صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دکتر طهرانچی: امروز باید با سلاح رسانه در میدان جنگید/ احیای امید در جامعه با پیشگامی جوانان رسانه‌ای

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سلاح در دنیای امروز رسانه است، پس پدافند آن هم باید رسانه باشد. روزی سلاح جوانان ما دوشکا بود؛ اما امروز باید با سلاح رسانه در میدان جنگید.
کد خبر : 862528

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست هم‌اندیشی مدیران دفاتر استانی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معصومه طباطبایی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی، سید امیر محجوب مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و مدیران دفاتر استانی ایسکانیوز در محل مشهد مقدس برگزار شد.

طهرانچی در این نشست با بیان اینکه فیض حضور در مشهد مقدس برای ما سرمایه است، اظهار کرد: گاهی افرادی را با ظاهر‌ مختلف در حرم علی بن موسی الرضا (ع) مشاهده می‌کنیم که می‌گویند هر چه در زندگی خواسته‌ایم را از امام هشتم گرفته‌ایم. در واقع هم همینطور است و همه ما مدیون الطاف و مهر امام رضا (ع) هستیم. 

وی با اشاره به اینکه سازمان تحول یافته می‌تواند پشتیبان تحول سازمانی باشد، افزود: ماده مغناطیسی به یکباره آهن ربا نمی‌شود؛ بلکه ناحیه به ناحیه منظم می‌شود. برای تحول سازمانی نیز نیازمند درک این مفهوم توسط نواحی کوچکتر و در نهایت تجمیع آن‌ها هستیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قرآن کریم در آیه ۲۰ سوره حدید زندگی را لهو و لعب می‌داند، لعب یعنی فکر کردن یا برنامه‌ریزی با درجه آزادی، ریسک بالا و بدون فکر به آینده. سازمان نیز دارای چنین سیری است. سازمان‌ها هم نام اقدامات خود را برنامه‌ریزی استراتژیک می‌گذارند و وقتی دستاوردی در این زمینه پیدا می‌کنند، به مرحله زینت در این سیر می‌رسند و اکثراً هم در همین مرحله باقی مانده و پیشرفت نمی‌کنند. در حقیقت آن‌ها در مرحله تفاخر به گذشته می‌مانند، در نتیجه آن سازمان فقط بزرگ می‌شود و به تعداد کارمندان خود اضافه می‌کند. 

طهرانچی خاطرنشان کرد: کتاب منحنی دوم نوشته چارلز هندی می‌گوید سازمان‌ها قبل از مرحله تفاخر باید جهت پیشرفت بعدی خود را پیدا کنند، در غیراینصورت دچار سیر نزولی می‌شوند. 

جوان‌گرایی در بخش‌های مختلف ساختار دانشگاه آزاد

وی با بیان اینکه به دنبال جوان‌گرایی واقعی در بخش‌های مختلف ساختار دانشگاه آزاد اسلامی هستیم، تشریح کرد: سازمان برای پوست‌اندازی نیاز به فکر جوان دارد؛ زیرا تحول از فکر جوان سرمنشاء می‌گیرد، شما اعضای جوان دفاتر استانی ایسکانیوز باید عامل تحول در سازمان دانشگاه آزاد باشید، رسانه‌های ما تاکنون نمایشگر بودند، در حالی که ما به تبیین‌گر برای بهبود تصویر ذهنی جامعه از دانشگاه نیاز داریم. 

دفاتر استانی ایسکانیوز نماد تحول در دانشگاه آزاد اسلامی هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دفاتر استانی ایسکانیوز نماد تحول در دانشگاه آزاد اسلامی هستند، تصریح کرد: البته صرفاً جوان گرایی برای تحول کافی نیست، گاهی آسیبی که یک جوان به سازمان خود می‌زند، به مراتب بیشتر از یک کهنسال است. آن‌ها جوانانی هستند که بدون علم آموزی، تجربه و ناگهانی به جایگاهی رسیدند. جوانی هم صرفاً به سن نیست؛ بلکه به شجاعت، ریسک پذیربودن و خلاقیت است. همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید سلیمانی را یک جوان معرفی کردند. جوانانی که انقلاب را ۴۰ سال به پیش بردند، یک مکتب فکری هستند. ما نباید صرفاً کاری را که غربی‌ها کردند، تکرار کنیم؛ بلکه نیازمند یک چارچوب مشخص هستیم. 

طهرانچی با بیان اینکه تحول پشتوانه فکری می‌خواهد، افزود: پشتوانه فکری ما به فرمایش مقام معظم رهبری دارایی‌های معنوی ما همچون قرآن و سیره اهل بیت (ع) است، دانش منشاء تحول نیست؛ بلکه باور تحول آفرین است. رسانه نیز باید خود به یک سازمان تحولی تبدیل شود تا بتواند تحول را در سازمان رقم بزند.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ماجرای آشنایی حضرت موسی و خضر(ع) اظهار کرد: مردم ایران رهبر معظم انقلاب را پیدا کرده‌اند و بهتر از ایشان نیز سراغ ندارند به‌طوری‌که در خلوت خود نیز حضرت آقا را سرآمد همه عالم می‌دانند. حتی اصلاً محلی از قیاس میان ایشان و سیاستمداران غربی مانند رؤسای جمهور آمریکا و غرب نیست؛ اما گاهی می‌بینیم صبر مردم در بعضی از مسائل کم است؛ زیرا مردم مانند حضرت موسی می‌گویند که چگونه نسبت به امری که بدان آگاهی نداریم، صبر کنیم. انسان‌ها برای همراه شدن با تحول نیازمند تبیین هستند. 

به گفته وی تحول با تغییر متفاوت است. تغییر، گزار فازی نوع اول، ولی تحول گزار فازی از نوع دوم است، تغییر به تدریج و آهسته اتفاق می‌افتد؛ اما در تحول ما دچار یک جهش بزرگ می‌شویم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فلسفه تشکیل دفاتر دانشجویی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران مطرح کرد: دفاتر استانی ایسکانیوز باید بتوانند به عنوان یک جریان رسانه‌ای تبیین‌گر برای جوان پرتلاشی که می‌خواهد رقم زننده تحول باشد، محتوا آماده و تهیه کنند و او را از ناامیدی بازدارند. امروز همه دنیا تلاش خود را متمرکز کرده‌اند تا جوان ایرانی را مأیوس کند؛ زیرا مشاهده می‌کنند که نتوانسته‌اند در ۴۰ سال گذشته آسیبی به انقلاب اسلامی بزنند.

احیای امید در جامعه با پیشگامی جوانان رسانه‌ای

طهرانچی تأکید کرد: دشمن می‌گوید جوانی که به شهید حججی تبدیل می‌شود، نه تنها از هیچ چیزی باک ندارد؛ بلکه اطراف خود را نیز با نور خود روشن می‌کند؛ بنابراین امروز دشمن بر روی دو قشر اصلی از جامعه ما یعنی مادران و جوانان این سرزمین تمرکز کرده است. می‌خواهند مادران ما، فرزندان و شیرانی تربیت نکنند و جوانان ما سرگرم لهو و لعب شوند تا از نگاه به افق بلند آینده باز بمانند. جوانان پیشگام رسانه‌ای می‌توانند چرخه امید را در جامعه احیا کنند؛ اگرچه تشکل مهم است؛ اما باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران برای ما از تشکل نیز مهم‌تر است؛ زیرا سلاح در دنیای امروز رسانه است، پس پدافند آن هم باید رسانه باشد. روزی سلاح جوانان ما دوشکا بود؛ اما امروز باید با رسانه در این میدان جنگید. 

وی اظهار کرد: بنا بر فرمایش امام راحل مسیر اصلاح جامعه از طریق اصلاح دانشگاه می‌گذرد، دانشگاه آزاد اسلامی هم که بزرگترین نظام دانشگاهی کشور است، فرصت اصلی و اساسی برای این اصلاح است، پس با تحول و تعالی در دانشگاه آزاد می‌توانیم به تحول در کشور برسیم، تحولی که به دست جوانان و دانشجویان مسلح به سلاح رسانه در دانشگاه آزاد اسلامی تمرین می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تحول حاصل نمی‌شود، مگر با یک تحول فردی. اگر شما اعضای دفاتر باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران متحول نشوید، ایسکانیوز نیز نمی‌تواند تحول جمعی پیدا کند، فرد و سازمان به شدت با هم درگیر هستند؛ بنابراین اینجاست که فرهنگ سازمانی اهمیت پیدا می‌کند، ساختن و تقویت فرهنگ سازمانی نیز از طریق رسانه ممکن می‌شود. 

در ادامه این نشست سیدامیر محجوب مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیرعامل باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) به ارائه گزارشی از فعالیت شبکه‌ای دفاتر ایسکانیوز در استان‌های سراسر کشور پرداخت و تربیت نیروی جوان رسانه‌ای و آماده به کار در این دفاتر و شبکه‌سازی آن‌ها در فضا‌های گوناگون مجازی را از مهمترین دستاورد‌های دفاتر استانی دانست.

در پایان این نشست صمیمی مدیران دفاتر استانی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) به بیان نظر و پیشنهادهای خود برای تقویت جریان رسانه‌ای شکل گرفته در کشور پرداختند.

آخرین وضعیت دفاتر استانی ایسکانیوز، شبکه‌سازی و تربیت نیروی جوان رسانه‌ای در این دفاتر از مهم‌ترین مسائل مورد بررسی در این نشست بود. 

کارگاه‌های تجربه نگاری مدیران استانی، ارائه اقدامات شاخص در حوزه فضای مجازی و شبکه‌سازی، ارائه گزارش دستورالعمل کار رسانه‌ای و طراحی رسانه‌ای پیرامون برنامه‌های شاخص دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ارائه شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر