صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نخستین موشک جهان با سوخت مایع به مدار رفت

چین نخستین موشک جهان با سوخت مایع متان را به فضا پرتاب کرد.
کد خبر : 857870

یه گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، چین نخستین موشک جهان با سوخت مایع متان را به فضا پرتاب کرد.

این موشک که با نام  ژوگو-۲ (Zhuque-۲ )شناخته می‌شود به نخستین موشک با سوخت مایع متان تبدیل شد که با موفقیت در مدار قرار گرفت و درواقع یک پیشرفت بزرگ در فناوری‌های پیشرفته محسوب می‌شود.

با توجه به عملکرد بالا و هزینه‌های عملیاتی پایین، موتورهای متان‌دار به ویژه برای موشک‌های قابل استفاده مجدد مناسب هستند، اما مهار کردن قدرت آنها آسان نیست. "ژوپیتر 2 Y -1" و "ترون ۱" از شرکت‌های فناوری اکتشافات فضایی  در اولین پرتاب‌های خود شکست خوردند.

اما پرتاب این موشک جدید موفقیت دیگری برای بخش خصوصی هوافضای چین در سال ۲۰۲۳ محسوب می‌شود که پس از پرتاب تیانگونگ ۲ با سوخت مایع در ماه آوریل انجام شد.

موشک ژوگو-۲ که یک ماهواره را با خود حمل می‌کرد، از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان در منطقه خودمختار مغولستان داخلی در شمال غربی چین پرتاب شد و پرواز خود را طبق برنامه انجام داد. نخستین تلاش برای پرتاب این موشک در دسامبر (اول دی ماه) سال گذشته شکست خورده بود. ماموریت فعلی پیشرفت‌های زیادی داشته و کارایی آن از طریق شبیه‌سازی، آزمایش‌های زمینی و تست موتور تایید شد.

موشک پیشرفته ژوگو-۲

به گفته شرکت لنداسپیس (LandSpace )، شرکت توسعه دهنده موشک و یکی از تامین کنندگان پرتاب فضایی خصوصی چین، موفقیت این ماموریت، طرح‌های مختلف این موشک را تایید کرده و پایه محکمی برای توسعه موشک‌های قابل استفاده مجدد در مرحله بعدی ایجاد کرده است.

این موشک از متان مایع به عنوان سوخت و اکسیژن مایع به عنوان اکسیدکننده استفاده می‌کند که قابل استفاده مجدد، غیر سمی و قدرتمند هستند و در مرکز  موشک‌های قابل بازیافت قرار دارند‌.

این  موشک حامل، دارای پیکربندی دو مرحله‌ای با قطر ۳.۳۵ متر، ارتفاع ۴۹.۵ متر، وزن برخاست ۲۱۹ تن و نیروی رانش ۲۶۸ تن است.

شرکت توسعه دهنده موشک ژوگو-۲ اعلام کرده که پس از موفقیت این پرواز آزمایشی، آنها این موشک را بهینه سازی و تجربیات مربوط به قابلیت اطمینان و ایمنی آن را جمع آوری خواهند کرد و زمینه را برای ارائه محصولات ارزان قیمت و با کارایی بالا به بازار فراهم خواهند کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر