فناوری متاورس مدیریت کشورها را تحت تأثیر قرار میدهد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیشبینی شده فناوری متاورس که مبتنی بر ۶ فناوری اصلی بلاکچین، تعامل، بازی، هوش مصنوعی، شبکه پرسرعت و اینترنت اشیاء است، اداره دنیا را متأثر خواهد ساخت. فناوری متاورس نه تنها اداره کشور ایران بلکه اداره تمام کشورها را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
خروجی فناوری متاورس، پیدایش جهانهای متاورسی است که خالق و مالک آنها شرکتهای بزرگ و قدر میشوند نه دولتها. متاورس، فناوری واقعیت مجازی برای خلق جهانی تخیلی با نام جهان متاورس، موازی و یا حتی تنیده شده با جهان فیزیکی بوده که میتواند بهصورت هم جهت با جهان فیزیکی در حال حرکت باشد و جهان فیزیکی را با مدیریت قدرت تخیل کاربران بهواسطه معرفی دوقلوی دیجیتالی آنها تحت نام آواتارها، متأثر سازد.
جهان متاورس، بستری را فراهم میسازد که کاربران بتوانند مدام در آن زندگی، کار، تحصیل، معاشرت و کسب درآمد کنند و به تبع آن متحمل هزینههای جدیدی شوند. بهعنوان نمونه کاربران متاورس ملزم به خرید تجهیزاتی برای آواتارهای خود میشوند؛ برای دسترسی و استفاده از خدمات و قسمتهای مختلف جهان متاورسی، ملزم به کسب امتیازاتی شده که در قالب توکنهای غیرقابل تعویض قابل خریدوفروش هستند. جهان متاورس درواقع مصرف ارز دیجیتال را به تمام معنی پررنگ میکند و معنی واقعی و کاربردی میبخشد.
پیدایش جهانهای متاورسی نقطه عطف قرن ۲۱ تحت نام عصر دیجیتال بوده و این فناوری نوظهور به دلیل اینکه از حیث بیشتر پژوهشگران، اینترنت سهبعدی یاد میشود بدیهی است که در همه زمینهها ازجمله آموزش، مونتاژ، تعمیر و نگهداری، پزشکی، تجارت الکترونیک، پیشبینی بحران، خودروهای هوشمند، گردشگری، زمین مجازی، مصرف ارز دیجیتال، ورزش، قرآن کاوی، اقتصاد، مهندسی اجتماعی، قراردهای هوشمند و غیره کاربرد دارد.
علوم انسانی متولی فناوری متاورس بوده؛ چراکه این فناوری بر اساس قدرت تخیل انسان شکل گرفته و مدعی است که هر آنچه در عالم فیزیکی، دست نیافتنی بوده در جهانهای متاورسی دست یافتنی است. کلمه متاورس (Metaverse) از دو واژه Meta و Universe به معنی جهان برتر تشکیل شده است.
* عباس کریمیریزی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه
انتهای پیام/