صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۱۷ تير ۱۴۰۲
کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با آنا:

توسعه «دیپلماسی علمی» راهگشای ارتقای تعاملات دانشگاهی ایران-عراق است

کارشناس مسائل بین المللی می‌گوید: تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی در عراق با چالش‌هایی مواجه است که در سایه اهتمام دستگاه سیاست خارجی به توسعه دیپلماسی علمی، رفع می‌شوند.
کد خبر : 856788

صالح اسکندری کارشناس مسائل بین‌الملل درگفت‌وگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص تعاملات علمی کشورمان با عراق، گفت: تعاملات علمی بین ایران و عراق طی سال‌های اخیر در بالاترین سطح خود بوده است. امروز بالغ بر ۱۱۰ هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های ایرانی تحصیل می‌کنند که بیشترین تعداد دانشجوی خارجی شاغل به تحصیل در کشور نسبت به سایر کشور‌های منطقه است.

وی افزود: تعداد دانشجویان عراقی در حال تحصیل در ایران در رتبه اول قرار دارد و قرابت‌های فرهنگی و تمدنی ایران و عراق باعث شده تعاملات علمی در بالاترین سطح خود باشد.

کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص موانع موجود برای تاسیس دانشگاه‌های ایرانی در عراق، بیان کرد:، اما در موضوع تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی در عراق چالش‌هایی از گذشته وجود داشته که انتظار می‌رود این مسئله با توسعه دیپلماسی علمی و اهتمام دستگاه سیاست خارجی کشور به موضوع تعاملات علمی بین دو کشور برطرف شود.

اسکندری با بیان اینکه از جمله این پیچیدگی‌ها سخت گیری‌هایی است که در آئین نامه‌های وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق وجود دارد، اظهار کرد: مشابه همین پیچیدگی‌ها در آموزش عالی کشور سوریه نیز وجود دارد که مانعی در برابر دیپلماسی علمی می‌شود.

وی افزود: مثلا به رغم نگاه مثبتی که «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نسبت به موضوع تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی دارد، اما قوانین حوزه آموزش عالی این کشور، تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی را با موانعی روبرو می‌کند که مراحل پیچیده دایره قانونی دبیرخانه نخست وزیری عراق هم همین گونه است.

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی به خصوص در رشته‌های علوم انسانی، مسئله رتبه بندی‌های بین‌المللی است که یکی از ملاک‌های تاسیس دانشگاه‌های خارجی در عراق است.

اسکندری گفت: در رشته‌های پزشکی و فنی مهندسی این مشکلات کمتر است و حتی اخیرا برخی دانشگاه‌های پزشکی کشور توانسته‌اند مراحل تاسیس شعبه در برخی شهر‌ها نظیر کربلا و بغداد را طی کنند.

وی تاکید کرد: با این تفاسیر و با توجه به اینکه ایران و عراق دو کشور بزرگ مسلمان و شیعه در منطقه هستند که در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی همکاری‌های گسترده‌ای دارند، انتظار می‌رود یک عزم راسخ در وزارت خارجه و وزارت علوم و دانشگاه‌های غیر دولتی برای توسعه دیپلماسی علمی به وجود بیاید.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه درخت اشتراکات علمی و فرهنگی دو کشور، با خون در هم تنیده بزرگانی، چون شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس آبیاری شده است و باید امروز به بار بنشیند، گفت: توسعه دیپلماسی علمی بین ایران و عراق مرهون خون‌های ریخته شده برادران ایرانی و عراقی در مبارزه با داعش و تروریسم آمریکایی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر