«ورزش» هدیهای برای سلامتی قلب/ ورزشکاران حرفهای بعد از بازنشستگی ورزش را کنار نگذارند
علیرضا عباسی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره رابطه ورزش و قلب اظهار کرد: قلب یک ماهیچه بزرگ است و هر ماهیچهای برای سلامتی و جلوگیری از تخریب نیازمند ورزش منظم است؛ البته منظور ورزشهای هوازی است که میتواند ریتم یکنواختی به قلب بدهد.
وی ادامه داد: در یک فرد بالغ جوان ورزشکار در خلال ورزش سنگین، برونده قلب شاید از حالت عادی که ۶ لیتر در دقیقه است به ۲۵ لیتر در دقیقه یا بیشتر برسد، مصرف اکسیژن از ۲۵۰ میلیلیتر در دقیقه به ۱۵۰۰ میلیلیتر در دقیقه افزایش یابد و ضربان قلب امکان دارد از حالت عادی که ۷۲ ضربه در دقیقه است به ۱۸۰ ضربه در دقیقه افزایش یابد.
عباسی اضافه کرد: اگر در طول هفته ۳ الی ۴ روز به مدت ۴۰ دقیقه ورزش منظم داشته باشید همیشه قلبی سالم خواهید داشت؛ زیرا ورزش منظم مانند داروهای مسدودکننده (بتا) عمل و شما را از مصرف دارو بینیاز میکند. اگر به دنبال کاهش فشار خون و کلسترول هستید در هفته ۴۰ دقیقه ورزش هوازی (زیر بیشینه) شدت متوسط تا شدید ۳ تا ۴ بار انجام دهید. تمرینات هوازی (پیادهروی، شنا)، تمرینات قدرتی (کار با وزنه و تمرینات مقاومتی) برای سلامتی قلب عالی است؛ زیرا توانایی ماهیچهها را بالا میبرد و نیاز نیست قلب زیاد و شدید کار کند. ورزش به ترک سیگار کمک میکند؛ زیرا مکانیسمی در بدن دارد که اراده شما را تقویت میکند. ورزش هورمونها را تنظیم میکند و باعث کاهش استرس میشود. استرس یکی از عواملی است که میتواند به قلب فشار وارد کند.
عباسی در خصوص بیماران آسمی افزود: ورزش برای همه سنین و بیماریها مناسب است؛ بنابراین با توجه به شرایط و شدت بیماری، ورزش تجویز خواهد شد. بیماران آسمی میتوانند ورزش کنند فقط قبل از ورزش باید با پزشک مشورت کنند. در این مورد ورزش به قلب کمک میکند تا توانایی ماهیچهها برای استخراج اکسیژن از خون بهبود یابد. هر نوع ورزش برای قلب مناسب نیست و حتی میتواند آسیبزا باشد مثل دویدن طولانی مدت، ورزش کردن همراه با درد.
وی ادامه داد: به زنان باردار توصیه میکنم روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنند هرچند خیلی از متخصصان صلاح نمیدانند ولی ورزش به سلامت قلب و عروق نوزاد کمک میکند.
این چهره علمی عرصه ورزش به بزرگی قلب ورزشکاران حرفهای اشاره کرد و افزود: بزرگی و حجیم بودن قلب از نشانههای بارز ورزشکاران حرفهای است. توانایی پمپاژ کردن آنها بالاست و این کار رساندن اکسیژن به بافتهای بدن را در زمان استراحت و فعالیت افزایش میدهد. اینها به دلیل بالارفتن حجم ضربهای قلب است. افزایش در حال پرشدن یعنی حالت انبساط قلب ایجاد میشود. به ورزشکاران حرفهای توصیه میکنم بهیکباره بعد از بازنشستگی ورزش با شدت بالا را کنار نگذارند این کار میتواند آسیبهای جدی و جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/