صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
با توانایی شرکت‌های دانش‌بنیان محقق شد؛

پیوستن ایران به جمع ۴ کشور تولیدکننده شبیه‌ساز پرواز بالگرد

یک شرکت دانش‌بنیان برای ارائه خدمات به سکو‌های نفتی شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما ساخت و ایران را در جمع ۴ کشور تولیدکننده این محصول قرار داد.
کد خبر : 860667

ناصر حسینقلی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: فعالیت این شرکت از سال ۱۳۹۹ در زمینه ساخت شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما آغاز شد.

حسینقلی درباره کاربرد شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما بیان کرد: نخستین کاربرد آن برای آموزش‌های اولیه برای خلبانانی است که قصد دارند پرواز واقعی را تجربه کنند و دومین کاربرد آن برای خلبانان حرفه‌ای که باید هر ۶ ماه یا هر یک سال گواهینامه خود را تمدید کنند.

وی با بیان فناوری به کار رفته در ساخت این شبیه‌ساز، افزود: «هگزاپاد» دستگاه به کار برده شده در ساخت این بالگرد می‌تواند به‌عنوان یک سیستم مکانیکی با استفاده از موتور‌های الکترونیکی در ۶ جهت حرکت‌های واقعی را برای کاربر ایجاد کند و با قرار گرفتن پرده نمایش روی این سیستم مکانیکی خلبان احساس می‌کند به‌صورت واقعی در حال هدایت بالگرد است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه هگزاپاد کاربرد‌های متنوعی در صنایع مختلف دارد، بیان کرد: این سیستم مهم‌ترین بخش شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما است که با آن می‌توان شتاب‌ها و سرعت‌های لازم را برای خلبان شبیه‌سازی کند و خلبان در این حالت احساس هدایت بالگرد واقعی را دارد.

حسینقلی با اشاره به اینکه استفاده از فناوری هگزاپاد در شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما این پروژه به‌عنوان پروژه کلان ملی از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ثبت شده، عنوان کرد: در صنایع نظامی کشور نمونه‌های این شبیه‌ساز ساخته شده که فقط فناوری تصویر و ساخت کابین داشته اند؛ اما فناوری هگزاپاد یا مکانیزم حرکتی برای نخستین بار توسط این شرکت در کشور ساخته شده و توان رقابتی با نمونه‌های خارجی دارد.

وی افزود: شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد بر اساس انعقاد قراردادی با شرکت ارائه‌دهنده خدمات به سکو‌های نفتی، شبیه‌ساز پرواز بالگرد و هواپیما با استفاده از فناوری هگزاپاد را ساخته است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد: کشور‌های آمریکا، کانادا، روسیه و فرانسه در ساخت شبیه‌ساز‌های پرواز بالگرد و هواپیما پیشرو هستند. قیمت نمونه‌های خارجی شبیه‌ساز‌ها بین ۳ تا ۱۵ میلیون دلار است؛ اما هزینه نمونه اولیه ساخته شده توسط این شرکت حدود ۲ میلیون دلار تخمین زده شده که در نمونه‌های بعدی قیمت کاهش پیدا می‌کند.

گفتگو: حسین عقابی

انتهای پیام/

ارسال نظر