صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۱ - ۰۸ تير ۱۴۰۲

برکناری دبیر فدراسیون ژیمناستیک قانونی بود؟/سلیمانی: کار حقدادی با من غیر اخلاقی بود

دبیر فدراسیون ژیمناستیک در تصمیمی سوال برانگیز برکنار شده و عواقب آن می‌تواند حتی منجر به تعلیق آن شود.
کد خبر : 855303

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فدراسیون ژیمناستیک ایران روزهای پر تلاطمی را پشت سر می‌گذارد، مجمع انتخاباتی سال گذشته فدراسیون ژیمناستیک که ۲۴ اسفند برگزار شد مورد تایید فدراسیون جهانی قرار نگرفت و تا ۲۲ تیر مهلت داده شده که توضیحات قانع کننده‌ای در خصوص اتفاقات مجمع ارائه شود و در غیر این صورت فدراسیون ژیمناستیک کشورمان تعلیق می‌شود.

در چنین فضای متلاطمی عابد حقدادی رئیس فدراسیون ژیمناستیک که در مجمع مذکور به ریاست رسیده، دبیر این فدراسیون را به دو دلیل برکنار کرد. اول اینکه محسن سلیمانی نپذیرفت تا صورتجلسه مجمع انتخابی سال پیش را امضا کند و دومین مورد ارائه گزارش تخلفات مجمع در پاسخ به سوال دیوان محاسبات کشور در خصوص صحت برگزاری انتخابات بوده است.


برکناری دبیر فدراسیون ژیمناستیک قانونی بوده؟

طبق اساسنامه‌های وزارت ورزش و فدراسیون ژیمناستیک تنها اعضای مجمع اجازه دارند تا دبیر فدراسیون را عزل کنند و رئیس چنین حقی ندارد. بند ۱ ماده ۱۴ اساسنامه وزارت ورزش می‌گوید: انتخاب، عزل یا پذیرش استعفای رئیس فدراسیون و اعضای هیئت رئیسه برعهده مجمع است و دبیر عضو هیئت رئیسه است. همچنین طبق بند ۱ ماده ۱۷ اساسنامه فدراسیون انتخاب، عزل و یا پذیرش استعفای رییس و اعضای هیئت رئیسه برعهده مجمع است.

*بند ۹ ماده ۲۸ اساسنامه فدراسیون هم تاکید کرده است که انتصاب یا عزل دبیر باید پس از تایید هیئت رئیسه و طبق بند ۱ ماده ۱۷ با تایید مجمع صورت گیرد، این‌ها از جمله نکاتی هستند که رعایت نشده‌اند.

*طبق تبصره ماده ۱۹ اساسنامه وزارت ورزش رئیس و دبیرکل و خزانه‌دار تمام وقت هستند و نمی‌توانند در استان دیگری باشند. دبیر فدراسیون باید مقیم شهر یا استان محل استقرار فدراسیون (در حال حاضر تهران) باشد. حمزه امین منش رئیس هیئت ژیمناستیک استان لرستان که کارمند آموزش و پرورش همان استان است مقیم تهران نیست که به عنوان جانشین دبیر قانونی اسبق، منصوب شده است.

*همچنین وفق تبصره بند ۲ ماده ۲۶ اساسنامه وزارت ورزش دبیرکل نمی‌تواند همزمان در پست دیگری شاغل باشد. همین کار را احمدی سرپرست سابق فدراسیون قبلا انجام داد و قلندرپور را به عنوان سرپرست دبیری منصوب کرد و این تخلف یکی از بند‌های تخلفات مورد سوال توسط نهاد‌های نظارتی بود.

*بند ۵ ماده ۱۸ اساسنامه وزارت اشاره می‌کند که دبیرکل به پیشنهاد رئیس و تایید هیئت رئیسه انتخاب می‌شود. تا این لحظه هیچ هیئت رئیسه سازماندهی شده‌ای در فدراسیون فعلی تشکیل نشده است.

*در بند ۵ ماده ۲۲ اساسنامه فدراسیون هم آمده است که دبیر عضو هیئت رئیسه است و با انتخاب رئیس و تایید هیئت رئیسه انتخاب می‌شود.

نکاتی که در اقدامی عجیب حقدادی آنها را نادیده گرفته است.


تعامل سلیمانی با کمیته ملی المپیک
 

جالب اینکه سلیمانی دبیر قانونی فدراسیون، سه روز پیش در کمیسیون اخلاق کمیته ملی المپیک حاضر شده، برای گره‌گشایی از مشکلات ژیمناستیک تعامل بسیار خوبی با کمیسیون داشته تا احتمال ابطال انتخابات سال گذشته فدراسیون ژیمناستیک از سوی هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک بیش از گذشته شود و بدین ترتیب فدراسیون را از تعلیق قریب الوقوع نجات دهد.

سلیمانی از دید فدراسیون جهانی ژیمناستیک همچنان دبیر فدراسیون ژیمناستیک ایران تا انتخابات بعدی است، همان‌طور که زهرا اینچه درگاهی تا انتخابات بعدی رئیس فدراسیون است و برکناری سلیمانی در کنار گرفتن حق اینچه درگاهی عملا از نگاه فدراسیون جهانی پنهان نخواهد ماند.

حقدادی روی میدان مین؟

دبیر فدراسیون ژیمناستیک که به نظر می رسد طبق شواهد و قرائن غیرقانونی برکنار شده به خبرنگار ورزشی آنا اظهار داشت: دیوان محاسبات کشور از من گزارش تخلفات مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک را در اسفند سال گذشته خواست و من هم موظف بودم عینا تخلفات را ذکر کنم، عابد حقدادی از من خواسته بود تا صورتجلسه مجمعی که قانونی نبود را امضا کنم و من هم نپذیرفتم.  برای همین در راه خانه و تلفنی یکی از روسای هیئت‌های استانی به من اطلاع داد که برکنار شده‌ام. کاری که غیراخلاقی بود.

سلیمانی یادآور شد: من کمک کردم تا حقدادی سرپرست شود چون زهره مرزوقی سرپرست وقت عملکرد به مراتب ضعیف‌تری داشت. در مجمع غیرقانونی سال گذشته فدراسیون ژیمناستیک هم تا پایان ماندم تا پشت تیم فنی‌ام باقی مانده باشم. زهرا اینچه درگاهی به عابد حقدادی گفت به او نامه بزند تا اعزام‌های ملی‌پوشان به مسابقات برون‌مرزی انجام شود و البته هزینه سنگین اعزام‌ها بر عهده‌اش نباشد اما حقدادی اظهارنامه قضایی الکترونیکی ثبت کرد و بعد با فرافکنی موضوع ایمیل اینچه درگاهی را پیش کشید.  حقدادی روی میدان مین می‌دود و دو راه بیشتر ندارد. یا تعلیق فدراسیون ژیمناستیک یا سر سپردن به قانون و راه سومی نیست.

به گزارش آنا، شاید عابد حقدادی خود به این باور رسیده که به زودی نتیجه انتخابات فدراسیون ژیمناستیک ابطال می‌شود و تصمیم به اقدامات غیرقانونی، چون برکناری دبیر فدراسیون گرفته است. چنین اقدامی را می‌توان به استقبال تعلیق رفتن فدراسیون ژیمناستیک در سایه نظارت وزارت ورزش و جوانان دانست، چون تا ۲۲ تیر که پایان مهلت فدراسیون جهانی ژیمناستیک خواهد بود تنها دو هفته باقیمانده است و چنین اقدامی یعنی پیش رفتن به سوی تعلیق.

انتهای پیام/

ارسال نظر