سفر مقام آمریکایی به نیجر/ «نولاند»: کودتاچیان مصمم هستند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از الجزیره، خبرها حاکی از آن است که «ویکتوریا نولاند» معاون موقت وزارت خارجه آمریکا، برای ملاقات با کودتاچیان نیجر، سفری به این کشور آفریقایی داشته است.
وی گفتگوی خود با «موسی سالو بارمو» رهبر نظامی کودتا و سه تن از کلنلهای وی را «صادقانه و در عین حال دشوار» توصیف کرد.
از تاریخ ۲۶ جولادی که نیجر درگیر کودتا و برکناری «محمد بازوم» رئیس جمهور شد، این نخستین بار است که یک مقام آمریکایی به این کشور سفر میکند که تا قبل از آغاز ناآرامیها متحد نزدیک واشنگتن در منطقه آفریقای مرکزی و غربی به حساب میآمد.
تقضای نولاند برای دیدار با بازوم و حتی «عبدالرحمن تچیانی» رئیس دولت انتقالی نیجر، از سوی کودتاچیان رد شده است.
به گفته نولاند، دولت نظامی نیجر عزم راسخی در اجرای طرح خود دارد، طرحی که به گفته وی با قانون اساسی این کشور منطبق نیست.
با این حال، وی مدعی شد چنانچه کودتاچیان تمایلی برای بازگشت به قانون اساسی نیجر داشته باشند، آمریکا با تعهد به یافتن راه حلی مذاکره محور، از ارائه کمک دریع نمیکند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز در مصاحبه با رادیو فرانسه گفت: مطمئناَ دیپلماسی مناسبترین راهحل برای عبور از وضعیت کنونی در نیجر است.
وی همچنین گفت که آمریکا از تلاشهای جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اِکُواس، ECOWAS) برای بازگردان نظم به نیجر حمایت میکند.
این هفتمین مورد کودتا در آفریقای مرکزی و غربی طی سه سال گذشته است. نیجر با توجه به ذخایر نفت و اورانیوم از اهمیت زیادی برای آمریکا، اروپا، روسیه و چین برخوردار است.
سران اکواس تهدید کرده بودند چنانچه کودتاچیان ظرف یک هفته عقب نشینی نکنند، چارهای جز اقدام نظامی نخواهند داشت، اما این تهدید هنوز عملی نشده است.
مداخله نظامی اکواس میتواند به تنش در منطقه موسم به ساحل آفریقا که شاهد حضور گسترده گروههای شبه نظامی و افراطی است دامن بزند. از سوی دیگر، کشورهای مالی و بورکینافاسو که حامی کودتای نیجر هستند، هشدار داده اند که در صورت هرگونه مداخله نظامی اکواس، از سران کودتا دفاع خواهند کرد.
از سوی دیگر، گفته میشود که سران کودتای نیجر از گروه شبهنظامی واگنر که به روسیه وابسته است، تقاضای کمک کردهاند و این به پیچیدگی شرایط میافزاید.
انتهای پیام/