صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واتیکان هم وارد کشمکش‌های هوش مصنوعی شد

کتاب راهنمای اخلاقی هوش مصنوعی که با همکاری «پاپ فرانسیس» و مرکز اخلاق کاربردی «دانشگاه سانتا کلارا» نوشته شده، نشان می‌دهد واتیکان هم در حال ورود به کشمکش‌های هوش مصنوعی است.
کد خبر : 855628

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گیزمودو، یک کتاب راهنما با همکاری بین «پاپ فرانسیس» و مرکز اخلاق کاربردی «دانشگاه سانتا کلارا» نوشته شده؛ آن‌ها یک سازمان جدید به نام مؤسسه فناوری، اخلاق و فرهنگ (ITEC) تشکیل داده‌اند که اولین پروژه آن، همین کتاب راهنما با عنوان «اخلاق در عصر فناوری‌های مخرب: نقشه راه عملیاتی» است.

هدف این کتاب راهنما هدایت صنعت فناوری با تعریف اصول اخلاقی زمینه‌هایی ازجمله هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، رمزگذاری، ردیابی و موارد دیگر است.

هرچند پاپ و اعضای گروه مقدس شاید انتخاب درستی برای بررسی هوش مصنو‌عی به‌نظر نرسند، اما به گفته مشاور ITEC، این ابتکار توسط علایق کلیسا شکل گرفته است.

اولین سفارش کسب وکار این شرکت انتشار یک کتابچه راهنما به نام اخلاق درعصر تکنولوژی های مخرب: یک نقشه راه عملیاتی است که هدف از آن کمک به شرکت های فن آوری برای حرکت در بسیاری از حوزه های خاکستری اخلاق هوش مصنوعی است. 

ناگفته نماند که این کتابچه راهنما تنها روی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تمرکز ندارد. همچنین موضوعات دیگری مانند فن آوری های رمزگذاری، ردیابی و تشخیص چهره را پوشش می دهد.

درحالی‌که رگولاتور‌های کشور‌های مختلف نیز درحال بررسی هوش مصنو‌عی و ارائه قوانینی برای آن هستند، کتاب راهنمای ITEC رویکرد متفاوتی را دنبال می‌کند. ITEC امیدوار است بتواند شرکت‌های فناوری را که با سخت‌ترین پرسش‌های هوش مصنوعی دست و‌پنجه نرم می‌کنند، راهنمایی کند.

یکی از مواردی که در این کتاب راهنما به آن اشاره شده، اطمینان از این موضوع است که «اقدامات ما برای خیر عمومی بشریت و محیط‌زیست» انجام می‌شود. این نکته بزرگ به هفت دستورالعمل، مانند «احترام به حقوق بشر» و «ترویج شفافیت و توضیح‌پذیری» تقسیم می‌شود.

ماه گذشته، اتحادیه اروپا پیش‌نویس قانونی (AI Act) را تصویب کرد که هدف آن قانونمندسازی هوش مصنوعی بود. روز گذشته، برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اروپایی با انتقاد از این قانون، آن را بی‎‌فایده خواندند و گفتند می‌تواند تأثیر منفی روی رقابت در این زمینه داشته باشد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر