صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲

کشف یک آمینواسید ضروری برای حیات در فضای بین ستاره‌ای

دانشمندان آمینواسید «تریپتوفان» را که یک آمینواسید ضروری برای حیات در فضای بین ستاره‌ای کشف کردند.
کد خبر : 867495

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، پژوهشگران با استفاده از داده‌های رصدخانه فضایی اسپیتزر، شواهدی از «اسید آمینه تریپتوفان» در مواد بین ستاره‌ای سامانه ستاره‌ای IC۳۴۸ کشف کردند. این یافته نشان می‌دهد که آمینواسید‌های سازنده پروتئین در مناطقی که ستارگان و سیارات در آن رشد می‌کنند، رایج هستند و این کشف به پتانسیل حیات در سیستم‌های فراسیاره‌ای اشاره می‌کنند.

دکتر سوزانا ایگلسیاس گروت (Susana Iglesias-Groth) از انستیتو de Astrofísica de Canarias (IAC) از داده‌های رصدخانه فضایی اسپیتزر برای کشف نشانه‌هایی از اسید آمینه تریپتوفان در مواد بین‌ستاره‌ای در نزدیکی منطقه ستاره‌زایی استفاده کرده است. این پژوهش اخیراً در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

مقادیر زیادی «تریپتوفان» در مجموعه مولکولی پرسئوس، به‌ویژه در منظومه ستاره‌ای IC۳۴۸، شناسایی شده است. منظومه ستاره‌ای IC۳۴۸ یک منطقه ستاره‌زایی است که در فاصله هزار سال نوری از زمین قرار دارد و از نظر نجومی نسبتاً نزدیک به زمین قرار دارد. این منطقه به طور کلی با چشم غیرمسلح نامرئی است، اما با طول موج‌های مادون قرمز، به شدت می‌درخشد.

تریپتوفان یکی از ۲۰ اسید آمینه ضروری برای تشکیل پروتئین‌های کلیدی برای حیات روی زمین است و یکی از غنی‌ترین الگو‌های خطوط طیفی در مادون قرمز را ایجاد می‌کند. بنابراین، این آمینواسید گزینه مناسبی برای کاوش با استفاده از پایگاه داده طیف‌سنجی گسترده ماهواره اسپیتزر است؛ چرا که ماهواره اسپیتزر یک تلسکوپ فروسرخ مبتنی بر فضا است.

آنالیز نور مادون قرمزی که از این منطقه ساطع می‌شود، نشان داده است که ۲۰ خط گسیل یا خط انتشار مربوط به مولکول تریپتوفان وجود دارد. دمای تریپتوفان حدود ۲۸۰ کلوین یا ۷ درجه سلسیوس است. «ایگلسیاس-گروت» در منطقه IC۳۴۸ پیش‌تر آب و هیدروژن را با همین دما پیدا کرده است.

این مطالعه نشان می‌دهد که خطوط گسیلی مرتبط با تریپتوفان ممکن است در مناطق دیگری که ستاره‌ها در آن شکل می‌گیرد، نیز وجود داشته باشد و حضور آن‌ها در گاز و گرد و غباری که ستاره‌ها و سیارات از آن شکل می‌گیرند، رایج است.

آمینو اسید‌ها به طور معمول در شهاب‌سنگ‌ها یافت می‌شوند و در فرآیند تشکیل منطومه شمسی ما حضور داشته‌اند. این مطالعه جدید می‌تواند نشان دهد که این عوامل سازنده پروتئین که برای زندگی بسیار ضروری‌اند، به صورت طبیعی در مناطقی که سیستم‌های ستاره‌ای و سیاره‌ای شکل می‌گیرند، وجود دارد. حضور آن‌ها ممکن است در شیمی اولیه سیستم‌های سیاره‌ای اطراف ستاره‌های دیگر کمک کند.

دکتر ایگلسیاس-گروت می‌گوید: شواهد وجود تریپتوفان در مجموعه مولکولی پرسئوس باید تلاش‌های بیشتر برای شناسایی آمینو اسید‌های دیگر در این منطقه و مناطق دیگری که ستاره‌ها دار آن‌ها شکل می‌گیرند را تشویق کند. این امکان بسیار جالبی است که سازندگان پروتئین به صورت گسترده در گازی که ستاره‌ها و سیارات از آن شکل می‌گیرند، حضور داشته باشند. چرا که این ممکن است کلید توسعه زندگی در سیستم‌های سیاره‌ای دیگر باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر