سینماییترین روزهای هالیوود با اسم رمز اعتصاب
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، این روزها هالیوود شرایط عجیب و غریبی را پشت سر میگذارد. در حال حاضر دو انجمن نویسندگان و بازیگران آمریکا، با اعتصابات گسترده خود پروژههای سینمایی و سریالی را تحریم کردند و حالا این ماجرا ضررهای زیادی را متوجه استودیوهای فیلمسازی و تهیهکنندگان کرده است.
انجمن تهیهکنندگان همچنان از موضع خود در برابر معترضان کوتاه نیامده و قرارداد جدیدی را برای راضی کردن آنها پیشنهاد نداده است. گویا تهیهکنندگان امریکایی ترجیح میدهند چند ماهی ضرر کنند، اما برای سالهای آینده بتوانند سود بیشتری از پروژههای تولیدی خود به دست بیاورند. در طرف مقابل نویسندگان و بازیگران هم مصرانه بر مواضع خود تاکید دارند و به دنبال افزایش قرارداد سالیانه خود و تضمین بابت عدم استفاده از هوش مصنوعی هستند.
در این میان از گوشه و کنار بحثهایی از اختلاف نظر بین برخی بازیگران شنیده میشود، مخصوصا بازیگرانی که پیش از این قرار بوده برای فیلمهای در صف اکران یا در حال تولیدشان کارهای تبلیغاتی انجام دهند. یکی از این بازیگران تام کروز است که برای «ماموریت غیرممکن» اصرار زیادی به حضور در کارهای تبلیغاتی دارد. اما باب اودنکرک، بازیگر مطرح سریال «بهتره با سول تماس بگیری» و «بریکینگ بد» که یکی از چهرههای فعال در اعتصابات بازیگران بوده، خطاب به درخواست برخی بازیگران از اتحادیه بازیگران و هنرمندان (SAG-AFTRA) برای داشتن اجازه تبلیغ فیلم خود گفت: «این کار رو نکنید. این یک اعتصابه، اعتصاب. شما ببازید، ما میبازیم، همه میبازن. این موضوع مهمی است.»
این دو دستگی شرایط را برای بازیگران فرعی و سیاهی لشکرهایی که تقریبا در هیچ یک از آثار سینمایی و تلویزیونی به چشم نمیآیند بسیار سخت کرده است. همانطور که فرن درشر، رئیس اتحادیه بازیگران در صحبتی گفت «تام کروز و امثال چهرههای قدرتمند همچون او از پس شرایط خود بر میآیند و این اعتصاب برای آنها نیست، بلکه هدف از اعتصاب دفاع از افرادی است که تاکنون عملکردی منحصر به فرد از خود نشان ندادهاند.» چیزی که تا به امروز اعتصابات سراسری را سر پا نگه داشته و خسارت سنگینی هم بابت خوابیدن پروژههای مختلف سینمایی و تلویزیونی بر دوش تهیهکنندگان و استودیوهای فیلمسازی تحمیل کرده، اتحاد بازیگران است، اتحادی که آنها حتی خارج از کشورشان نیز آن را حفظ میکنند، مثل بازیگران فیلم «اپنهایمر» آخرین ساخته کریستوفر نولان که مراسم فرش قرمز فیلمشان در شهر لندن را کنسل کردند و در مقابل دوربین عکاسان و گزارشگران انگلیسی قرار نگرفتند.
اما در روزهای اخیر برخی از چهرههای خاص، به طور ویژه در این اعتصابات مورد توجه قرار گرفتند، مثل باب آیگر مدیرعامل کمپانی دیزنی که در سخنانی گفته بود «درخواست انجمن بازیگران و نویسندگان منطقی نیست و هیچ راهی برای تن دادن به آن وجود ندارد.» این مسئله باعث خشم بازیگران و نویسندگان شده بود و در گردهماییهای اخیر پلاکاردها و سخنانی خطاب به این مدیر دیزنی به چشم میخورد. صحبتهایی که جذابترین آنها مربوط به برایان کرانستون ستاره محبوب سریال «بریکینگ بد» بود.
کرانستون در سخنرانی خود در میدان تایمز مستقیما مدیرعامل دیزنی را هدف سخنانش قرار داد و گفت: «ما میدانیم که تو چیزها را از دورن لنز دیگری میبینی، (به مسائل از دید دیگری نگاه میکنی) و انتظار نداریم تو بفهمی ما چه کسانی هستیم، اما از تو میخواهیم حرف ما را بشنوی و فراتر از آن به ما گوش دهی، آن هم وقتی میگوییم اجازه نمیدهیم شغل ما را بگیری و به رباتها (هوش مصنوعی) بدهی. اجازه نمیدهیم تو حق ما برای کار و داشتن زندگی شرافتمندانه بگیری و درنهایت و از همه مهمتر اجازه نمیدهیم شرف و عزت را از ما بگیری. ما یک اتحادیه کامل و یکپارچه هستیم و تا آخر با هم ایستادهایم و برنده این مبارزه خواهیم شد.»
ضررهای چند میلیون دلاری
این روزها به دلیل اعتصابات گسترده بازیگران و نویسندگان، شرایط برای کمپانیهای فیلمسازی بسیار دشوار شده، علیالخصوص استودیوهایی که پروژههای مهم و سنگین و اصطلاحا «بیگ پروداکشن» دارند. به عنوان مثال فیلمهای «گلادیاتور ۲» (Gladiator ۲) و «ددپول ۳» (Deadpool ۳) که از جمله مهمترین آثار در حال تولید هالیوود بودند این روزها مراحل فیلمبرداریشان متوقف شده است، آن هم در حالی که بخشهایی از پروژه را جلوی دوربین برده بودند و عکسهایی از پشت صحنه آنها در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود. اما حالا به دلیل این اعتصابات، پروژهها به طور کلی خوابیده و این کنسل شدنها هزینههای زیادی روی دست تولیدکنندگان گذاشته است، تا جایی که اعلام شده استودیوهای سازنده این دو اثر مورد انتظار، به دلیل این اعتصابات حدوداً هفتهای ۶۰۰ هزار دلار ضرر میبینند.
علت اصلی این ضرر و زیانهای سنگین برای استودیوهای فیلمسازی، نگهداری سالنهای فیلمبرداری و استیجهای صدا، همراه با دکور و ستهای عظیم و لباسهای زیاد فیلمهاست. این موارد که خرج زیادی برای تهیهکنندگان تراشیده است، یکی از مهمترین ابزار فشارهایی است که بازیگران را امیدوار میکند تا تهیهکنندگان را بار دیگر بر سر میز مذاکره بیاورد، آن هم با پذیرش شرط و شروط مخصوص بازیگران. طبق اخبار منتشر شده این روزها مراحل تولید اکثر فیلمهای مهم سینما متوقف شده است، که از آن جمله میتوان به فیلمهایی همچون «ونوم ۳»، «مورتال کمبت ۲» و «ماموریت غیرممکن ۸» اشاره کرد.
به جز این فیلمها که در مرحله تولید متوقف شدند، برخی دیگر از آثار نیز به احتمال زیاد در زمان اکران با تغییراتی مواجه خواهند شد. مثل قسمت دوم فیلم «تلماسه» (Dune: Part Two) که بسیاری از دوستداران سینما در انتظار تماشای آن هستند یا فیلم «مارولها» که برای طرفداران دنیای سینمایی مارول، اثر مهمی محسوب میشود. طبق شنیدهها این دو فیلم قرار است در سال آینده میلادی به اکران دربیاید و در خوشبینانهترین حالت، در زمستان شاهد اکران آنها خواهیم بود. طبق گزارش ورایتی، کمپانی برادران وارنر هم قصد دارد اکران قسمت دوم فیلم «آکوامن» (Aquaman and the Lost Kingdom) را برای به تعویق بیندازد، اتفاقی که هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.
«امی» و «ونیز» قربانیان اعتصاب
در کنار این مسائل، بسیاری از رویدادها و جشنوارههای سینمایی که در پاییز برگزار میشوند نیز با چالشهایی اساسی روبهرو خواهند شد. اولین جشنواره ونیز است که حالا با اعتصاب گسترده بازیگران آمریکایی مواجه شده است. طبق یکی از شروط اعتصاب، بازیگران حق ندارند در هیچ یک از حرکتهای تبلیغاتی مثل فرش قرمزها، اکرانهای خصوصی و عمومی، نشستهای خبری و... حضور پیدا کنند، مسئلهای که مشخصا اعلام میکند بازیگران نباید در هیچ جشنوارهای شرکت کنند. جشنواره تورنتو نیز که در پاییز برگزار میشود یکی دیگر از رویدادهای در معرض خطر است.
مراسم امی یکی از جدیدترین قربانیان این اعتصاب بود. پیش از این برگزارکنندگان اعلام کرده بودند که این رویداد که در حقیقت برای تجلیل از بازیگران و سازندگان آثار تلویزیونی هر ساله برگزار میشود، در روز ۱۸ سپتامبر برگزار شود، اما این ماجرا عملی نمیشود و باید منتظر ماند و دید چه زمانی این اعتصابات به نتیجه میرسد تا پس از آن این مراسم برگزار شود. نکته جالب توجه این است که پیش از این فقط یک بار مراسم امی به تعویق افتاده بود و آن هم در سال ۲۰۰۱ و در زمان حمله ۱۱ سپتامبر بود، پس از آن در طول بیش از دو دهه اخیر، این رویداد با هیچ تاخیری همراه نبوده است.
این روزها شرایط در هالیوود واقعا عجیب و غریب است و همه اتفاقاتی که در آنجا رخ میدهد، خود شبیه به یک فیلم سینمایی ملتهب و درگیرکننده است، حالا باید ببینیم این فیلم رئال، تا کجا به پیش میرود و در آخر کدام طرف داستان از خواستههای خود کوتاه میآیند، تهیهکنندگان و استودیوهای فیلمسازی که حکم شرورها و شخصیتهای منفی داستان را دارند، یا نویسندگان و بازیگرانی که قهرمانهای قصه هستند و برای رسیدن به حقشان از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
انتهای پیام/