از ساخت سردیس رئیسعلی دلواری تا اجرای تئاتر «دلدار دلوار» + فیلم
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در تقاطع خیابان طالقانی و فرصت شیرازی به موزه شهدا میرسید که امروز به مناسبت روز ملی مبارزه با استعمار انگلستان و سالروز شهادت شهید رئیسعلی دلواری و یارانش با بنرهای مختلف «دلدار دلوار» مزین شده و برنامههای ویژهای تدارک دیده شده بود، از جمله اینکه جلوی محوطه موزه هنرمندان نقاش، گرافیست و عکاس به طور زنده مشغول به فعالیت هستند و به کار هنری در رابطه با همین روز مبارزه با استعمار میپردازند.
هنرمندان نقاش، خطاط و گرافیست در پیاده راه جلوی موزه شهدا دست به قلم هستند و به راحتی میتوانید کارشان را از نزدیک ببینید.
پهلوان عباس عباسی دبیرکل کانون هنری نخبگان شاهد و ایثارگر که مسئول برپایی بخش هنری این برنامه است، در گفتوگو با آنا میگوید: امروز روز ملی مبارزه با استعمار و تروریسم است، رئیسعلی دلواری هم در سطح بینالمللی یار وفادار و قهرمان ملی است که ما سعی کردیم از هنرمندان نخبه شاهد و ایثارگر برای فعالیتهای هنری نقاشی، گرافیک، طراحی و عکاسی با همکاری واحد فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران استفاده کنیم. قرار براین است که محتواهای تولید شده برای قرار گرفتن در موزه شهید دلواری در بوشهر ارسال شوند.
ما علاوه بر این در شلمچه و خرمشهر نیز این روزها ۲۵ هنرمند فعال داریم که در حال تولید محتوا در این زمینه هستند.
علاوه بر این فعالیت هنری زنده، گالری دیگری نیز از مجموعه کاریکاتورها و نقاشیهای هنرمندان در زیرزمین موزه شهدا تدارک دیده شده و سردیس شهید دلواری نیز توسط یکی از همین هنرمندان به طور زنده در حال طراحی است.
عباس برزگر گنجی نقاش و مجسمه ساز که سردیس شهید رئیسعلی دلواری را در موزه شهدا آماده کرده است، در گفتوگو با آنا میگوید: این شهید بزرگوار بیش از صد سال پیش با انگلیسیها مبارزه کرد و به شهادت رسید، این یک مبارزه جهانی است که یک بچه روستایی با اسلحه در مقابل استعمار انگلیس ایستاد.
برزگر درباره متریال و ساخت سردیس رئیسعلی دلواری اظهار میکند: من همیشه نقاشی میکنم و چند سالی است که علاقهمند به مجسمه سازی شدم، چهره رئیسعلی تلفیقی از محمود جوهری بازیگر نقش رئیسعلی دلواری در فیلم دلیران تنگستان و چهره خود او است که میگویند خیلی شبیهش شده است، به هرحال از چهره او عکس بدون فیلتر با جزئیات وجود ندارد، کار هم با خمیر مجسمه آماده شده، به راحتی قابل کاهش و افزایش است که اگر با هر حالت قالب گرفته شود، به خوبی از آب در میآید.
در کنار این فعالیتهای هنری، ژانر دیگری هم در محوطه موزه شهدا برپا شد و آن هم اجرای نمایش «دلدار دلوار» از سوی فرزند شهید روزبهانی بود که با همین محتوا و مضمون مبارزه با استعمار و استثمار انگلیس از سوی سه بازیگر روایت میشد.
«محمد کرم اللهی» معاون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: شهید رئیسعلی دلواری یکی از پیش قراولان مبارزه با استعمار انگلیس است که جایگاه خاصی برای ما دارد، از اولین افرادی که در برابر زیاده خواهیهای انگلیس ایستاد و جانش را فدا کرد و تن به ذلت نداد. این همان مبانی فکری مکتب امام حسین (ع) و شعار هیئات من الذله است که ترجمه هنری و واقعی ایستادن پای اعتقادات، مبارزه و اجازه ندادن به بردن ذرهای از خاک مملکت است.
وی بیان میکند: تلاش کردیم برنامه امسال متفاوتتر از سالهای پیش باشد به همین مناسبت برای پاسداشت این شهید و تبیین این روز برنامههای هنری تدارک دیدیم با تمرکز بر نگاههای خلاقانه با ابراز هنر تا پیامها را منتقل کنیم و از این منظر از رسانهها هم خواستیم تا در فضای رسانهای به ما کمک کنند. پس نوع ساختار کاملا هنری است ما از پانزده نفر از هنرمندان شاخص در عرصههای مختلف هنری برای این کار کمک گرفتیم تا در پیاده راه خیابان طالقانی و داخل گالریها خلق اثر کنند، تولیدات در قالب پرتره با موضوعات مبارزه با استعمار انگلیس آماده شد.
وی در خاتمه توضیح میدهد: نمایش خیابانی هم از سوی فرزندان شهدا به همراه مجموعهای از کاریکاتورهای استاد رجبی کاریکاتوریست متعهد کشورمان و نمایشگاهی که مجموعهای از اتفاقات را روایت میکند، تدارک شد. در نهایت اینکه دورههای تاریخی ایران ما سرشار از خدعه و مکرهای انگلیسیهاست، انگلستان هیچ گاه بیخیال کشور ما نشده و در هر برهه زمانی مشغول حیله علیه ملت ما است تا منابع ایران را چپاول کند. نقاشیها و کاریکاتورها با همین معانی و مفاهیم تدارک دیده شده است، سردیس رئیسعلی دلواری نیز کاملا زنده و جذاب در همین مکان آماده شده و خلاصه اینکه برنامهها همه کارگاهی است و جنبه مشارکتی با علاقهمندان دارد.
در نهایت این را بگویم که ما هر حرکتی که در جغرافیای انقلاب اسلامی انجام میدهیم، باید آبستن یک پیام محکم و درست در مسیر مبارزه و جهاد تبیین و ترجمان حقیقی و واقعی شعار امام حسین (ع) باشد.
انتهای پیام/