صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پرتاب ۲۲ ماهواره استارلینک با موشک فالکون ۹ به مدار پایینی زمین

راکت فالکون ۹ روز یک‌شنبه از ایستگاه نیروی فضایی فلوریدا بلند شد و ۲۲ ماهواره استارلینک اسپیس‌ایکس را به مدار پایینی زمین فرستاد.
کد خبر : 857281

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری انا به نقل از اسپیس، راکت فالکون ۹ روز یک‌شنبه از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا بلند شد و ۲۲ ماهواره استارلینک اسپیس‌ایکس را به سمت مدار پایین زمین فرستاد. به گفته این شرکت، این شانزدهمین پرتاب رکورد شکن مرحله اول این راکت بوده است.

مرحله اول راکت فالکون ۹ اسپیس‌ایکس مدت کوتاهی پس از شانزدهمین پرتاب رکوردشکن خود که در تاریخ ۹ ژوئیه ۲۰۲۳ رخ داد، روی یک کشتی بدون سرنشین در دریا فرود آمد. این بوستر برای شانزدهمین فرود نیز به زمین بازگشت و حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب روی عرشه کشتی بدون سرنشین اسپیس‌ایکس فرود آمد. در همین حال، مرحله بالایی فالکون ۹ به حمل ۲۲ ماهواره استارلینک به بالا ادامه داد. این گروه قرار است ۶۲ دقیقه پس از پرتاب در مدار پایینی زمین مستقر شوند.

این ۲۲ ماهواره «وی ۲ مینیز» (V ۲ Minis) نام دارند که نسخه جدیدتر و قدرتمندتری از ناوگان پهن باند اسپیس‌ایکس هستند. آن‌ها در واقع بزرگ‌تر از نسخه قبلی استارلینک هستند که حدود ۵۰ عدد از آن‌ها می‌توانند روی فالکون ۹ قرار بگیرند. اما در مقایسه با ماهواره‌های نهایی «وی ۲» (V۲) کوچک هستند.

اسپیس‌ایکس در ماه فوریه گفته است که «وی ۲ مینیز‌ها شامل فناوری‌های کلیدی مانند آنتن‌های آرایه فازی قوی‌تر و استفاده از باند «ای» (E) می‌شوند که به استارلینک اجازه می‌دهد به ازای هر ماهواره ۴ برابر ظرفیت بیشتری نسبت به نمونه‌های قبلی فراهم کند.»

مرحله اول فالکون ۹ که هفته گذشته پرواز کرد، در دسامبر ۲۰۲۲ پرتاب شد. از جمله ۱۵ پرواز قبلی آن می‌توان به «دمو-۲» (Demo-۲) اشاره کرد که اولین ماموریت فضایی اسپیس‌ایکس بوده است. در این ماموریت دو فضانورد ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده شدند.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، استارشیپ به سطح دیگری خواهد رسید. این خودروی غول پیکر که قدرتمندترین راکتی است که تاکنون ساخته شده، به گونه‌ای طراحی شده که کاملا قابل استفاده مجدد باشد. ایلان ماسک، موسس و مدیرعامل اسپیس‌ایکس گفته است که «هر دو مرحله آن قادر به پرواز چندباره در یک روز خواهند بود.»

انتهای پیام/

ارسال نظر