پرتاب کاوشگر قمری ژاپن برای سومین بار به تعویق افتاد
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (جاکسا) امروز برای سومین بار پرتاب فرودگر قمری SLIM (اسالآیام) را به تعویق انداخت.
ژاپن که قصد دارد پنجمین کشوری باشد که روی ماه فرود میآید، پرتاب کاوشگر قمری اسالآیام را به دلیل آبوهوای بد به تعویق انداخته است.
آنطور که خبرگزاری رسمی این کشور گزارش کرده، پرتاب راکت اچ۲آی (H۲A) حامل فرودگر هوشمند کاوشگر قمری به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی به تعویق افتاده است. این پرتاب قرار بود از مرکز فضایی تانگاشیما در استان کاگوشیما در ۲۸ اوت (امروز، دوشنبه) انجام شود.
کاوشگر اسآیالام که توسط آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن توسعه یافته، گامی مهم برای بلندپروازی های اکتشاف ماه است. هدف این پروژه دستیابی به اولین فرودگر قمری و انجام وظایفی مانند آنالیز سنگهای ماه و نمایش تکنیکهای دقیق فرود است.
این کاوشگر از فناوری فرودگر سبک و کم هزینه بهرهمند شده که میتواند برای ماموریتهای بازگشت نمونه استفاده شود. صرفه جویی در وزنی که با توجه به مواد جدید به کار رفته در فضاپیما میسر شده است باعث میشود محمولههای بیشتری به مقصد حمل شود.
سازمان فضایی ژاپن قصد دارد کاوشگر مذکور را در فاصله ۱۰۰ متری از یک هدف خاص روی ماه فرود بیاورد که بسیار کمتر از برد معمول چندین کیلومتر است.
مأموریت این کاوشگر از آن جهت اهمیت دارد که میتواند ژاپن را به پنجمین کشور جهان تبدیل کند که توانسته با موفقیت کاوشگری را روی ماه فرود بیاورد. این دستاورد همچنین دادههای ارزشمندی را در اختیار برنامه آرتمیس به رهبری آمریکا که هدف آن تسهیل ماموریتهای قمری است، میگذارد.
موشک اچ۲آی همزمان با پرتاب کاوشگر اسالآیام ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی ایکسری را نیز حمل میکند که تلاشی مشترک بین سازمان هوافضای ژاپن، ناسا و دیگر سازمانها است. این پرتاب دوگانه بر تعهد ژاپن به پیشبرد تحقیقات و اکتشافات فضایی تاکید دارد.
آمادهسازیهای جاکسا برای راه اندازی موشک اچ۲ای شامل بررسیهای دقیق روی اجزای مشترک بود. این توجه به جزئیات باهدف کاهش نگرانیهای ناشی از شکست راکت قبلی در ماه مارس انجام شد.
مأموریت ماه ژاپن پس از آن انجام میشود که هند به عنوان بخشی از ماموریت چاندرایان ۳ که توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) عملیاتی شد، کاوشگر پراگیان را از طریق فرودگر ویکرام با موفقیت روی ماه فرود آورد.
انتهای پیام/