صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم در پاسخ به آنا:

جزئیات پردیس‌های تخصصی استان سمنان اعلام شد/ضرورت همکاری استان با پارک علم و فناوری

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: پردیس‌های تخصصی ذیل پارک‌های علم و فناوری شکل می‌گیرد و مجوزهای آن به واسطه تفاهم بین پارک و استان‌ها اخذ می‌شود؛ پیش‌بینی شده اخذ مجوزها از طریق کمیسیون‌های شورای گسترش تسهیل شود.
کد خبر : 855578

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امید رضایی‌فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه نشست خبری طرح ملی ترویج کارآفرینی در جمع خبرنگاران که امروز در محل وزارتخانه برگزار شد، گفت: تمام دانشجویان می توانند در طرح کارآفرینی ثبت نام کنند که با منتورینگ و مشاوره، از ظرفیت آنها بهره ببریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار علم و فناوری آنا مبنی بر جزئیات پردیس های تخصصی در استان سمنان پاسخ داد: پردیس‌های تخصصی ذیل پارک‌های علم و فناوری شکل می‌گیرد و مجوزهای آن به واسطه تفاهمات بین پارک و استانها اخذ می شود؛ پیش بینی شده اخذ مجوزها از طریق کمیسیون‌های شورای گسترش تسهیل شود.

به گفته وی، تاکنون درخواست مشخصی از سوی استان سمنان اعلام نشده؛ اما درصورتیکه اعلام شد برای این اقدام گام بر میداریم تا در کارگروه فناوری و کمیسیون فناوری و شورای گسترش آموزش تصویب شود.

جزئیات طرح کارآفرینی برای 15هزار دانشجو

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزرات علوم بیان کرد: تقریبا در فاز اول درصدد هستیم تا یک اعتبار مشخصی با توجه به جمعیت دانشجو‌های دانشگاه یعنی ۱۵ هزار نفر اختصاص داده شود که در مرحله بعدی به ۳۰ هزار نفر خواهد رسید و براساس نظام جمعیتی تقسیم کردیم. میزان حمایت برای دانشگا‌ه‌هایی که ۱۵ هزار جمعیت دارند نسبت به دانشگاه‌هایی که ۵ هزار جمعیت دارند، بیشتر است.

وی افزود: حمایت ۵ درصدی مطرح شده به عنوان یک عدد در سطح کلان و انتهای پروژه‌های حوزه کارآفرینی است که ما از این اکوسیستم انتظار داریم. این برنامه به عنوان یک برنامه مقدماتی با حدود یک درصد و کم‌تر آغاز می‌شود و اگر استقبال از این طرح افزایش پیدا کند، درصدد خواهیم بود تا این تعداد را توسعه دهیم.

سرپرست معاونت فناوری و نوآوری اظهار کرد: امیدواریم دستگاه‌های متولی این حوزه نیز از این طرح ملی حمایت کنند و در وهله اول به ازای هر دانشجو یک میلیون نفر به دانشجویان تخصیص داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در اجرای طرح ملی ترویج کارآفرینی یک دبیرخانه متمرکز داریم، مطرح کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این طرح ملی به عنوان هاب و متولی موضوع نقش مهمی داد. این طرح در قالب پروژه بزرگ ۵۰ پارک، ۵۰ برنامه در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا می‌شود.

رضایی‌فر با بیان اینکه نقش دانشگاه‌ها در این طرح نقش بسیار کلیدی است، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن، تجارت و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به عنوان دستگاه‌های متولی در این رویکرد مشارکت دارند. همچنین تست‌های روانشناسی توسط تیم‌های تخصصی اجرایی شده که با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های کشور انجام می‌شود. متخصصان در بخش اجرایی و عملیاتی این طرح ملی بسیار کارآمد هستند و اجرایی‌سازی این امر با مدیریت پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر شکل می‌گیرد.

وی افزود: دبیرخانه طرح ملی ترویج کارآفرینی توسط پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا می‌شود، اما دامنه خدمات‌دهی به تمام بخش‌های کشور است. همچنین تمام دانشجویان تست‌های روانشناسی را از طریق سامانه طرح ملی می‌توانند انجام دهند.

رضایی‌فر خاطرنشان کرد: تست‌های روانشناسی و رویداد‌ها در خصوص آگاه‌سازی، شفاف‌سازی مسیر و انگیزه‌بخشی از طریق سامانه طرح ملی و در ۱۰ استان برگزار می‌شود. رویداد بعدی رویداد‌های استانی در حل مسئله است و تیم‌ دانشجویان مسئله‌های خود را در معرض دید داوران قرار می‌دهند که برای ۲۰ استان تدارک دیده شده و در آخر برگزیدگان از هر استان در یک رویداد ملی در تهران حضور پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نقش زمینه‌سازی فضای کارآفرینی در حوزه آموزش و مهارت‌های ویژه‌ای دارد، گفت: پیشرفت کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط در این طرح اهداف ماست؛ لذا ضروریست دستگاه‌های متولی دیگر از جمله وزارت کار، صمت برای حمایت‌های ویژه به این موضوع ورود کند. ما به صورت بستر‌های قانونی برای حمایت از کسب‌وکار‌ها منابع خوبی داریم، اما اگر می‌خواهیم فضای کارآفرینی را ترسیم کنیم باید دستگاه‌های متولی در فاز آموزشی و مقدماتی وارد کار شوند. کارآفرینی در وضعیت‌های اقتصادی نابه‌هنجار فرصت بیشتری را برای این فضا فراهم کند.

وی افزود: عملکرد سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها با توجه به رشد در ماه‌های گذشته به نوعی با یک رشد صعودی همراه است که ۹ هزار نیاز از دستگاه‌های مختلف به صورت ثبت‌شده و هزار و 300 ایده در این سامانه وجود دارد. شرط ثبت تمام ایده‌ها مبتنی‌بر این است که جزء یکی از نیاز‌ها باشد و از ۹ هزار نیاز هزار و 300 ایده ثبت شده و اختلاف بین آن، ایده‌هایی است که باید براساس نیاز‌ها ثبت شود. اینکه ایده‌ها متناسب با نیاز‌ها نیستند تعبیر درستی نیست، اما می‌توان گفت به‌اندازه نیازها نیستند و امیدواریم تعداد ایده‌ها به تعداد نیاز‌ها نزدیک شود. با توجه به میزان تحقیقاتی که در دانشگاه‌ها داریم، تا یک سال آینده شاهد رشد ویژه و کم شدن فاصله بین نیازها و ایده‌ها خواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر