خط تولید ایمپلنتهای ستون فقرات کودکان افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری علم وفناوری آنا، خط تولید جدید ایمپلنتهای ستون فقرات کودکان با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در شهرک صنعتی شکوهیه افتتاح شد.
محمدحسین علائی، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان با اشاره به کاربردهای این محصول دانشبنیان اظهار کرد: این نوع از ایمپلنتها برای افرادی که از بدو تولد دچار انحراف در ستون فقرات (اسکولیوز) هستند، جاگذاری میشود تا ستون فقرات در شکل درست خود قرار بگیرد؛ همچنین اگر مهرههای ستون فقرات دچار شکستگی یا تغییر فرم شده باشند، این ایمپلنت داخل مهرههای ستون فقرات ثابت (فیکس) شده و از طریق میلهای که از آن حمایت میکند، نیرو را به صورت یکنواخت از بالا به پایین انتقال میدهد.
وی تاکید کرد: تا حدود سه سال قبل، ایمپلنتهای ستون فقرات وارداتی بودند. برخی شرکتهای داخلی در زمینه تولید این ایمپلنتها فعال بودند؛ اما کیفیت محصولات تولیدی به حدی نبود که بتواند مانع از واردات شود. فعالیت در زمینه تولید این ایمپلنتها را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردیم و با تولید و معرفی محصول جدید و مقایسه عملکرد آن با نمونه خارجی، توانستیم اثبات کنیم که کیفیت ایمپلنتهای تولیدی ما، چیزی از نمونههای خارجی کم ندارد و اکنون، نیاز کشور از طریق شرکتهای داخلی فعال در این حوزه تأمین میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: در دستهبندی ایمپلنتهای ستون فقرات، ایمپلنتهای گردن و کمر ویژه بزرگسالان و کودکان تولید میشوند. در بخش ایمپلنتهای مخصوص گردن و کمر، شرکتهای زیادی فعال هستند؛ اما این شرکت تنها شرکتی است که در زمینه ایمپلنتهای مخصوص کودکان فعالیت میکند.
علائی بیان کرد: موفق شدیم ایمپلنتهای ستون فقرات را با دانش پژوهشگران داخلی و مختص فیزیک مردم ایران بومیسازی کنیم. در تستهای مکانیکی که روی محصولات تولیدی انجام دادهایم، میتوانیم بگوییم که کیفیت ایمپلنتهای تولیدی ما در حد نمونههای آمریکایی و بسیار بالاتر از کیفیت نمونههای کرهای و اروپایی و مورد تأیید اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی (سازمان غذا و دارو) است. در عین حال قیمت این محصول، تقریبا یک پنجم نمونه خارجی (آمریکایی) و با همان کیفیت است.
وی تشریح کرد: بعد از حدود ۲۸ سال به کشور برگشتم و هدفم این بود که بتوانیم کاری در کلاس جهانی در ایران انجام دهیم. استاد دانشگاه هستم و در مدت حضورم در دانشگاه، سعی کردهام زمینه جذب و مشارکت دانشجویان نخبه را در این شرکت فراهم کنم. اکنون حدود ۱۵ نفر از این دانشجویان نخبه که قلب تپنده گروه تحقیق و توسعه (R&D) ما محسوب میشوند، جذب شدهاند و جمعیت جوان نخبهای را با میانگین سنی حدود ۳۰ سال در این شرکت گردهم جمع کردهایم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای به ثمر رسیدن یک کار خوب، بحث دانش و مسائل مالی باید مورد توجه قرار بگیرد. فعالیتمان را در سال ۱۳۹۴ شروع کردیم؛ اما راهاندازی خط تولید ایمپلنتها بسیار دشوار بود و بعد از دو سال تازه توانستیم نخستین دستگاه را خریداری کنیم. روند رشد برای رسیدن به محصول کند بود؛ اما به دلیل اینکه در بحث دانش بسیار قوی بودیم، محصول به مرحله تولید رسید و با استقبال مواجه شد.
علائی ادامه داد: با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی توانستیم زیرساختهای مورد نیاز را گسترش دهیم. خط تولید جدید ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان و تجهیز و بروزرسانی خط تولید ایمپلنتهای مخصوص بزرگسالان نیز با حمایتهای صندوق امروز افتتاح شد. حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی باعث شد علاوه بر تولید یک محصول جدید در کشور و رفع نیاز داخلی، مانع از خروج ارز از کشور شویم.
انتهای پیام/