صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش هفتگی آنا (۲)؛

نگاهی گذرا به جدیدترین اتفاقات هوش مصنوعی/ از چالش کپی رایت تا جعل صدا به ۳۰ زبان

این گزارش نگاهی گذرا به برخی از جدیدترین و عجیب‌ترین اخبار هوش مصنوعی در هفته گذشته دارد.
کد خبر : 865527

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشد و گسترش هوش مصنوعی و حوزه‌های کاربردی آنچنان شتابان بوده که هر روز درباره آن می‌شنویم و با کاربرد‌های گوناگون آن روبه‌رو می‌شویم. روشن است که هوش مصنوعی یکی از پدیده‌های اثرگذار در هزاره سوم است که راه رسوخ در همه ارکان زندگی بشری را پیدا کرده است به‌طوری‌که در آینده‌ای نه چندان دور خواه، ناخواه به بخشی از زندگی روزمره انسان‌ها تبدیل می‌شود. از این رو در این گزارش نگاهی گذرا به برخی از جدیدترین و عجیب‌ترین اخبار هوش مصنوعی در هفته گذشته می‌اندازیم:

هنر هوش مصنوعی شامل کپی‌رایت نمی‌شوند

به نظر می‌رسد شرکت‌های آمریکایی قصد دارند هنر را خودکار کند، اما این هفته، یک قاضی واشنگتن دی سی حکم داد که هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی نباید تحت حمایت حق چاپ قرار گیرد، زیرا هیچ انسانی در خلق آن نقش اساسی نداشته است. حکم بریل هاول، قاضی ناحیه ایالات متحده، به طور مهمی به این نکته اشاره می‌کند که «تألیف انسانی یک شرط اساسی است» برای هر محتوایی که می‌خواهد دارای حق چاپ باشد. حفاظت از حق نسخه برداری یکی از سؤالات حقوقی معلق در مورد محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی است و این حکم سابقه مفیدی را ایجاد می‌کند که می‌گوید هنر فقط زمانی باید هنر تلقی شود که یک انسان محرک اصلی ایجاد آن باشد.

یوتیوب یک انکوباتور موسیقی هوش مصنوعی راه‌اندازی کرد

یوتیوب می‌خواهد به شما کمک کند تا با هوش مصنوعی «موسیقی» بسازید. پلتفرم ویدیویی متعلق به گوگل این هفته یک انکوباتور موسیقی با هوش مصنوعی راه اندازی کرد که قول می‌دهد از آثار هنرمندان محفاظت کند. پلتفرم جدید، که با مشارکت غول صنعت موسیقی «یونیورسال موزیک گروپ» (UMG) ایجاد شده است، برای محافظت از هنرمندان مشهور موسیقی در برابر استفاده از محتوای آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که از نظر قانونی مورد تایید نیستند. صدور مجوز یک مسئله بزرگ در روند نوظهور موسیقی هوش مصنوعی بوده است، و به نظر می‌رسد این همکاری جدید یک نقطه توقف در این بحث‌های حقوقی باشد.


انتشار مدل هوش مصنوعی متا با قابلیت ترجمه و گفتار به ۱۰۰ زبان 

متا این هفته یک مترجم خودکار راه اندازی کرد که نه تنها به زبان‌های مختلف کار می‌کند، بلکه به ترجمه گفتار و متن کمک می‌کند.  این شرکت در یک پست وبلاگی گفت که مدل «سیم‌لس ام ۴ تی» (Seamless M۴T) می‌تواند از ترجمه بین متن و گفتار در نزدیک به ۱۰۰ زبان و ترجمه کامل گفتار به گفتار برای ۳۵ زبان پشتیبانی کند، همچنین تکنولوژی را با هم ترکیب کند که قبلا فقط در مدل‌های جداگانه در دسترس بود. متا این مدل را برای استفاده غیر تجاری در دسترس عموم قرار می‌دهد.

به گفته «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل شرکت متا چنین ابزار‌هایی برای تسهیل تعاملات بین کاربران سراسر جهان در متاورس، مجموعه‌ای از جهان‌های مجازی به هم پیوسته، منتشر می‌شوند.


تبلیغ مشاغل یک میلیون دلاری هوش مصنوعی در هالیوود

با وجود اعتراضات مداوم نویسندگان و بازیگرانشان به استفاده از هوش مصنوعی، فهرست‌های شغلی برای نقش‌های هوش مصنوعی برای استودیو‌های فیلم و تلویزیون افزایش یافته است. دیزنی، نتفلیکس و سونی از جمله شرکت‌های سرگرمی بودند که نقش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را فهرست کردند و بین ۲۰۰ هزار دلار تا بیش از یک میلیون دلار برای کاندیدای مناسب پیشنهاد کردند.


نقاشی ویندوز به سراغ هوش مصنوعی می‌رود

ماکروسافت پینت یا ابزار نقاشی ویندوز را به خاطر دارید؟ این شرکت می‌گوید که هم‌اکنون در حال آزمایش با ادغام قابلیت‌های مشابه دال‌ای در ابزار معمولی خط‌نویسی خود است.  طبق گزارشش ها، این شرکت در حال کار بر روی آوردن ویژگی‌های برش به سبک اندروید و آی‌اواس به برنامه مشاهده تصویر خود است. هوش مصنوعی اشیاء یا افراد را در عکس‌ها شناسایی می‌کند تا کاربران آن‌ها را برش داده و در جای دیگری بچسبانند.


جستجوی هوش مصنوعی گوگل از مزایای برده‌داری می‌گوید‍!

جستجوی هوش مصنوعی گوگل ناکام است و به نظر می‌رسد ویژگی جدید با مشکل مواجه شده است، زیرا آزمایش‌های گوگل با نتایج جستجوی تولید شده توسط هوش مصنوعی پاسخ‌های نگران‌کننده‌ای از جمله توجیه برده‌داری و نسل‌کشی و اثرات مثبت ممنوعیت کتاب‌ها را به همراه دارد. در یک نمونه، گوگل نکات آشپزی یک قارچ سمی معروف به فرشته مرگ را ارائه کرد که نشان می‌دهد تجربه مولد جستجوی مبتنی برهوش مصنوعی گوگل چندان موفق نبوده است


هوش مصنوعی می‌تواند صدای شما را به ۳۰ زبان جعل کند

یک تولید کننده صدای هوش مصنوعی جدید می‌تواند صدای شما را به ۳۰ زبان مختلف جعل کند.  سازنده صدای هوش مصنوعی «الون لبس» (ElevenLabs) اعلام کرد که شبیه‌سازی صوتی جدیدش اکنون از ۲۲ زبان دیگر از جمله اوکراینی، کره‌ای، سوئدی، عربی و ... پشتیبانی می‌کند.

به گفته وی، مولد صدای هوش مصنوعی از حالت بتا خارج شده و از سازندگان بازی‌های ویدئویی و کتاب‌های صوتی پشتیبانی خواهد کرد. مشکل جعل صدا با مجبورکردن کاربران به تأیید صدای خودشان، حل شده است. این مدل جدید وعده می‌دهد که می‌تواند صدای غنی از احساس را به ۳۰ زبان تولید کند. این شرکت دو ابزار صوتی هوش مصنوعی ارائه می‌دهد؛ یکی مدل متن به گفتار و دیگری «ویس لب» (VoiceLab).

همانطور که تولید صدای خودکار بهتر و بهتر می‌شود، می‌توان حدس زد که مجرمان سایبری با این فناوری گسترش خواهند یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر