صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غلامرضا مرحبا در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی شجره طیبه نظام جمهوری اسلامی ایران است

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دانشگاه آزاد شجره طیبه و مولود انقلاب است که امام راحل این ایده را پذیرفتند و مقام معظم رهبری بر آن صحه گذاشتند و دیگر بزرگان کشور در مورد بالندگی آن کوشیدند و الحمدالله امروز به یک درخت تناور تبدیل شده است.
کد خبر : 865945

غلامرضا مرحبا نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به این سؤال که وضعیت علمی کشور را چطور ارزیابی می‌کنید و تأثیر دانشگاه را در ارتقای رتبه علمی کشور چطور است؟ اظهار کرد: وضعیت علمی کشور را باید از دو جنبه کمی و کیفی مورد بررسی قرار دهیم. ازنظر کمی نظام آموزش عالی به‌اندازه‌ای بزرگ شده که تقاضای هر فردی برای تحصیلات تکمیلی را پوشش می‌دهد و صندلی برای متقاضیان تحصیلات عالیه وجود داشته باشد اما  ازنظر کیفی بسیار جای کار دارد.

مرحبا بیان کرد: به‌شخصه فکر می‌کنم در سال‌های اخیر آموزش عالی ما ازنظر کیفی افت کرده و انتظار می‌رود همان‌طور که برای افزایش کمیت و ظرفیت دانشگاه‌ها برنامه‌ریزی شد و به هدف رسید در خصوص کیفیت آموزشی هم‌ باید فکری شود و ظرفیت تولید علم و کیفیت علمی دانشجویان ما که از واحد‌های آموزشی فارغ‌التحصیل می‌شوند، افزایش پیدا کند.

وی افزود: نزدیک به ۵۰ درصد بار علمی کشور بر عهده دانشگاه آزاد است. این دانشگاه شجره طیبه و مولود انقلاب است که امام راحل این ایده را پذیرفتند و مقام معظم رهبری بر آن صحه گذاشتند و دیگر بزرگان کشور در مورد بالندگی آن کوشیدند و الحمدالله امروز به یک درخت تناور تبدیل شده و در اقصی نقاط کشور حضور دارد و آموزش عالی را به نقاطی از کشور برد که پیش‌ازاین فرزندان آن مناطق باید برای ادامه تحصیل ترک دیار می‌کردند و به محل‌های دور می‌رفتند، ولی الآن می‌توانند در شهر و دیار خودشان تحصیلات عالیه داشته باشند.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: بعضی از واحد‌های دانشگاه آزاد حتی با دانشگاه‌های مطرح بین‌المللی ازنظر کیفیت علمی برابری می‌کنند و بسیار موفق در تولید علم بوده‌اند و جای شکر و قدردانی دارد. اما همان‌طور که عرض کردم باید یک انقلاب و نهضت فراگیری برای افزایش کیفیت علمی در کشور چه در حوزه علوم پزشکی و چه در حوزه علوم نظری، انسانی و پایه و چه در بخش دانشگاه آزاد صورت بگیرد.

مرحبا تأکید کرد: در تولید علم محدودیتی وجود ندارد اگر از نهضت علمی صحبت می‌کنیم به این معنا نیست که در حال حاضر رضایت‌بخش نیست، بلکه منظور این است که محدودیتی وجود ندارد و کیفیت علمی به‌صورت روزافزون بدون محدودیت باید افزایش پیدا کند و به ما در دستیابی به قله‌های علم خصوصاً علومی که جدیداً در دنیا تولید می‌شوند، کمک کند تا به آن هدف برسیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر