صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۶ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲
معاون علمی پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا مطرح کرد؛

علم و فناوری اساسی‌ترین اصل تمدن‌سازی نوین اسلامی

معاون علمی پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا گفت: دو بال علم و فناوری و هنر اساسی‌ترین اصل تمدن‌سازی نوین اسلامی هستند.
کد خبر : 864509

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نادر ارسلانی معاون علمی پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا در مراسم رویداد علمی شهرستانی با موضوع «تا ثریا» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه برگزار شد، دو بال علم و فناوری و هنر را اساسی‌ترین اصل تمدن سازی نوین اسلامی برشمرد و اظهار کرد: پیش‌نیاز علم و فناوری، بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری بوده که در بند اول آن به علم و پژوهش اشاره‌ شده که از طریق آن، جامعه می‌تواند به مرجعیت علمی برسد.

وی با تأکید بر اینکه همه باید به‌صورت مشترک در حوزه علم و فناوری تلاش و همراهی کنیم، افزود: آن تفکر آمریکایی که برای کل دنیا ترسیم و ارائه شده، به این دلیل است که حدود یک هزار و ۱۸۲۶ اندیشکده در آنجا وجود دارد.

معاون علمی پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا تولید تئوری و دادن مبانی ایدئولوژیک به سیاست‌های کلان آمریکا ازجمله نقش‌های اساسی و کلیدی این اندیشکده‌ها برشمرد و اضافه کرد: اگر شما امروز نظریه‌های پایان تاریخ و انسان واپسین و برخورد تمدن‌ها را می‌شنوید، مسلماً اینها به وجود آن اندیشکده‌ها برمی‌گردد که می‌خواهند همان عقیده و فکر خود را بر هنر و فناوری سوار کرده و به خورد دنیا بدهند.

ارسلانی با بیان اینکه با تغییرات اندیشه و افکار می‌توان یک کشور را تسخیر کرد، ادامه داد: هر چقدر قدرت تأثیرگذاری در دامنه جهانی بیشتر شود، دشمنی دشمن نیز بیشتر خواهد شد دشمنان نظام پیشرفت علمی روزافزون کشور را نمی‌خواهند ببیند و نمی‌توانند تحمل کنند؛ زیرا توانسته‌ایم و آنان اذعان داشته‌اند که بدون حضور ما، معادلات کشور‌های آسیای میانه جمع نخواهد شد.

این مسئول با اشاره به اهمیت موضوع علم و فناوری بیان کرد: باید با ورود به شاخه علم و فناوری، آن را مردمی سازی کنیم. مرجعیت علمی زمانی اتفاق می‌افتد که رستاخیز علمی به وجود بیاید و ازلحاظ علم و فناوری آنقدر پیشرفت کنیم تا مردم دنیا برای به دست آوردن یک رفرنس، مجبور شوند زبان فارسی را یاد بگیرند.

وی تأکید کرد: باید دانشگاه‌ها با ایجاد هسته‌های فناور سیر صعودی داشته باشند به این معنا که ایده را از مرحله آزمایشگاهی به مرحله نیمه‌صنعتی رسانده و به  بازار ارائه کنند تا ایده را به ثروت تبدیل کنند.

ارسلانی با اشاره به اهمیت علم و پژوهش در دانشگاه‌ها بیان کرد: نسل اول دانشگاه، آموزشی بود، نسل دوم پژوهشی و تحقیقاتی، نسل سوم کارآفرین، نسل چهارم دانشگاهی مسئله محور و نسل پنجم دانشگاهی مکتب ساز و تمدن ساز یعنی لوکوموتیو و کشنده جامعه است.

علم و فناوری از اولویت‌های بسیج است

فرمانده سپاه ناحیه میانه نیز گفت: رهبر انقلاب همیشه در بخشی از سخنان خود درباره علم و فناوری صحبت کرده‌اند. به همین دلیل است که بسیج درباره این بحث با همه توان خود ورود کرده است. برای ایجاد هم‌افزایی، هماهنگی، تولید قدرت و بازدارندگی در کشور، بحث علم و فناوری به میان می‌آید؛ و در این باره، تاریخ درباره هوش و ذکاوت فرزندان دلیر و علمی کشور به نیکی یاد خواهد کرد.

محمد بیرامی با بیان اینکه همه دنیا به دلیل وجود دانشمندان علمی سرتعظیم فرود آورده، عنوان کرد: به برکت خون شهدا و حاکمیت نظام جمهوری اسلامی در منطقه حرف اول را می‌زنیم و در آینده‌ای نزدیک نیز کشور به آن مرحله شکوفایی علم و فناوری در دنیا خواهد رسید.

به گزارش آنا، در این مراسم، پنج نفر از شرکت‌کنندگان، طرح‌های فناورانه خود را به‌صورت سخنرانی و اسلاید ارائه و در پایان با اهدای لوح سپاس و تندیس از آنها تجلیل و قدردانی کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر