افشاگری مطبوعات درباره استخدام علنی جاسوس برای سازمان سیا
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مطبوعات در بیست و دومین روز مردادماه سال ۱۳۵۸ خبر دادند سازمان سیا با درج آگهیهای علنی در روزنامههای معتبر تحت عنوان کارشناس جمع آوری اطلاعات به استخدام جاسوس میپردازد.
سیا دیگر پنهان کاری گذشته خود را کنار گذاشته و با این عنوان که «ما خواستار مردان و زنانی با روحیه ماجراجویی هستیم» برای استخدام جاسوس وعده حقوق سالانه ۱۹ هزار دلار به متقاضیان شغل میدهد.
این آگهیها در نشریاتی هم، چون واشنگتن پست، واشنگتن استار، نیویورک تایمز و آنجلس تایمز درج شده است. قبلا سیا ماموران خود را به طور پنهانی و از طریق معرفی اشخاص و موسسات انتخاب میکرد.
ردپای ساواک و صهیونیست در تظاهرات مدافعان روزنامه آیندگان
در پی بروز تنش و تظاهراتی که منجر به درگیری شد مسئولان کشور در منزل وزیر دادگستری تشکیل جلسه دادند.
در این جلسه آیتالله طالقانی، بازگان نخست وزیر، صباغیان وزیر کشور، یزدی وزیر خارجه، طباطبایی سخنگوی دولت و یدالله سحابی وزیر مشاور در طرحهای انقلاب دولت حضور داشتند.
سخنگوی دولت در خصوص جزئیات این جلسه گفت: در این جلسه مسئولان دولتی از نظرات آیتالله طالقانی در خصوص قانون مطبوعات استفاده کردند و همچنین تاکید شد که ضد انقلاب اعم از ایادی ساواک، رژیم سابق و صهیونیستها در این آشوب نقش اساسی داشتهاند.
تظاهرات خونین در تهران
تظاهرات طرفداران توقیف روزنامه آیندگان و مخالفان در اطراف دانشگاه تهران منجر به درگیری و زخمی شدن ۶۰۰ نفر شد. هزاران تن از تظاهرات کنندگان با تجمع در مقابل دانشگاه تهران در تائید حکم دادستان انقلاب مبنی بر توقیف روزنامه آیندگان شعار دادند. عدهای از طرفداران سازمان چریکهای فدایی خلق، جبهه دمکراتیک و ... نیز در چمن دانشگاه تهران دست به تظاهرات در حمایت از روزنامه آیندگان زدند.
این اوضاع به درگیری شدید منجر گردید و سنگ پراکنی بین دو گروه آغاز شد، به نظر میرسد سنگها از قبل برای این کار آماده و با وانت به محل منتقل شده بودند. در این راهپیمایی ۶۰۰ نفر زخمی شدند.
اعلام جرم علیه متین دفتری
گروهی از افرادی که در تظاهرات مربوط به جبهه دمکراتیک زخمی شدند علیه متین دفتری شکایت کردند. پس از این شکایت دادستان انقلاب از افرادی که شکایت کرده اند خواست، افراد دستگیر شده را تحویل دادسرای انقلاب دهند.
دادسرای انقلاب نیز در اطلاعیهای ضمن اشاره به اعلام جرم علیه متین دفتری دبیرکل جبهه دموکراتیک بر تحت تعقیب بودن نامبرده تاکید کرد.
قول وزیر ارشاد ملی برای آزادی مطبوعات
وزیر ارشاد ملی قول داد با اجرای قانون جدید مطبوعات، آزادی رسانهها و یکسانسازی آنها تضمین میشود.
ناصر میناچی با اشاره به این که مطبوعات در دوران مبارزه علیه رژیم شاه دهانشان بسته بود، گفت: چرا رسانهها پس از انقلاب از این آزادی استفاده نکردند و درصدد پیشبرد انقلاب نبودند.
وزیر ارشاد ملی با انتقاد از مطبوعات در خصوص اتهامات فدراسیون به ایران گفت: سندیکایی که طاغوتی بوده اکنون ادعای رهبری انقلاب را دارد.
محکومیت مدیر سپاه دین رژیم شاه
دادگاه ویژه معممین مدیر کل به اصطلاح سپاه دین رژیم طاغوت را محکوم کرد. عباس مهاجرانی در زمان شاه به تعلیم روحانی نماها میپرداخته و آنها را برای گسترش فرهنگ اسلام مورد نظر حکومت شاه به مناطق مختلف کشور میفرستاد. وی ضمن سخنرانیهای خود که در تائید طاغوت ایراد میکرد مدیریت سپاه دین و مروجین مذهبی آن نظام را نیز برعهده داشت.
دادگاه روحانیت مهاجرانی را به خلع دائمی لباس و بازپرداخت حقوق دریافتی محکوم کرد. سپردن وثیقه و انفصال دائم از خدمات اوقاف از دیگر مجازاتهای وی است.
ادعاهای مسعود رجوی در باب درگیری پاسداران در محل مقر مجاهدین خلق
مسعود رجوی در یک سخنرانی در مسجد دانشگاه تهران قطع نامهای در مخالفت با تصرف مقر مجاهدین خلق به دست نیروهای پاسدار قرائت کرد. وی در این قطعنامه پاسداران کمیتهها را که با هدف ایجاد امنیت مردم و خلع سلاح گروههای سیاسی معارض با انقلاب به این مقر آمده بودند با چماقداران آریامهری یکسان دانست و دست آخر هم از کسانی که در برابر این اقدام پاسداران مقاومت کرده اند قدردانی کرد.
در پی تصرف کلانتریها و اماکن نظامی در روزهای آغازین پس از انقلاب تعداد زیادی سلاح در اختیار مردم و گروههای سیاسی مختلف قرار گرفته بود. این مسأله نگرانی رهبران انقلاب و برخی از گروههای سیاسی و حتی مردم را برانگیخته بود. زیرا حجم وسیع اسلحه در اختیار اقشار و گروههای مختلف در شرایط پس از انقلاب عملاً موجی از ناامنی را میتوانست به بار آورد.
این امر موجب شد که هم از سوی دفتر امام خمینی و هم مستقیماً از سوی امام خمینی اعلامیههای خطاب به مردم و عموم جامعه با موضوع تحویل سلاحهایی که از اسلحه خانهها بیرون رفته صادر شود و محلهای مختلفی از سوی کمیته انقلاب اسلامی تعیین گردد که مردم با مراجعه به آنها سلاحها را تحویل دهند. هرچند عموم مردم کاملاً همکاری کردند، ولی برخی گروههای سیاسی به مخالفت برخاستند و از پذیرش این مسأله سرباز زدند. چریکهای فدایی خلق در پیامی خطاب به امام خمینی عملاً اعلام کرد که سلاحها را تحویل نخواهد داد. سازمان مجاهدین خلق نیز نه تنها بارها در برابر این خواسته عمومی مقاومت کرد بلکه گزارشهای مختلفی از نقل و انتقال سلاح غیرمجاز به وسیله اعضای وابسته به آن گوش میرسید.
سیا: ایران تمایلی برای افزایش تولید نفت ندارد
عضو کنگره آمریکا از اطلاعات سازمان سیا در مورد کاهش تولید نفت ایران خبر داد. لزاسپن با اشاره به این که ایران پس از پیروزی انقلاب تولید ۶ میلیون بشکه نفت را به میزان یک سوم کاهش داد گفت: ممکن است در سال ۱۹۸۵ تولید این کشور به ۹/۲ میلیون بشکه نفت در روز برسد.
وی افزود: در زمان شاه ایران ۵ درصد نفت مورد نیاز آمریکا را تامین میکرد. اسپن یکی از دلایل کاهش تولید را افزایش بهای نفت دانست.
تظاهرات باید با اطلاع دولت باشد
وزیر کشور در اطلاعیهای اعلام کرد هرگونه تظاهرات گروهها باید با اطلاع قبلی مسئولان دولتی انجام بگیرد. هاشم صباغیان در اطلاعیه خود با اشاره اینکه «در تظاهراتی که برای قانون آزادی مطبوعات صورت گرفت میان تظاهرکنندگان درگیری روی داد» گفت: ابراز عقیده و تظاهرات مسالمت آمیز برای گروههای سیاسی در کشور آزاد است، اما باید با اطلاع قبلی مقامات دولتی باشد.
عدم حمل سلاح گرم و سرد، خود داری از سد راه و ایجاد مزاحمت و هتک حرمت نکردن از جمله دیگر شرایط برگزاری تظاهرات است. در این اطلاعیه تاکید شده است که متخلفین از این مقررات مورد تعقیب قرار گرفته و به دادگاه معرفی میشوند.
انتهای پیام/