صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۱ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲

امکان کشت مکانیزه کنجد با تولید رقم مقاوم به ریزش

محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به کشت مکانیزه کنجد با تولید رقم مقاوم به ریزش شدند.
کد خبر : 860641

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا سیاهپوش، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به توانمندی این شرکت در زمینه تولید گسترده روغن کنجد اظهار کرد: کنجد ملکه گیاهان روغنی است و به لحاظ کیفیت مطلوب روغن در دنیا مطرح است. روغن این دانه بدون هیچ‌گونه فیلتراسیونی مصرف می‌شود و مصارف متعددی نیز دارد؛ ازجمله استفاده در صنایع آجیل و قنادی. این گیاه ارزشمند به‌واسطه عدم وجود ژن‌ها در ریزش دانه، امکان کشت گسترده نداشت و کشاورز مجبور بود به‌صورت سبز، محصول را برداشت کند؛ زیرا در غیر این. صورت، کپسول باز می‌شد و دانه پس از خشک شدن آغاز به ریزش کامل می‌کرد.

وی با تأکید بر ارزشمندی گیاه کنجد ازلحاظ امنیت غذایی و تولید روغن، عنوان کرد: برای نخستین بار، در یک تلاش هشت ساله، ژن مقاومت به ریزش را در لاین‌هایی ارتقا استقرار دادیم؛ در نتیجه امروزه با توجه به لاین‌های ایجادشده گیاه قادر است با کمباین و به‌صورت مکانیزه برداشت شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد: در این مراحل، کنجد یک گیاه زراعی مکانیزه شد و به همین واسطه آمادگی کشت در هزاران هکتار را پیدا کرد؛ این در حالی است که در قبل از آن کشاورز نهایت یک هکتار زمین را گیاه کنجد می‌کاشت. اوج بلوغ یک محقق رسیدن به فناوری است و در همین زمان است که می‌تواند به مردم خود خدمت کند و اوج خلاقیت یک او نیز تبدیل علم به ثروت است.

سیاهپوش درباره چالش‌های پیش رو گفت: نبود مزرعه یکی از چالش‌های اساسی ما شده؛ زیرا کنجد، گیاه خود رشدی نیست و نگهداری آن بسیار مهم است. امیدوار هستیم مسئولان برای این مسئله نیز فکری کنند؛ زیرا در غیر این صورت فناوری دچار مشکل خواهد شد.

وی مطرح کرد: امروزه در کشور با توجه به اقدامات صورت گرفته و مناسب بودن شرایط محیطی، عملکرد تولید گیاه کنجد حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ کیلوگرم در هکتار است و در تابستان سال گذشته نیز به بالاترین میزان تولید این دانه روغنی که چیزی حدود، هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بود، دست پیدا کردیم. این در حالی است که متوسط تولید کنجد در دنیا چیزی حدود ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر