صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۴ - ۲۸ تير ۱۴۰۲

جلوگیری از حوادث پرتوی با آینده‌پژوهی محققان دانشگاهی

محققان دانشگاه آزاد در گروه پژوهشی «پدافند غیرعامل پرتوی» با متدلوژی آینده‌پژوهی، علاوه بر مقابله با حوادث پرتوی از بروز این حوادث جلوگیری می‌کنند و راهکار ارائه می‌دهند.
کد خبر : 857033

سحر رجبی‌مقدم مدیر گروه(هسته) پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای این گروه پژوهشی اظهار کرد: مرکز تحقیقات پرتوپزشکی این دانشگاه دارای هفت هسته پژوهشی است که یکی از این هسته‌ها، گروه پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی است. 

قائم‌مقام مرکز تحقیقات پرتوپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی توضیح داد: ایران دارای تأسیسات و مراکز هسته‌ای مختلفی در نقاط مختلف کشور است؛ گرچه احتمال بروز حوادث در این مراکز بسیار کم است؛ اما همیشه بررسی و تحقیق روی کنترل و کاهش چنین آسیب‌هایی مورد توجه بوده و در این راستا گروه پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی نیز مطالعات مختلفی را در دست انجام دارد.

به گفته دانش‌آموخته دکتری رشته مهندسی هسته‌ای، گروه پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی، متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی بوده و در دانشکده فنی دانشگاه فعال هستند.

مدیر گروه(هسته) پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی گفت: حوزه تخصصی این گروه مبتنی بر بررسی، تحقیق و تأمل در روش‌ها، راهکار‌ها و ابزار مناسب به منظور مواجهه و یا جلوگیری از بروز حوادث پرتوی است. براین اساس، مهم‌ترین کارویژه گروه، بهره‌گیری و تحلیل رویداد‌های گذشته با استفاده از متدلوژی آینده‌پژوهی برای تکرارنشدن و امکان‌سنجی رخداد‌های احتمالی در موارد مشابه است.

 قائم‌مقام مرکز تحقیقات پرتوپزشکی واحد تهران مرکزی اضافه کرد: گروه نوپای پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی، اکنون تحقیقات مختلفی را در حوزه پدافند پرتوی در دست انجام دارد. برای مثال در زمینه پخش مواد رادیواکتیو و کد‌هایی که در این زمینه راه‌اندازی شده‌اند، پروژه‌‌های مختلفی در راستای فعالیت دانشجویان تعریف کرده است. 

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی درباره چالش‌های موجود در مسیر فعالیت گروه‌های پژوهشی بیان کرد: بیشتر چالش‌های پیش رو، هنگام عقد قراردادهاست که مشتمل بر نبود درک در اهمیت برنامه‌های پژوهشی کاربردی است و در برخی موارد باعث انصراف شرکت‌ها و نهاد‌ها در عقد قرارداد می‌شود، موضوعی که در مسیر تجاری‌سازی پژوهش‌های علمی ایجاد مانع می‌کند.

وی که با گروه پژوهشی پدافند غیرعامل پرتوی در رویداد عصر امید ۱۴۰۱ در مصلای تهران هم حضور داشت، ابراز امیدواری کرد با همت اعضای گروه بتوان تحقیقات بیشتری روی ابزار‌ها و دستگاه‌هایی که در پایش‌های محیطی دخالت دارند، انجام شود.

گفتگو: احسان عربی مفرد

انتهای پیام/

ارسال نظر