صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۲ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲

تولید کود‌های تقویتی و محرک رشد محصولات کشاورزی

محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید کودهای تقویتی و محرک رشد با هدف تأثیر بر عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی شدند.
کد خبر : 862120

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجتبی نوروزی‌مصیر، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با بیان این موضوع که اکنون محصولات کودی به‌عنوان یک منبع مهم غذایی گیاهان به حساب می‌آید، اظهار کرد: محصولات تولیدی این شرکت حاصل تعامل بین‌رشته‌ای (کشاورزی و شیمی) است که مؤسسان شرکت با تلاش، کوشش و انجام چندین طرح تحقیقاتی و پژوهشی موفق به سنتز و تولید محصولات کودی با کارایی بالا شدند.

وی با اشاره به برتری کودهای این شرکت در مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی، گفت: نتایج تحقیقات نشان داده که این کود‌ها ازنظر کارایی در افزایش عملکرد کمی (تولید محصول، کارایی زراعی و کارایی اقتصادی) و کیفی (بر اساس اندازه‌گیری غلظت عناصر غذایی، فعالیت آنزیم‌ها، پارامتر‌های فیزیولوژیکی و شاخص‌های تعیین‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی و گروه بین‌المللی تغذیه در سلامت انسان) گیاه دارای برتری محسوس در مقایسه با دیگر کود‌های موجود در بازار و نمونه‌های مشابه خارجی است.

نوروزی‌مصیر افزود: قیمت این کود‌ها در مقایسه با دیگر کود‌های موجود در بازار با توجه به حلالیت، قابلیت جذب بالا و دوستدار محیط‌زیست بودن این کود‌ها ازلحاظ اقتصادی به‌صرفه و بسیار مناسب است و با توجه به پویایی و تحرک بالای این کود‌ها و تأثیر آنها بر عملکرد و کیفیت تغذیه‌ای گیاهان، تا اندازه زیادی هزینه‌های تولید برای کشاورزان، باغداران و سایر مصرف‌کنندگان را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به استفاده از مواد اولیه دوستدار محیط‌زیست در سنتز کود‌ها فاقد هرگونه اثرات مضر و سوء آلودگی فلزات سنگین، نیترات، فسفات و ناخالصی‌ها در خاک و آب‌های زیرزمینی و به دنبال آن محصولات کشاورزی و مواد غذایی تولید شده و زنجیره غذایی است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان بیان کرد: در این راه تسهیلاتی را نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری دریافت کرده‌ایم؛ همچنین در سفری که اخیراً روح الله دهقانی به استان چهارمحال بختیاری داشت تقاضا‌هایی را نیز مطرح کردیم و در ادامه وعده‌هایی در راستای رفع نیاز‌ها داده شد؛ امیدواریم وعده‌های مذکور مانند سایر حمایت‌های معاونت، اعمال شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر