صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حسگرهای «جی‌پی‌اس» وقوع زلزله را پیش‌بینی می‌کنند

تجزیه و تحلیل داده‌های «جی‌پی‌اس» (GPS) لغزش آهسته و غیرقابل تشخیص صفحات تکتونیکی را نشان داده است که دو ساعت قبل از زلزله آغاز می‌شود.
کد خبر : 859746

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از نیو ساینتیس، از لحاظ تئوری می‌توان زمین لرزه‌ها را دو ساعت قبل از وقوع پیش بینی کرد و جان افراد بی شماری را نجات داد؛ اما ابتدا باید حسگر‌های «جی‌پی‌اس» (GPS) را توسعه دهیم که ۱۰۰ برابر دقیق‌تر از حسگر‌های امروزی هستند.

در طول چند دهه گذشته، نظر کارشناسان در مورد اینکه آیا هرگونه فعالیت لرزه‌ای آشکار قبل از زلزله وجود دارد، یا اینکه آن‌ها ذاتا رویداد‌های آشفته و غیرقابل پیش بینی هستند، تغییر کرده است. اکنون، کوئنتین بلتری و ژان ماتیو نوکت در دانشگاه کوت دازور در نیس فرانسه، ممکن است این بحث را حل و فصل کرده باشند.

این دو از داده‌های «جی‌پی‌اس» برای شناسایی یک لغزش تدریجی و شتاب دهنده بین صفحات تکتونیکی در آستانه زلزله استفاده کرده اند. این لغزش‌ها بسیار کوچک‌تر از آن هستند که در لرزه نگار‌ها ظاهر شوند، اما می‌توانند  در صورت تشخیص نشان دهند که چه زمانی زلزله در شرف وقوع است. چنین رویکردی قبلا امتحان شده است، اما بلتری می‌گوید تحقیقات قبلی فقط تعداد معدودی از زمین‌لرزه‌ها را بررسی کرده و علائم هشداردهنده‌ای تولید کرده است که در صورت عدم وقوع زلزله نیز دیده می‌شوند، یا مدت زمان نامشخصی قبل از زلزله مشاهده می‌شوند.

محققان از اندازه گیری داده‌های جمع آوری شده «جی‌پی‌اس»  در یک دوره پنج دقیقه‌ای استفاده کردند و آن‌ها را تا یک سانتی متر دقیق کردند که در طول ۴۸ ساعت قبل از ۹۰ زلزله جداگانه گرفته شده بود. آن‌ها با مجموعه داده‌های ترکیبی بیش از ۳۰۰۰ اندازه گیری، حرکات ثبت شده زمین را با جهت حرکت مورد انتظاری که هر مکان در طول زلزله می‌بیند، مقایسه کردند.

در هر مورد، آن‌ها دریافتند که بزرگ‌ترین حرکت در جهت مورد انتظار درست قبل از زلزله رخ داده است. آن‌ها همچنین دریافتند که ۲۳ نقطه داده آخر یک حرکت تدریجی در جهت مورد انتظار را نشان می‌دهند و هفت نقطه پایانی بالاتر از هر نقطه دیگری در کل دوره ۴۸ ساعته بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: زلزله GPS زمین لرزه
ارسال نظر