صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۹ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
یک مسئول در وزارت صمت؛

ارزبری پارچه سالانه ۶۰۰ میلیون دلار است

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت با بیان اینکه ۸۰ درصد پارچه مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: ارزبری پارچه سالانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار است.
کد خبر : 864101

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزار‌ی علم و فناوری آنا، محسن گرجی مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت در نشست خبری گفت:‌بخش خصوصی به طور کامل در صنعت نساجی کشور فعال است و بر اساس شاخص مدیران خرید (شامخ) که توسط اتاق بازرگانی منتشر می‌شود نشان می‌دهد که متوسط شامخ اقتصاد ما در خرداد ۵۳، متوسط کل صنعت ۵۵، متوسط صنعت نساجی ۶۴.۱۷ و متوسط پوشاک و چرم ۶۴.۲۹ بوده است؛ بنابراین شامخ نساجی و پوشاک از متوسط اقتصاد و صنعت بالاتر بوده و نسبت به خرداد سال گذشته به ترتیب ۳ و ۳۶ درصد رشد داشته است.

مدیرکل صنایع پوشاک و نساجی وزارت صمت در ادامه به تأمین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: در تأمین مواد اولیه تولیدات صنایع پوشاک و منسوجات به دلیل مسائل ارزی که از بهمن سال گذشته با آن دست به گریبان بوده‌ایم و مشکلات زیادی را داشته ایم، موجودی انبار به عنوان یکی از شاخص‌های شامخ منفی‌ترین بخش بوده است.

گرجی گفت:‌سال گذشته صنعت نساجی و پوشاک با رشد ۱۷.۱ درصدی پیشروترین بخش صنعتی بود. رشد کل بخش صنعت نیز در سال ۱۴۰۱ حدود ۹ اعلام شد.

هدف گذاری تولید الیاف از ۷۰۰۰ تن به ۲۴ هزار تن  

به گفته این مقام مسئول سال گذشته حوزه تولید نخ اکلریک حدود ۳۰ درصد رشد داشته و وضعیت سایر حوزه‌ها تقریبا مشابه سال قبل بوده است. تولید الیاف اکریلیک هم رشد ۳۰۰ درصدی داشته که البته میران تولید خیلی زیاد نیست، اما هدف گذاری شده امسال تولید این محصول از ۷۰۰۰ تن به ۲۴ هزار تن برسد. تولید کفش و چرم نیز کاهش نسبی داشته است. کاهش تولید چرم به دلیل کمبود کشتار بوده که معمولا در پی کاهش تقاضا اتفاق می‌افتد.

گرجی همچنین با بیان اینکه ۸۰ درصد پارچه مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود، گفت: ارزبری پارچه سالانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه واردات پارچه با تعرفه آزاد است، گفت که هدف‌گذاری کردیم در اولین نمایشگاه پارچه که در شهریورماه برگزار می‌شود، میزبان تجار خارجی با هدف توسعه صادرات باشیم.

صادرات ۲۸۰ میلیون دلاری فرش ماشینی

گرجی در ادامه با بیان اینکه صادرات فرش ماشینی حدود ۲۸۰ میلیون دلار بوده که حدود یک سوم از کل ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در دفتر نساجی و پوشاک را به خود اختصاص داده، گفت: در حوزه فرش ماشینی تا یک میلیون دلار ظرفیت صادرات وجود دارد، اما افزایش صادرات نیاز به مجموعه اقداماتی دارد. بحث بازگشت ارز هم باید اصلاح شود که یکی از مهم‌ترین موانع است.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت با بیان اینکه ۱۰۰۰ واحد صنعتی فرش ماشینی در کاشان فعال هستند، تصریح کرد: سایر کف پوش‌ها مثل موکت در داخل تامین می‌شود. همچنین سال گذشته مجموعا ۱۰۰۰ تن واردات الیاف اکلیریک داشتیم که نشان می‌دهد زنجیره در حال تکمیل است. بخشی از ماشین آلات فرش ماشینی هم در کاشان ساخته می‌شود.

اولین نمایشگاه بین المللی پارچه و صنایع وابسته برگزار می‌شود

اولین نمایشگاه بین المللی پارچه و صنایع وابسته با حضور بیش از ۹۰ شرکت تولید کننده و تامین کننده پارچه در رسته‌های تاروپود، گردباف، گتن راشل، کش باف تریکو، و بافت‌های سنتی از شهر‌های تهران، اصفهان، یزد، کاشان، البرز و دیگر شهر‌های تولید کننده پارچه در مرکز نمایشگاه‌های بین المللی شهر آفتاب از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۲، برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر