اقتصادی داشته باشیم.

وزیر اطلاعات همچنین بیان کرد: منافقین یک گروه و فرقه تروریستی است و قطعاً در هرکجا حضور داشته باشد به عنوان تروریست محسوب می‌شود و اقدامات اخیر آن‌ها در تجهیز و وارد کردن گروه‌های تروریستی که در کشور دستگیر شدند مشخص هست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب در پاسخ به این پرسش که کشور‌های غربی خواهان ارتباط با سرویس‌های اطلاعاتی کشور‌های منطقه هستند، برنامه وزارت اطلاعات برای اینکه این سرویس‌ها را با اهداف مقاومت همراه کند، چیست؟ گفت: هر کشور و هر سرویس اطلاعاتی بر اساس منافع ملی خود و براساس دولت‌های خود عمل می‌کند، اما قبل از شروع روابط سیاسی بین ما و همسایگانمان، روابط خوب اطلاعاتی شروع شد و الان هم اداره دارد و الان هم ما با کشور‌های همسایه روابط اطلاعاتی، منافع اطلاعاتی، ارتباط داریم و همینجا از دستگاه‌های اطلاعاتی کشورهای همسایه تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی همچنین گفت: برای کشور دوستمان ترکیه این پیام را دارم که اخیراً برخی اقدامات براندازانه از خاک این کشور را شاهد بودیم امیدواریم که در تعاملات دو ساله گذشته که خیلی خوب بود، همچنان ادامه پیدا کند و بتوانیم این نقاط را در تبادلاتمان حل کنیم. ما با همسایه‌هایمان در بحث‌های اطلاعاتی ارتباط خوبی داریم. در دولت‌های خلیج فارس غیر از بحرین با تمام کشور‌ها روابط خیلی خوبی داریم.

وزیر اطلاعات ادامه داد: کشوری مثل ایران که پایه‌های اعتقادی، مبانی مذهبی و فرهنگی دارد هیچ زمان و تحت هیچ عنوانی به دنبال این که خدای ناکرده برای مردمش سختی، ناراحتی و نگرانی ایجاد کند، نخواهد بود. بلکه تمام تلاشش این است که آرامش برای تمام مردمش برقرار باشد و تمام این هزینه‌ها و شهدایی که مخصوصاً نیروی انتظامی که خط مقدم ما است برای این است که بتواند امنیت مردم را حفظ کند؛ بنابراین تلاش‌هایی شبیه آنچه که در شاهچراغ و امثال آن اتفاق می‌افتد قطعاً تمام توان جامعه اطلاعاتی در این جهت است که بتواند پیشگیری کند. اگر موردی مانند شاهچراغ اتفاق می‌افتد قطعاً یکی از نگرانی‌های جدی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی است برای اینکه بتوانند در آینده به نحوی آن را جبران کنند و یک بازدارندگی در برابر آن اتفاق افتد. هیچکسی دوست ندارد مردم کشور خود را اذیت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب اضافه کرد: ما بیش از ۲۰ نفر از تروریست‌های شیراز را دستگیر کردیم که یک نفر فقط موفق شد که حادثه شاهچراغ را رقم بزند. یعنی یک بیستم آن اینکار را کرد و دستگاه‌های اطلاعاتی نسبت به نگرانی و آسیب به مردم کشورمان شرمنده هستند.

وی در مورد تأیید صلاحیت‌ها و رد صلاحیت‌ها در انتخابات نیز گفت: طبیعتاً شورای نگهبان به وظیفه‌ای که قانون برای آن تعیین کرده عمل می‌کند و براساس آنچه که قانون است صلاحیت‌ها در چارچوب دوره‌ای تائید می‌شود. در بحث ریاست جمهوری یک تفاوت اساسی با مجلس دارد، ما در بحث ریاست جمهوری فقط واجدین شرایط را داریم که مثلاً آن فرد واجد شرایط هست یا خیر.

وزیر اطلاعات ادامه داد: یک وجه مهم انتخابات، سرنوشت مردم است بنابراین حضور مردم می‌تواند آن را نقش و شکل دهد و تعیین کند؛ بنابراین حفظ این چارچوب با همین و افزایش و تلاش برای گسترش مشارکت، یک وظیفه ملی است. نمونه و مصداق آن این است که ما الان هنوز به انتخابات نرسیدیم دشمن تمام تلاش خود را بسیج کرده برای انتخابات. باید هرکسی در حد توان خود تلاش کند که این تلاش را بی اثر کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب افزود: ما طبیعتاً یک مرزبندی قانونی داریم و باید در آن مرزبندی قانونی حرکت کنیم و این مرزبندی را هم اگر هر میزانی این مشارکت افزایش پیدا کند در چارچوب‌مند کردن و تعیین این مرز‌ها نقش موثری دارد. علتش این است کسانی انتخاب می‌شوند که در مجلس سلیقه آن‌ها را عملی می‌کنند. شاید عده‌ای نتوانند نامزد شوند، در همین مجلس فعلی هم می‌بینیم که گروه‌های مختلف حضور دارند، اما حجم نفوذشان کم و زیاد است. یک شرایطی مانند مجلس ششم پیدا می‌شود و یک شرایط هم مانند مجلس فعلی؛ بنابراین اگر بتوانیم نقش مردم را به شکل مختلف که بیشتر جنبه ادراکی و تبیینی دارند اگر بتوانیم مردم‌مان را برای سرنوشت خود و تعیین جایگاهی که می‌تواند با رأیش نقش ایجاد کند، می‌توانیم موفقیت‌هایی را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه معمولاً هم براساس تجربه قبلی و حتی آینده ما، در شهر‌های کوچک و شهرستان‌ها کمتر با این مشکل روبرو هستیم، بیان کرد: در شهر‌های بزرگ و کلان شهر‌ها با این مشکل مواجه هستیم؛ بنابراین نیاز دارد متخصصین و پژوهشگر‌های رسانه‌ای و کسانی که از بعد روانشناسی، روانشناختی و جامعه شناختی هستند بتوانند کمک کنند. به هر نحوی در چارچوب قانون بتوانیم آن را عملی کنیم طبیعتاً حضور مردم پررنگ خواهد شد.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: مثلاً از جریانات مختلف در مجلس فعلی داریم، ما اگر بخواهیم به طور جدی نگاهم به جریانات سیاسی است که اگر بخواهیم با انتخابات، با حاکمیت، با ملت و مردممان قهر کنیم به هر اسمی، قطعاً مردم، زمان و تاریخ ما را فراموش خواهند کرد. در آشوب‌های سال گذشته که دیگه اسم و رسمی از آن‌ها باقی نماند؛ بنابراین اگر ما با همین شیب و بستری که وجود دارد از همین ظرفیت‌ها استفاده کنیم می‌توانیم در فضای عمومی و افکار عمومی کشورمان در دراز مدت و میان مدت نقش ایفا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب در پاسخ به این سؤال که براساس رصد اطلاعاتی که شما دارید و انتخابات پیش رو، فکر می‌کنید دشمن چه سنگ اندازی‌هایی دارد؟ اظهارداشت: چندتا چیز را شروع کردند، افشاگری توسط هوش مصنوعی و دروغ‌پردازی و جعل اطلاعات و اخباراست. یکی از چیز‌هایی که هوشمندی مردم را می‌طلبد همین بحث است. جا‌هایی که جنبه نقد سازنده ندارد یا تشخیص می‌دهیم احیاناً خودمان اگر یک بار دیگر آن را مرور کنیم نگاهی کینه‌ای، بغض‌آلود، شخصی، تعارض منافع، گروهی در آن حاکم است باید از خودمان جدا کنیم. خدا از آبروی هیچ انسانی نمی‌گذرد بنابراین اگر کسی اعدام شد، نباید آبروی او را ببرید. این چیزی است که دشمن روی آن در حال تلاش است.

وی القاء ناکارآمدی را تلاش دیگر دشمن دانست و اضافه کرد: دشمن هیچ کار خوبی را اجازه نمی‌دهد در ذهن مردم جا بگیرد. همین سکوی نفتی که اخیراً افتتاح شد (پارس جنوبی) نمی‌گذارد در ذهن مردم بنشیند، یا همین خودکفایی در گندم را نمی‌گذارد به ذهن مردم بنشیند و به یک نحوی آن را پیچ می‌دهد و جلوی آن را بگیرد و نحوه‌ای القاء کند که کارآمد محسوب نشود.

وزیر اطلاعات در پایان این بخش از برنامه نیز گفت: نکته آخری که تلاش می‌کند که ملاحظه‌ای هم دارد تلاش دارد که «ناامیدی را در جامعه ما فائق کند» و یکی از وظایف اصلی بر دوش رسانه است، همین کارنامه‌ای که دولت دارد و کار‌هایی که دولت انجام داده و خواهد داد را دشمن نمی‌گذارد که در ذهن مردم بنشیند و اصلاً به آن نمی‌پردازد و یا حتی با عناوین جعلی آن را به ضرر مردم نشان می‌دهد.

فیلم صحبت‌های وزیر اطلاعات را می‌توانید در زیر ببینید: 

انتهای پیام/

ارسال نظر