تصاویر ماهوارهای طوفان نادر «دانیل» منتشر شد
به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماهوارهها تصاویری از طوفان نادر مدیترانهای دانیل را که بر فراز صحرای لیبی میچرخد و سیلهای فاجعهباری را رقم میزند، ثبت کردهاند.
این طوفان یک هفته پیش ابتدا در یونان شکل گرفت و میزان بارشی را که ۱۸ ماه برای آن زمان نیاز بود، تنها در ۲۴ ساعت در بخشهایی از این کشور سرازیر کرد که منجر به وقوع سیلی فاجعهآمیز شد. دانیل در طول عبور بعدی خود از دریای مدیترانه، از آبهایی که به دلیل گرمای بیسابقه گرم شده بود، نیرو گرفت و به پدیدهای نادر به نام مدیکا تبدیل شد. این پدیده نزدیک به شدت طوفانهای اقیانوس اطلس است که گاهی اوقات حتی یک چشم مشخص در مرکز خود دارند که نشانههایی از آن را میتوان در عکسهای ماهوارهای دانیل تشخیص داد.
آمار کشتهشدگان بارانهای سیلآسا و طوفان دانیل در شرق لیبی نشان میدهد که براساس آخرین آمار رسمی منتشر شده، تاکنون ۳ هزار نفر در این حادثه جان خود را از دست داده و دستکم پنج تا شش هزار نفر نیز مفقود شدهاند.
لیز استفنز، استاد خطرات آب و هوایی در دانشگاه ریدینگ انگلیس میگوید: پدیدههایی مانند طوفان دانیل نسبتاً نادر هستند و در بخش غربی دریای مدیترانه بیشتر از خط ساحلی خشک لیبی رخ میدهد؛ درک پتانسیل رویدادهای شدید فاجعهآمیز در یک آب و هوای خشک، که در آن حتی رویدادهای بارندگی متوسط بسیار کم است، دشوارتر است.
برای لیبی، چنین طوفان قدرتمند و غیرمنتظرهای ویرانگر بود. بر اساس گزارش مرکز ملی هواشناسی لیبی، دانیل روز یکشنبه (۱۰ سپتامبر) به اوج شدت خود رسید و بادهای پایدار با سرعت ۴۴ تا ۵۰ مایل در ساعت (۷۰ تا ۸۰ کیلومتر در ساعت) وزید و رکورد جدید بارش روزانه ۱۶.۳ اینچ (۴۱۴.۱ میلیمتر) را در این کشور ثبت کرد.
بر اساس گزارشها، دو سد در نزدیکی شهر درنا نتوانستند سیلابهای آب باران را مهار کنند و فروریختند و سیل فاجعهباری را به وجود آوردند. گفته میشود هزاران نفر در این فاجعه جان خود را از دست دادهاند و مقامات لیبی را بر آن داشته تا وضعیت فوقالعاده اعلام کنند.
ماهواره اروپایی رصد زمین سنتینل-۳ و ماهواره هواشناسی متئوست هر دو تصاویری گرفتهاند که چرخش این طوفان وحشتناک را در بالای سطح مشخص صحرای لیبی نشان میدهد.
سوزان گری، استاد هواشناسی دانشگاه ریدینگ، یادآور شد، معمولاً هر سال تنها یک تا سه مدیده مدیکان در منطقه مدیترانه تشکیل میشود. به طور متناقض، شواهدی وجود دارد که با شدیدتر شدن تغییرات آب و هوایی، این طوفانهای ویرانگر احتمالا کمتر رخ میدهند. با این حال، آنهایی که تشکیل میشوند، نسبت به آب و هوای خنکتر، قویتر شکل میگیرند و ویرانگرتر هستند.
انتهای پیام/