صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۲

وقتی مهندسان بومی دریا را از آلودگی‌های نفتی نجات می‌دهند/ ظرفیت ۵۵۰ متر مکعبی شناور ایرانی در پاک‌سازی

دانش‌آموخته دانشگاه آزاد و فرمانده شناور دریاپاک عنوان کرد: این شناور با جمع‌آوری ۵۵۰ متر مکعب آلودگی نفتی، ظرفیت بالایی در اجرای عملیات پاک‌سازی دریا دارد.
کد خبر : 858512

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ وجود ذخائر عظیم نفت و گاز در خلیج همیشگی فارس از یک سو موجب رشد فعالیت‌های صنعتی، اقتصادی و حمل نقل شده؛ اما از سوی دیگر این ذخایر و صنایع خود مهم‌ترین عامل ورود آلودگی به آب‌هاست که می‌تواند اثرات مخربی بر زیست بوم دریا‌ها داشته باشد.

کاهش اثرات مخرب بر زیست‌بوم هر منطقه چه خشکی و چه دریایی همواره از دغدغه‌های اصلی متولیان در جهان بوده که در ایران اسلامی نیز این مهم از ارکان اصلی برنامه‌ها و فعالیت‌هاست که سنوات اخیر با جدیت در حال پیگیری و اجراست؛ اما اقدامات در این زمینه همواره نیازمند تلاش بیشتر، جدی‌تر و به ویژه آکادمیک و علمی و مستلزم ورود جدی و عمیق دانشگاه‌ها در این مقوله بوده است.

دانشگاه آزاد اسلامی در دوره کنونی فعالیت‌های خود، رسالت مسئله‌محوری را برگزیده است و به دنبال رفع چالش‌های اجتماعی و صنعتی کشور است. دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، همسو با این رسالت و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری به دنبال بسترسازی برای تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین و رفع نیاز‌های استان بوشهر در تمامی حوزه‌های صنعتی و اقتصادی است و در این مسیر تاکنون با برگزاری دو رویداد تخصصی عصر امید عسلویه در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و نیز پیش‌رویداد عصر امید «صنایع و خدمات دریایی» که با استقبال صنعت و حضور پرشور دانشگاهیان همراه بوده، گام‌های مهم و اثربخشی در این راه برداشته است.

خبرنگار خبرگزاری آنا در حاشیه برگزاری پیش‌رویداد عصر امید صنایع و خدمات دریایی با کاپیتان مهریار مرادیان، دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد خارگ و فرمانده کشتی دریا پاک گفت‌وگویی انجام داده است. او ورودی دوره یک رشته علوم دریایی واحد علوم دریایی خارگ بوده و به عنوان بورسیه شرکت ملی نفتکش ایران، تحصیلات خود را به پایان رساند. بعد از جنگ تحمیلی و سال ۱۳۶۸ جذب شرکت ملی نفتکش شد و دوره‌های جانبی ضمن خدمت را در کشور‌های سنگاپور، هند، انگلیس و ایالات متحده گذراند و اکنون به عنوان فرمانده شناور دریاپاک OSRV با سازمان بنادر و دریانوردی بوشهر همکاری دارد.

مرادیان به خبرنگار آنا گفت: در ایام جنگ و حتی کمی پس از جنگ تحمیلی، غالباً متخصصان خارجی روی کشتی‌ها حضور داشتند که به علت اینکه حقوق آنان به صورت دلاری بود، هزینه هنگفتی به کشور تحمیل می‌شد؛اما با راه‌اندازی  دانشگاه آزاد اسلامی واحد خارگ، پذیرش دانشجو و سپس فارغ التحصیلی دانش‌آموختگان در رشته‌های مرتبط و مورد نیاز و در نهایت اعزام دانشجو به صورت کارورز به کشتی‌های شرکت ملی نفتکش برای دوره‌های تکمیلی، تجربیات لازم کسب و نیروی انسانی مورد نیاز در کشور تأمین شد و اکنون موجب غرور و مباهات برای کشور و دانشگاه آزاد اسلامی است.

کاپیتان مرادیان با ارائه توضیحاتی درباره شناور دریاپاک OSRV و مأموریت‌های این شناور اظهار کرد: شناور دریاپاک OSRV یک شناور مقابله با آلودگی‌هاست که برای حالت‌های اضطراری آلودگی‌های ناشی از سکو‌های نفتی و کشتی‌های نفتکش به دریا اعزام می‌شود. این شناور تمام تجهیزات مورد نیاز انجام مأموریت‌های نجات، مقابله با آلودگی‌ها و جمع کردن آلودگی و کاهش آن را داراست که علاوه بر حفظ سلامت آب و زیست بوم به جلوگیری از آتش سوزی سکو‌های نفتی و نجات افراد نیز کمک می‌کند.

دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تمام تجهیزات مبارزه با آلودگی این شناور تأییدیه‌های لازم را از کنوانسیون‌های بین‌المللی اخذ کرده است و خوشبختانه همه کارکنان کشتی، تحصیلکرده دانشگاه‌های کشور و از نیرو‌های جوان و مستعد بومی و ایرانی هستند.

مرادیان افزود: طرح و نقشه‌های ابتدایی دریاپاک توسط شرکت نروژی پایه‌گذاری و سپس ساخت آن به یکی از شرکت‌های سازنده داخلی محول شد؛ اما به علت تحریم‌ها این همکاری پایان یافت و بعد از چند سال توسط مهندسان داخلی و با نظارت سازمان بنادر و کشتیرانی، این شناور مراحل تکمیلی خود را سپری و با دانش به‌روز‌تر و توانمندتر به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه وجود بیشترین خط لوله‌های نفتی زیردریایی و همجواری با استان نفت‌خیز خوزستان و وجود چاه‌های گازی پارس جنوبی سبب شد تا دریاپاک به استان بوشهر تعلق گیرد، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این کشتی به حداقل رساندن تأثیرات زیان‌بار آلودگی نفتی و میعانات گازی است به طوری که مخازن این شناور مجموعاً با جمع‌آوری ۵۵۰ متر مکعب آلودگی نفتی، ظرفیت بالایی در اجرای عملیات پاک‌سازی دارد.

دانش‌آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دریایی خارگ اضافه کرد: آلودگی‌های نفتی بعد از جمع‌آوری توسط دریاپاک، اگر قابلیت پالایش داشته باشد به چرخه تولید بازمی‌گردند و از آن‌ها استفاده می‌شود.

مدرس دانشگاه ناوبری و نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه سیستم دریایی بین‌المللی است و اگر کشور‌های همسایه دچار آلودگی شوند، در صورت درخواست کمک، توانایی کمک‌رسانی بین‌المللی وجود دارد، یادآور شد: این توانایی یک اعتبار بین‌المللی برای استان بوشهر و کشور است.

این فرمانده کشتی به عنوان کسی که تحصیلات خود را در این زمینه در داخل انجام داده و سال‌هاست که در صنعت دریایی فعالیت دارد، پیشنهاد کرد با توجه به اینکه صنایع و خدمات دریایی در تمام حوزه‌ها گسترش پیدا کرده و این صنعت نیازمند نیرو‌های زبده و آموزش دیده است به دانشگاه‌ها به ویژه دانشگا‌ه‌هایی که رشته‌های مرتبط دارند، بیشتر توجه شود؛ چراکه دانشگاه‌های کشور به خوبی توانستند نیروی انسانی متخصص مورد نیاز را در تمام حوزه‌های صنعت و دیگر بخش‌ها تأمین کنند از این رو مؤسسات، نهاد‌ها و صنایعی که به دنبال تأمین نیروی انسانی خود هستند، باید ارتباط نزدیک و تعاملی مطلوبی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی برقرار کنند تا دانشگاه‌ها، نیروی انسانی مورد نیاز صنایع را مطابق با خواست و احتیاجات صنعت آموزش دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر