صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۴ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲

روسیه: همکاری نظامی با ایران در برابر فشار‌های ژئوپلیتیکی دوام می‌آورد

معاون وزارت خارجه روسیه می‌گوید که مسکو و تهران تسلیم آنچه آمریکا دیکته می‌کند، نمی‌شوند و همکاری نظامی آن‌ها در برابر هرگونه فشاری دوام می‌آورد.
کد خبر : 865137

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبرگزاری «ریانووستی» به نقل از «سرگئی ریابکوف» معاون وزارت خارجه روسیه نوشت که همکاری نظامی با ایران تحت‌الشعاع فشار‌های ژئوپلیتیکی قرار نمی‌گیرد.

این اظهارنظر واکنشی است به ادعای روزنامه «فایننشال تایمز» مبنی بر اینکه آمریکا ایران را برای توقف فروش پهپاد به روسیه تحت فشار گذاشته است.

به گفته ریابکوف، هیج تغییری در همکاری ایران و روسیه رخ نداده و این روند همچنان ادامه دارد.

این دیپلمات روس می‌افزاید: ما دولت‌های مستقلی هستیم و تسلیم آنچه که آمریکا و کشور‌های وابسته به آن دیکته می‌کنند، نمی‌شویم.

فایننشال تایمز روز ۲۵ مرداد، در گزارشی مدعی شد که آمریکا ایران را برای توقف فروش پهپاد‌های نظامی به روسیه زیر فشار قرار داده است و این اقدام بخشی از «تفاهم نانوشته» گسترده در گفتگو‌هایی است که با هدف تنش‌زدایی و مهار برنامه اتمی ایران انجام شده است.

به گزارش آنا، ادعای این رسانه غربی در شرایطی مطرح می‌شود که اصلاً ایران اتهام تأمین تسلیحاتی روسیه در جنگ اوکراین را نمی‌پذیرد چه برسد به اینکه بخواهد ذیل یک توافق موقت، فروش آن را متوقف کند.

حتی پیش از آن، در تاریخ ۲۳ مرداد، «حسین امیرعبداللهیان» وزیرخارجه ایران، در رد فضاسازی رسانه‌ای غرب به صراحت گفته بود که «ما هیچگاه دنبال یک توافق موقت یا توافق کم در مقابل کم نبوده‌ایم و نخواهیم بود».

این طور به نظر می‌آید که بایدن تلاش می‌کند تا معطلی واشینگتن پای میز مذاکره با ایران را سودآورتر از آن چیزی که هست، جلوه دهد تا دست‌کم هم حزبی‌های دموکراتش را دلگرم کند.

اما از همه فضاسازی‌ها که بگذریم، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در یک سال باقی‌مانده از دوره زمامداریش، چاره‌ای جز دست و پا زدن در رویکرد متناقض «دیپلماسی، فشار و بازدارندگی» ندارد- رویکردی که با وجود همه پیچیدگی‌هایش، نتوانست به سکان‌دار فعلی کاخ سفید دستاورد درخشانی را در حوزه سیاست خارجی بدهد که برای انتخاب مجدد به آن نیاز دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر