کشف رمز و رازهای فرهنگ با قومنگاری تقویتشده توسط هوش مصنوعی
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در جهانی که روز به روز جهانیتر میشود، درک پیچیدگیهای تنوع فرهنگی برای کسب و کارها، دولتها و همچنین افراد اهمیت حیاتی یافته است. قومنگاری، یعنی مطالعه فرهنگهای انسانی، همواره ابزار بسیار مهمی برای کسب بینش و شناخت در خصوص ارزشها، باورها و مناسبتهایی بوده که به جوامع شکل میدهند. با این حال، روشهای تحقیق قوم شناختی سنتی، که اغلب مستلزم کار میدانی بسیار گسترده و تحلیل کیفی هستنند، میتوانند بسیار وقتگیر و پرهزینه باشند. در نتیجه، محققان روز به روز بیشتر از هوش مصنوعی برای کشف بافت پیچیده فرهنگ انسانی به طرزی موثرتر و کارآمدتر استفاده میکنند.
تحقیقات قومنگاری تقویت شده توسط هوش مصنوعی نسبت به روشهای سنتی مزایای متعددی دارد. برای مثال، آنها میتوانند اطلاعات فراوان را بسیار سریعتر از یک محقق پردازش کنند و این امکان تجزیه و تحلیل الگوها و رویههای گستردهای که ممکن است در این بین نادیده گرفته شوند را فراهم مینماید. این امر به طور خاص میتواند در شناسایی تغییرات فرهنگی و رویههای نوظهور موثر باشد، چراکه اینها میتوانند به شرکتهای تجاری و سیاستگذارها کمک کنند تا خود را با چشماندازهای اجتماعی درحال تغییر وفق دهند.
علاوه بر این، قوم نگاری تقویت شده توسط هوش مصنوعی میتواند بر برخی سوگیریها و محدودیتهای ذاتی در تحقیقات انسانی غلبه کند. برای مثال، انسانهای محقق ممکن است ناخودآگاه روی برخی جنبههای خاص یک فرهنگ تمرکز کنند و در عین حال از برخی جنبههای دیگر غافل شوند، یا ممکن است تحت تاثیر پس زمینهها و برداشتهای فرهنگی قرار بگیرند. از سوی دیگر، الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند برای آنالیز به شکلی بیطرفانهتر و نظاممندتر طراحی شوند.
یکی از حوزههایی که امید میرود قومنگاری تقویت شده توسط هوش مصنوعی به نتایج روشنی در آن دست پیدا کند، تحلیل دادههای رسانههای اجتماعی است. پلتفرمهایی مانند توییتر، فیسبوک و اینستاگرام انبوهی از اطلاعات درباره نحوه تعامل، ارتباط و بیان احساسات مردم از فرهنگهای مختلف به ما ارائه میدهند. با به کار بردن پردازش زبان طبیعی و تکنیکهای یادگیری ماشینی در این دادهها، محققان میتوانند به بینشهای ارزشمندی درباره هنجارها، ارزشها و مناسبتهای فرهنگی دست پیدا کنند و همچنین رویهها و الگوهایی که ممکن است در روشهای تحقیق سنتی ظاهر نشوند را شناسایی کنند.
برای مثال، یک تحقیق به تازگی از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل میلیونها توییت از اقصی نقاط دنیا استفاده کرده است. این تحقیق الگوهای تنوع فرهنگی را از طریق نحوه استفاده مردم از ایموجیها برای بیان احساسات و عواطف خود نشان میدهد. این تحقیق نه تنها جزئیات ارتباط دیجیتالی در فرهنگهای مختلف را عیان کرد، بلکه از پتانسیل قومنگاری تقویت شده توسط هوش مصنوعی برای کشف جنبههای مختف رفتار انسانی پرده برداشت.
انتهای پیام/