صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ورود هوش مصنوعی به حوزه علوم زمین با طراحی یک مدل زمین فضایی

شرکت بین‌المللی ماشین‌های تجاری و ناسا برای ساخت یک مدل زمین فضایی متن باز همکاری می‌کنند.
کد خبر : 861405

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از انگجت، ناسا تخمین می‌زند که مأموریت‌های علمی زمین این شرکت تنها در سال ۲۰۲۴ حدود یک‌چهارم میلیون ترابایت داده تولید خواهند کرد. به منظور اینکه دانشمندان آب‌وهوا و جامعه تحقیقاتی به‌طور مؤثر این مجموعه از داده‌های خام ماهواره‌ای را استخراج کنند، «آی‌بی‌ام» (IBM) (شرکت بین‌المللی ماشین‌های تجاری) و ناسا برای ساخت یک مدل پایه زمین فضایی متن باز همکاری کرده‌اند.

این مدل به‌عنوان پایه‌ای برای ورود هوش مصنوعی به حوزه علوم زمین و آب و هوا عمل می‌کند که می‌تواند جنگل‌زدایی، پیش‌بینی محصولات کشاورزی و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را ردیابی کند.

آی‌بی‌ام برای این پروژه از «واتسون‌ایکس.ای‌آی» (Watsonx.ai) که به‌تازگی منتشر شده، استفاده کرده تا با بهره از داده‌های ماهواره‌ای «لندست سنتینل-۲» (Landsat Sentinel-۲) ناسا به‌عنوان مدل پایه‌ای عمل کند. این داده‌ها توسط جفت ماهواره «سنتینل -۲ ای‌اس‌آ» (Sentinel-۲ ESA) جمع‌آوری می‌شوند که برای به دست آوردن تصاویر نوری با وضوح بالا بر روی زمین و مناطق ساحلی در ۱۳ باند طیفی ساخته شده‌اند.

 به گفته آی‌بی‌ام این تیم با تنظیم دقیق مدل روی داده‌های برچسب‌گذاری‌شده برای نقشه‌برداری سیل و آثار تخریبی آن، توانست با استفاده از نیمی از داده‌ها، عملکرد مدل را ۱۵ درصد نسبت به وضعیت فعلی بهبود بخشد.

«سریرام راگاوان»، معاون هوش مصنوعی تحقیقاتی آی‌بی‌ام در بیانیه‌ مطبوعاتی گفته است که «نقش اساسی فناوری‌های متن‌باز برای تسریع حوزه‌های حیاتی کشف مانند تغییرات اقلیمی هرگز روشن‌تر نشده است.»

انتهای پیام/

ارسال نظر