صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پس از فرود روی ماه؛

هند راکتی برای مطالعه خورشید پرتاب کرد

پس از موفقیت‌آمیز بودن فرود روی ماه، آژانس فضایی هند راکتی را برای مطالعه خورشید پرتاب کرد.
کد خبر : 866226

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، پس از موفقیت‌آمیز بودن فرود روی ماه، آژانس فضایی هند راکت «آدیتیا-ال ۱» (Aditya - L۱) را برای مطالعه خورشید در اولین مأموریت خورشیدی خود پرتاب کرد.

پخش زنده در وب‌سایت سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) نشان داد که این موشک با دست زدن دانشمندان، ردی از دود و آتش به جا گذاشت. نزدیک به ۵۰۰ هزار بیننده این برنامه را تماشا کردند، درحالی‌که هزاران نفر در نزدیکی محل پرتاب جمع شدند تا بلند شدن کاوشگر را ببینند. هدف این کاوشگر مطالعه باد‌های خورشیدی است که می‌توانند باعث اختلال در زمین شوند که معمولاً به‌عنوان شفق قطبی دیده می‌شوند.

پرتاب آدیتیا-ال۱ که نام آن برگرفته از خورشید است، به دنبال شکست هند از روسیه در اواخر ماه گذشته است. به نظر می‌رسد پس از آن‌که هندوستان به نخستین کشوری تبدیل شد که به‌طور موفقیت‌آمیز یک فضاپیما را در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آورد، اکنون روی هدف بزرگ‌تر و درخشان‌تری تمرکز کرده است. درحالی‌که روسیه موشک قدرتمندتری داشت، چاندرایان-۳ هندی به لونا-۲۵ برای فرود غلبه کرد.

فضاپیمای آدیتیا-ال۱ برای سفر ۱.۵ میلیون کیلومتر چهار ماه خود به‌عنوان پارکینگی برای فضا طراحی شده که در آن اجسام تمایل دارند به دلیل تعادل نیرو‌های گرانشی در جای خود باقی بمانند و مصرف سوخت را برای فضاپیما کاهش دهند. این موقعیت‌ها نقاط لاگرانژ نامیده می‌شوند که به‌نام ریاضیدان ایتالیایی فرانسوی «جوزف لوئیس لاگرانژ» نامگذاری شده است.

«سوماک ریچاودهری» که در توسعه برخی از اجزای رصدخانه نقش داشته، گفت: «این مأموریت ظرفیت ایجاد یک انفجار بزرگ را از نظر علمی دارد. ذرات انرژی ساطع شده از خورشید می‌توانند به ماهواره‌هایی برخورد کنند که ارتباطات روی زمین را کنترل می‌کنند.»

به گفته وی «قسمت‌هایی وجود داشته که ارتباطات اصلی به دلیل اصابت یک ماهواره با یک تشعشع بزرگ قطع شده است. ماهواره‌ها در مدار پایین زمین تمرکز اصلی جهانی هستند که مأموریت آدیتیا-ال۱ را به یک پروژه بسیار مهم تبدیل می‌کند.»

دانشمندان امیدوار هستند در مورد تأثیر تشعشعات خورشیدی بر هزاران ماهواره در مدار بیشتر بیاموزند، تعدادی از آن‌ها با موفقیت سرمایه‌گذاری‌هایی روی شبکه ارتباطی «استارلینک اسپیس‌ایکس» (Starlink SpaceX) ایلان ماسک انجام داده‌اند.

«راما رائو نیدمانوری»، رئیس بخش علوم زمین و فضایی در یک مؤسسه هندی گفت: «مدار پایین زمین به دلیل مشارکت خصوصی به‌شدت آلوده شده است، بنابراین درک چگونگی محافظت از ماهواره‌ها در محیط فضایی، اهمیت ویژ‌ه‌ای خواهد داشت.»

دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی هند معتقد هستند که در زمانی طولانی‌تر، داده‌های این مأموریت می‌تواند به درک بهتر تأثیر خورشید بر الگو‌های آ‌ب‌وهوایی زمین و منشأ باد خورشیدی، کمک کند.

با فشار نخست‌وزیر «نارندرا مودی»، هند پرتاب‌های فضایی را خصوصی کرده و به دنبال باز کردن این بخش برای سرمایه‌گذاری خارجی است، زیرا هدف آن افزایش پنج برابری سهم خود در بازار پرتاب جهانی ظرف یک دهه آینده است. 

با تبدیل شدن فضا به یک تجارت جهانی، این کشور همچنین از موفقیت سازمان تحقیقات فضایی هند برای نشان دادن توانمندی خود در این بخش استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر