ماه از نزدیکی زحل عبور میکند
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، براساس اظهارات منجمان، یک ماه گرفتگی کامل در عصر روز اول ماه آگوست (۱۰ مرداد) ساعت ۲:۳۲ بعدازظهر به وقت شرق (۱۸۳۲ UTC) رخ میدهد که ابرماه است؛ این اتفاق درست یک روز قبل از نزدیکترین حالت ماه به زمین رخ میدهد؛ دو روز بعد، در روز سوم آگوست (دوازدهم مرداد)، ماه کامل، نزدیک زحل خواهد شد.
ماه کامل هنوز برای ناظران در ساحل شرقی آمریکا طلوع نکرده است؛ ماه صبح روز اول آگوست در ساعت ۵:۱۲ صبح به وقت شرق و در ساعت ۸:۴۳ بعد از ظهر به وقت محلی در شهر نیویورک غروب میکند و دراین بین، فازهای قمری از موقعیت ماه نسبت به زمین اندازه گیری میشوند؛ ماه کامل زمانی اتفاق میافتد که ماه دقیقا در سمت مخالف زمین از خورشید قرار دارد. این بدان معناست که ساعت ماه کامل با منطقه زمانی متفاوت است: ماه در ساعت ۱۱:۳۲ صبح در لس آنجلس، ۷:۳۲ بعد از ظهر در لندن و ۸:۳۲ بعد از ظهر در پاریس به فاز کامل میرسد.
در هر سه شهر ماه در حالیکه هنوز زیر افق است کامل میشود. زمان طلوع ماه، هم تحت تاثیر عرض جغرافیایی و هم تحت تاثیر منطقه زمانی است؛ با توجه به موقعیت ماه در مقابل ستارههای پس زمینه، با رفتن به سمت شمال، دیرتر طلوع میکند؛ در زیر خط استوا زمان طلوع زودتر خواهد بود؛ بنابراین در حالی که زمان فعلی نیویورک سیتی و سن خوان، پورتوریکو یکسان است، ماه در نیویورک در ساعت ۸:۴۳ بعد از ظهر روز اول اوت (۱۰ مرداد)، در سن خوان در ساعت ۷:۲۰ بعد از ظهر طلوع میکند.
ماه کامل آگوست کمی بزرگتر از حالت عادی به نظر میرسد که به این پدیده "ابرماه" گفته میشود؛ اگرچه یک اصطلاح نجومی واقعی نیست. ابرماهها زمانی هستند که ماه کامل با قرار گرفتن ماه در نزدیکترین مدار خود به زمین که پریگی نامیده میشود، همزمان میشود. این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که مدار ماه گرچه نزدیک است، اما یک دایره کامل نیست. در نزدیکترین حالت، ماه ۲۲۶ هزار مایل (۳۶۳ هزار کیلومتر) از مرکز زمین فاصله دارد و در دورترین حالت ۲۵۳ هزار مایل (۴۰۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر) است.
این قمر در روز سوم ماه آگوست (دوازدهم مرداد) از نزدیکی سیاره زحل عبور میکند؛ براساس گزارش وبسایت "In-the-Sky.org"، این دو در ساعت ۶:۲۵ صبح به وقت شرق با یکدیگر ارتباط میگیرند. ماه حدود دو و نیم درجه به سمت جنوب زحل خواهد بود؛ بنابراین (از شهر نیویورک) به نظر میرسد که تنها قمر زمین در پایین و کمی به سمت چپ سیاره قرار دارد، اما طلوع خورشید در ساعت ۵:۵۳ صبح است.
انتهای پیام/