صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۷ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲

احتمال مداخله نظامی فرانسه در نیجر قوت گرفت

پافشاری دولت پاریس برای استفاده از آسمان الجزایر و مغرب برای حمله به مستعمره سابق خود «نیجر»، گمانه زنی‌ها مبنی بر افزایش احتمال حمله فرانسه به این کشور غرب آفریقا را افزایش داده است.
کد خبر : 864548

به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی طی چند روز اخیر از اعمال فشار پاریس بر دولت‌های الجزایر و مغرب برای استفاده از حریم هوایی آن‌ها با هدف حمله به نیجر خبر می‌دهند، کشوری که شاهد کودتای نظامی علیه «محمد بازوم» رئیس جمهور مورد حمایتِ فرانسه و غرب است.

پایگاه خبری «عرب نیوز» امروز سه‌شنبه، گزارش داد که با وجود موافقت دولت مغرب برای استفاده فرانسه از آسمان آن کشور، دولت الجزایر از دادن اجازه به فرانسه برای عبور از حریم هوایی خود با هدف حمله به نیجر خودداری کرده است.

رادیو عمومی الجزایر نیز در گزارشی اعلام کرد که اگرچه دولت فرانسه آمادگی خود را برای عملی کردن تهدیدها علیه نیجر اعلام کرده و از کشور‌های همسایه نیجر برای اجرای این هدف درخواست یاری کرده است، اما الجزایر همچنان مخالف هرگونه اقدام نظامی قریب الوقوع است.

این رادیو به نقل از منابعی که آن را تائید شده و قابل اعتماد توصیف می‌کند، اعلام کرد که با توجه به شواهد موجود، مداخله نظامی امری قریب الوقوع است و تدابیر لازم هم اتخاذ شده است.

نیرو‌های گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری، بازوم را به اتهام فساد، همدستی با غرب و بی تفاوتی به فقر برکنار کردند و درخواست‌های سازمان ملل متحد، کشور‌های غربی و جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا (اِکُواس، ECOWAS) را برای بازگرداندن او رد کردند.

شنبه گذشته، «عبدالرحمان چیانی» رئیس شورای نظامی نیجر پیشنهادی را برای تعیین یک دوره انتقالی ۳ ساله در کشورش مطرح کرد که با مخالفت اکواس مواجه شد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر