راکت لب دو ماهواره علوم زمین ناسا را پرتاب میکند
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا شرکت راکت لب را برای پرتاب یک جفت ماهواره در سال ۲۰۲۴ انتخاب کرده تا ورود و خروج انرژی به مناطق قطبی سیاره را پایش کند.
سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا در روز ۱۴ اوت (دوشنبه) اعلام کرد که از طریق قرارداد (Dedicated) «ددیکیتد» و Rideshare (VADR) «ریدشایر» به راکت لب برای پرتاب دو ماهواره مکعبی ۶ U برای انرژی تابشی قطبی در ماموریت دور - مادون قرمزسفارش کار داده است.
در اطلاعیه ناسا ارزش سفارش کار فاش نشده، اما این آژانس پیش از این علام کرده بود که قیمت گذاری اختصاصی در نظر گرفته میشودو تنها شرکتهای طرف قرارداد واجد شرایط مناقصه برای پرتاب ماموریتهای با بودجه مالیات دهندگان هستند.
با این حال، این خبر حتی برای دستور کار تحت این قرارداد هم فوق العاده مبهم بود. در این گزارش وسیله پرتاب، تعداد پرتابها و تاریخ پرتاب ماهوارههای کیوست در اطلاعیهای جداگانه از سوی راکت لب اعلام شده است که این دو ماهواره در ماه مه سال ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳) به صورت جداگانه با راکتهای الکترون از مجتمع پرتاب ۱ این شرکت در نیوزیلند پرتاب خواهند شد.
شرکت راکت لب یکی از ۱۳ شرکتی است که ناسا برای قرارداد (VADR) «وارد» انتخاب کرده و پایگاه پرتاب مرکز کندی آژانس در ایالت فلوریدا مدیریت قراردادهای آن را به عهده دارد.
وب سایت این ماموریت اشاره میکند که این ماهوارهها اولین اندازه گیریهای انتشار فروسرخ دور، طول موج بلندتر از ۱۵ میکرون را فراهم خواهند کرد که اکثر انرژی ساطع شده از مناطق قطبی را تشکیل میدهد.
ناسا در سال ۲۰۱۸، شرکت "پرفایر" را به عنوان بخشی از خط ماموریتها و ابزارهای سرمایه گذاری زمین با هزینه تقریبی ۳۳ میلیون دلار انتخاب کرد. آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا مدیریت پروژه و توسعه ابزار برای این ماموریت را بر عهده دارد و تریستان آل اکویر از دانشگاه ویسکانسین به عنوان محقق اصلی در آن مشغول به کار است.
این ماموریت که از دو ماهواره مکعبی تشکیل شده با نظارت بر تشعشعات الکترومغناطیسی بلندتر از مادون قرمز، نقش آنها را در گرمایش قطب، افزایش سطح دریاها و ذوب شدن یخها مشخص میکنند.
انتهای پیام/