صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۰ تير ۱۴۰۲

پایانی بر شائبه‌های انتخاباتی کشتی و شایعات؛ دبیر بار دیگر رئیس فدراسیون می‌شود؟

با وجود شایعات فراوانی که این روز‌ها نقل شد، احراز صلاحیت ۶ نامزد انتخابات فدراسیون کشتی انجام شده و به نظر می‌رسد روز پنجشنبه رئیس قانونی فدراسیون از سوی مجمع انتخاب شود تا برای چهار سال مسئولیت ورزش ملی کشور را برعهده داشته باشد.
کد خبر : 857454

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که گمانه‌زنی‌ها در مورد تعویق برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی بالا گرفته بود، روز گذشته اعلام شد که از جمع ۹ کاندیدایی که صلاحیت مدیریتی‌شان مورد تایید وزارت ورزش قرار گرفته بود، ۶ نفر احراز صلاحیت شدند؛ علیرضا دبیر رئیس فعلی فدراسیون کشتی، جمشید خیرآبادی سرمربی پیشین تیم ملی فرنگی آذربایجان، حمید بنی‌تمیم نایب‌رئیس فدراسیونِ رسول خادم، حمید یاری رئیس سازمان لیگ کشتی، حمید سیفی قهرمان پیشین کشتی ایران و مصطفی میرزایی.

هنوز دو روز دیگر برای احراز صلاحیت عباس جدیدی قهرمان عنوان‌دار جهان و همچنین عبدالله عزیزی رئیس سابق هیئت کشتی تهران به همراه بهمن صفری فرصت هست. انتخابات قرار است ساعت ۱۰ صبح روز پنجشنبه هفته جاری (۲۲ تیر) برگزار شود.

ریاست این جلسه احتمالا با برنا فیروزی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت ورزش خواهد بود. طبق اساسنامه فدراسیون کشتی، که در انتخابات پیش رو ملاک عمل خواهد بود، ریاست مجمع با رئیس فدراسیون است، اما بعید به نظر می‌رسد که علیرضا دبیر بخواهد ریاست این مجمع را برعهده داشته باشد و احتمال اینکه همان ابتدا از اعضا بخواهد در مورد واگذاری آن نظر خود را به رای بگذارند، زیاد است.

اینطور که پیداست انتخابات در موعد قانونی برگزار خواهد شد، اما تا پیش از روز گذشته که صلاحیت‌ها اعلام شود، شائبه‌هایی مطرح شده بود که به آن خواهیم پرداخت.

از انتخابات پرحاشیه ۴ سال قبل تا شائبه رد صلاحیت دبیر

اولین شائبه، احتمال رد صلاحیت علیرضا دبیر از سوی نهاد‌های نظارتی بود، چیزی که از تاکیدا از سوی مخالفان قهرمان المپیک سیدنی مطرح می‌شد.

علیرضا دبیر در انتخابات قبلی، دقیقه نود موفق به دریافت مجوز ورود به انتخابات شد. انتخاباتی که حاشیه‌هایش بسیار بود. در انتخابات قبلی، چهره‌های سرشناس کشتی ثبت‌نام کرده بودند.

بعد از استعفای رسول خادم که پس از ناکامی تیم‌های کشتی آزاد و فرنگی ایران در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ بوداپست اتفاق افتاد، طبق اساسنامه فدراسیون کشتی، حمید بنی‌تمیم نایب‌رئیسش سرپرست فدراسیون شد. او ۶ ماه این مسئولیت را برعهده داشت و باتوجه به در پیش بودن مسابقات جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان که حکم مرحله اول گزینشی المپیک را داشت، خیلی سریع برای محمد بنا و غلامرضا محمدی به عنوان سرمربیان تیم‌های فرنگی و آزاد حکم زد، حکمی که در آن وقت به امضای وزیر رسید و تا بازی‌های المپیک هم اعتبار داشت. المپیکی که یک سال به خاطر کرونا به تعویق افتاد در سال ۲۰۲۱ برگزار شد.

در پایان ۶ ماه سرپرستی بنی‌تمیم، دیگر کاندیدا فشار آوردند که او به این دلیل که خودش برای انتخابات ثبت‌نام کرده، باید تغییر کند. هرچند که این مسئله به لحاظ اساسنامه‌ای ایرادی نداشت، اما به هرشکل بهروز نعمتی از اردیبهشت ۹۸ به عنوان سرپرست جدید معرفی شد و زمینه برگزاری انتخابات را فراهم کرد.

انتخاباتی که علاوه بر علیرضا دبیر، قهرمانان بنامی، چون امیررضا خادم، علیرضا حیدری و عباس جدیدی هم در آن ثبت‌نام کرده بودند و حیدری پیش از موعد، به دلیل حاشیه‌های انتخاباتی از حضور در آن انصراف داد، اما صلاحیت خادم و جدیدی درنهایت احراز نشد تا فقط دبیر از این جمع در انتخابات شرکت کند.

مخالفان دبیر، باتوجه به اتفاقی که دوره گذشته رخ داده بود، این احتمال را قویا پیگیری می‌کردند که دبیر این بار هم رد صلاحیت خواهد شد! هرچند که او بار‌ها تاکید کرد دوره گذشته به دلیل پرونده بازی که وجود داشت، او با دردسر مواجه شد، درحالیکه این پرونده در نهایت به سود او بسته شد.

تلاش مخالفان دبیر برای بردن کشتی به دوره سرپرستی

منتقدان دبیر هرچند فقط از یک طیف نبودند، اما در آستانه انتخابات همه در کنار هم قرار گرفته و یک موضوع را پیگیری میکردند و آن اینکه باید فدراسیون به سرپرستی برود تا رئیس فعلی از امکانات و امتیاز ریاست فدراسیون در انتخابات به سود خود استفاده نکند.

این موضوع در حالی مطرح می‌شد که اولا، موعد مورد توافق برای برگزاری آن، چهار روز پیش از پایان دوره قانونی ریاست علیرضا دبیر در نظر گرفته شده بود. ثانیا، برگزاری انتخابات بدون سپری کردن دوره سرپرستی، خلاف قانون نبود و ثالثا، در دوره‌های قبلی مثل دوره دوم ریاست رسول خادم نیز انتخابات در شرایطی برگزار شد که دوره سرپرستی نداشتیم و خادم به عنوان رئیس فدراسیون، در انتخابات شرکت کرد.

این موضوع اگر امتیازی برای یک کاندیدا تلقی شود که حتما هم یک پوئن کمک‌کننده است، اما در دوره‌های قبلی هم برای روسای فدراسیون‌ها وجود داشته و همه در دوره دوم خود از آن بهره برده‌اند.

به هرشکل رئیس فدراسیون در دوره چهار ساله ریاست خود، می‌تواند انتخابات هیئت‌های استانی را برگزار کرده و در اغلب موارد نیز می‌تواند فرد مورد نظر خود را طبق فرآیند انتخاباتی در هیئت قرار دهد. این هم امتیازی است که در همه ادوار برای روسای فدراسیون‌های ورزشی وجود داشته است.

البته که منتقدان هرگز در تلاش وافری که برای بردن فدراسیون به دوره سرپرستی داشتند، کشتی و شرایط امروزش را در نظر نمی‌گرفتند. قطعا اگر این اتفاق رخ می‌داد، کشتی در آستانه مسابقات جهانی همه رده‌های سنی‌اش دچار تنش‌های زیاد و آشفتگی غیرقابل وصفی می‌شد.

در دوره چهار ساله ریاست دبیر، هیچ اعزام و مسابقه‌ای به دلیل مشکلات مالی لغو نشده و اولین مشکل سرپرست جدید می‌توانست با هزینه‌های بالای اعزام بین‌المللی در شلوغ‌ترین فصل کشتی به لحاظ شرکت در مسابقات رسمی و مهم، باشد و بعد از آن نیز قطعا جایگاه، مقبولیت و اقتداری که رئیس فدراسیون دارد، با جایگاه سرپرستی متفاوت است.

خطای محاسباتی منتقدان در مورد اساسنامه فدراسیون کشتی

موضوعی که چند روز پیش از انتخابات از سوی منتقدان فدراسیون کشتی رسانه‌ای شد، عدم برگزاری انتخابات کمیسیون‌های فدراسیون برای تعیین اعضای مجمع بود. چیزی که البته استناد درستی نداشت، چراکه در اساسنامه‌ای که در دوره رسول خادم به تایید اتحادیه جهانی و وزارت ورزش رسیده بود و البته در بند‌هایی با اساسنامه وزارتخانه مغایرت دارد، اعضای ورزشکار، داور و مربی رای‌دهنده در انتخابات فدراسیون کشتی، براساس عملکرد یک سال منتهی به انتخابات، معرفی می‌شوند و نیازی به برگزاری رای‌گیری در کمیسیون‌های فدراسیون کشتی نیست؛ بنابراین کسانی که چنین موضوعی را به عنوان عاملی بازدارنده برای برگزاری انتخابات مطرح کردند، اطلاعی از اساسنامه فدراسیون کشتی نداشتند.


مجمع جنجالی سال گذشته و رابطه پرچالش با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک

عده‌ای معتقد بودند مجمع جنجالی سال گذشته فدراسیون کشتی که به جنگ لفظی علیرضا دبیر و معاون وزیر منجر شد، می‌تواند یکی از مسائلی باشد که مانع از برگزاری انتخابات امسال در موعد مقرر شود.

جنگی که به خاطر بودجه بین دبیرو پولادگر درگرفت و دبیر معتقد بود پولی که از مجلس به حساب کشتی آمده، براساس رایزنی خودش و از محل آزادسازی یارانه‌ها به ورزش ملی ایران تعلق پیدا کرده، اما وزارتخانه این بودجه را پای بودجه سالیانه‌اش به کشتی نوشته است.

علاوه بر این، فدراسیونِ علیرضا دبیر در مقاطع مختلف روابط پرچالشی را با وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک داشته که برخی این‌ها را از جمله مسائلی می‌دانستند که می‌تواند برگزاری مجمع کشتی را به تعویق بیندازد.

حتی عده‌ای پا را فراتر گذاشته و موضوعی را مطرح کردند که بیشتر شبیه یک شایعه بی‌اساس بود، اینکه حمید سجادی در صورت تایید صلاحیت دبیر و برگزاری انتخابات در حضور او، تهدید به استعفا کرده است!

شأن وزیر، تهدید به استعفا در صورت حضور یک فرد در انتخابات نیست، ضمن اینکه اکنون وزارتخانه با انتخابات چند فدراسیون دیگر با چالش‌های اساسی روبه‌روست و بعید است انتخاباتی که زمان برگزاری‌اش با توافق وزارت ورزش و فدراسیون کشتی تعیین شده، چنین بحثی حتی به ذهن آمده باشد.

شانس تکرار ریاست علیرضا دبیر بر فدراسیون کشتی چقدر است؟

اما رقبای انتخاباتی دبیر چقدر برای رقابت با رئیس فعلی شانس دارند؟ از خود رئیس فدراسیون شروع می‌کنیم که چقدر شانس تکرار ریاست بر کشتی را دارد. فدراسیون او در بخش عمرانی فوق‌العاده کار کرده، چیزی که دوست و دشمنش نیز بر آن اذعان دارند.

پولی که او در این سال‌ها به کشتی تزریق کرده، بی‌نظیر بوده و به لحاظ فنی نیز تیم‌هایش در این سال‌ها خوب و قابل دفاع نتیجه گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد حمید یاری و جمشید خیرآبادی کاندیدای پوششی بوده و پیش از رای‌گیری از شرکت در انتخابات انصراف دهند. حمید بنی‌تمیم به هرشکل در اداره کل ورزش استان خوزستان مشغول است و باید دید در مجمع انتخاباتی شرکت خواهد کرد؟ از دیگر چهره‌های شاخص، عباس جدیدی است که اگر تایید صلاحیتش طی امروز و فردا بیاید، به نظر در مجمع شرکت می‌کند، اما فرصتی برای ارائه برنامه‌هایش نداشته، ضمن اینکه در دوره‌های گذشته نیز که نامزد ریاست فدراسیون شده بود، در بین اعضای مجمع مقبولیتی نداشت چراکه اساسا فعالیتی هم در این راستا انجام نداده بود.

عبدالله عزیزی هم اگر احراز صلاحیت شود، یکی از مخالفان سرسخت فدراسیون دبیر است که در دوره گذشته جزو حامیان سرسختش بود و از سال گذشته که از ریاست هیئت کشتی تهران کنار گذاشته شد، این موضوع را غیرقانونی دانسته و پیگیر اثبات آن بود.

اگر طبق پیش‌بینی، انتخابات فدراسیون کشتی روز پنجشنبه هفته جاری بدون مشکل و حاشیه‌ای برگزار شود، بعید به نظر می‌رسد که علیرضا دبیر برای ریاست مجدد بر کشتی با مانعی مواجه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر