صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

جای خالی تربیت نیروی متخصص امنیت سایبری در برنامه هفتم توسعه

معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ظرفیت‌سازی و تربیت نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری موضوع بسیار مهمی است که در برنامه توسعه هفتم جای آن را خالی می‌بینیم.
کد خبر : 862296

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فناوری اطلاعات و ارتباطات موتور محرک توسعه کشور و یک صنعت راهبردی به شمار می‌رود که در طول زمان موجب تحولات انقلابی شده است.

طی دو تا سه سال آینده به‌واسطه جهش کوانتومی امنیت سامانه‌های ارتباطی حیاتی فعلی که بسیاری از امور زندگی روزمره به آن‌ها وابسته شده به چالش کشیده می‌شود و فرصت‌ها و چالش‌های ناشناخته‌ای با به میدان آمدن کاربرد‌های هوش مصنوعی، اجرای برنامه‌های همزاد دیجیتالی، رایانش کوانتومی، فراگیری اینترنت اشیا و توسعه کاربرد‌های دفتر کل توزیع شده شکل خواهد گرفت.

ایران برای بقا و تداوم پیشرفت اقتصادی و اجتماعی به کارکرد صحیح و رابطه متعادل و سازنده با زیرساخت‌های فناوری اطلاعاتی و سیستم‌های اطلاعاتی کلیدی خود نیاز دارد. برای این منظور باید بین توسعه زیرساخت‌ها و خدمات پایه کاربردی مورد نیاز کشور مندرج در طرح کلان شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی و دولت هوشمند و اقتصاد دیجیتال هماهنگی، تعادل و رابطه سازنده ایجاد شود.

در همین راستا محمدحسام تدین معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینکه جای چه مسائلی در برنامه هفتم توسعه خالی مانده است، گفت:‌ به طور کلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این نظر که مسائل حوزه «آی‌سی‌تی» (ICT) جزو برنامه‌های آن است، به خوبی برنامه‌های مرتبط با خود را در برنامه هفتم دنبال می‌کند.

وی معتقد است که ظرفيت‌سازی و تربیت نیروی انسانی در حوزه امنیت سایبری مسئله بسیار مهمی است که در برنامه توسعه هفتم جای آن خالی مانده است. باید به‌ طور شفاف و دقیق نیاز  و الزام انجام آن برای متولیان آموزش و شورای عالی فضای مجازی مشخص شود.

معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این پرسش که آیا راهبردها در حوزه توسعه فناوری‌های نوین را شفاف می‌داند، اظهار کرد: عموماً راهبردها شفاف هستند؛ اما رسیدن به اهداف و برآورده کردن راهبردها سخت است؛ چراکه راهبردها براساس چشم‌انداز‌های تعیین شده در حوزه امنیت سایبری تعریف و تعیین می‌شوند. عموماً در راه‌های رسيدن به اهداف با چالش‌ها و مشکلات مختلفی مواجه می‌شویم که برای رفع آن‌ها باید اقدامات لازم را انجام داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر