صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲

شتابدهنده‌ها گواهی صلاحیت اخذ می‌کنند/ حمایت تا ۱۵ میلیارد تومان

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از تدوین دستورالعملی برای اعطای گواهی صلاحیت به شتابدهنده‌ها خبر داد و گفت: این معاونت از شتابدهنده‌ها تا سقف ۱۵ میلیارد تومان حمایت می‌کند.
کد خبر : 865210

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمدجواد صدری‌مهر مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست بوم نوآوری امروز در نشست خبری با موضوع «تشریح دستورالعمل‌های حمایت از توسعه فعالیت و اعتبار بخشی شتابدهنده‌های نوآوری و فضا‌های کار اشتراکی» که در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: اکنون زیست بوم گسترد‌های در زمینه پارک‌ها، کارخانه‌های نوآوری، شتابدهنده‌های نوآوری، فضا‌های کار اشتراکی، مراکز هم‌آفرینی نوآوری در کشور داریم.

وی افزود: دردوره جدید سیاست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نسبت به دوره های قبل کاملتر شده که باید این اتفاق میافتاد؛ به طور مثال در دوره قبل، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور مجوز فعالیت برای زیرساخت زیست بوم نوآوری اعطا می‌کرد، اما اکنون این موضوع وجود ندارد.

به گفته صدری مهر، اکنون بر اساس تصمیماتی که اخذ شده برای ایجاد شتابدهنده و مراکز نوآوری مجوزی اعطا نمی‌شود بلکه گواهی صلاحیت به این شتابدهنده ارائه می‌شود و بر اساس آن از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری حمایت می‌شود. سقف این حمایت تا ۱۵ میلیارد تومان است که تا پاییز امسال گزارش اولیه از اجرای این دستورالعمل منتشر خواهد شد.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه شاخص‌هایی برای ارزیابی این شتابدهنده‌ها وجود دارد، گفت: بعد از شناسایی و ارزیابی، گواهی صلاحیت به این شتابدهنده‌ها اعطا می‌شود که در ۳ سطح تعیین می‌شود.

صدری مهر با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری حمایت‌های خود را معطوف به درصدی می‌کند که گوهی صلاحیت بگیرند، گفت: برای این منظور دستورالعملی تدوین شده و طبق این دستورالعمل وحدت رویه‌ای در این زمینه ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه برای کارخانه‌های نوآوری، مرکز شتابدهی و مراکز هم‌آفرینی مجوز دانش‌بنیانی اعطا می‌شود، گفت: مسئولیت این موضوع به مرکز شتابدهی پارک فناوری پردیس واگذار شده است.

به گفته صدری مهر، رویکرد معاونت علمی برای حمایت از شتابدهنده‌ها و مراکز نوآور، فعالیت تخصصی آن‌ها در یک حوزه خاص است و فعالیت حوزه‌های عام مورد توجه نیست.

وی درباره مراکز هم‌آفرینی گفت: شرکت‌های فناور از زمان تولید نمونه اولیه تا تجاری‌سازی محصول خود با چالش‌های زیادی مواجه هستند که بسیاری از آن‌ها وارد دوره‌ای می‌شوند که در آینده بازاری هم ندارند؛ بنابراین این مراکز به وجود می آید تا چالش های آنها را برطرف کند.

سابقه فعالیت 9 ساله شتابدهنده ها 

مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس در ادامه با بیان اینکه ۹ سال است شتابدهنده‌ها فعالیت خود را در کشور اغاز کرده اند، گفت: طی این 9 سال، چارچوب‌های خاصی برای شتبادهنده ها تدوین شد؛ در حال حاضر برای تعداد ۷۸ مجموعه، گواهی صلاحیت صادر شده است.

صفاری‌نیا گفت: شتابدهنده‌های نوآوری در حال بهره‌برداری در صورت صلاحیت متقاضی و با امتیاز کسب شده در شاخص‌های ارزیابی، در قالب سطح ۱ و ۲ مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

به گفته رئیس پارک فناوری پردیس مدت اعتبار گواهی صلاحیت صادر شده ۲ ساله است و تمدید آن بر اساس امتیاز ارزیابی سالانه آنها خواهد بود.

وی تاکید کرد: مرکز شتابدهی نوآوری پارک پردیس در صورتی که شتابدهنده‌ای شرایط لازم را نداشته باشد، کمک می کند تا خود را به سطح یک و ۲ شتابدهی برساند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر